* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe breng jij foundation aan?

2 november 2018 | Visagie
Hoe breng jij foundation aan?

Foundation, de naam zegt het eigenlijk al, is 'fundamenteel' voor je make-up look. Het is de basis van je make-up, waarmee je een egale ondergrond creëert voor de rest van je make-up. Het effect van de foundation is onder meer afhankelijk van de manier waarop het aangebracht wordt. Breng je foundation het beste met je vingers aan of kun je misschien beter een speciaal make-up penseel gebruiken? We gaan hier in op verschillende manieren voor het aanbrengen van foundation.

1. Foundation aanbrengen met je vingers

Dit is niet alleen gemakkelijk en goedkoop, maar het brengt ook nog enkele andere voordelen met zich mee, die het resultaat ten goede komen. De foundation wordt namelijk ietsje opgewarmd door de temperatuur van je vingers. Dit zorgt ervoor dat het product meteen beter versmelt met je huid. Een ander voordeel is dat je met je vingers heel nauwkeurig kunt werken en foundation op gevoel goed kunt uitsmeren en vervagen. Het is wel belangrijk dat je met zeer vloeibare foundation werkt. Gebruik je een wat dikkere textuur, dan heb je sneller kans op een vlekkerig resultaat.

2. Duo fibre penseel voor natuurlijk effect

Vooral voor beginnende make-up liefhebbers is het een aanrader om een synthetisch penseel te gebruiken, waarvan de haartjes in het midden iets korter zijn dan aan de buitenzijde. Dit wordt een 'duo fibre penseel' genoemd. De haartjes van het penseel staan iets uit elkaar. Dit draagt bij aan het licht dekkende en natuurlijke effect. Je brengt met draaiende bewegingen, zonder druk uit te oefenen, de foundation op je gezicht aan. Dit penseel is niet alleen geschikt voor beginners, maar het is ook ideaal voor als je niet zo veel tijd hebt om uitgebreid met je make-up bezig te zijn. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie (Basis).

3. De traditionele platte kwast voor foundation

Een van die make-up materialen, die niet in je collectie mag ontbreken, is de platte foundationkwast. Deze kwast kenmerkt zich door lange, dikke haartjes. Het voordeel van synthetische haartjes ten opzichte van natuurlijke haartjes is dat ze minder product ‘opzuigen’, waardoor je zuinig kunt werken en je een lichte dekking krijgt. Deze foundationkwast is ideaal voor het verkrijgen van een gemiddelde dekking, niet te dik en niet te dun. In plaats van dat je ronddraaiende bewegingen maakt tijdens het aanbrengen, werk je nu juist in strepen van binnen naar buiten. Let er op dat het eindresultaat niet streperig is!

4. Buffing kwast voor een goede dekking

Dit is een grote ronde kwast met een hoge dichtheid aan lange haartjes. Deze kwasten kunnen veel foundation opnemen, zodat je hiermee snel en eenvoudig een goede dekking krijgt. Vooral als je veel onzuiverheden hebt, is deze kwast zeer geschikt vanwege het dekkende en camouflerende effect. Deze foundationkwast is vooral geschikt voor poederfoundation, waaronder ook minerale foundation. Met deze kwast is het de bedoeling om de foundation in ronddraaiende bewegingen op je gezicht aan te brengen.

5. Nieuwste tool: de beauty blender

Veel professionele visagisten werken graag met een sponsje voor het aanbrengen van vloeibare foundation, omdat ze hiermee gemakkelijk een egaal, dekkend en toch natuurlijk effect kunnen bereiken. Sinds kort is er een nieuwe populaire ‘tool’, namelijk de beauty blender. Dit is een handig make-up sponsje in de vorm van een ei. Je maakt de spons eerst goed nat en daarna knijp je het overtollige water eruit. Het sponsje hoort vochtig te zijn. Breng daarna wat vloeibare foundation aan op de rug van je hand en dep het brede deel van de spons in de make-up. Al stempelend breng je de foundation aan. Je werkt steeds vanaf het midden van het gelaat naar buiten toe. Voor de hoekjes onder de ogen en naast de neus kun je het puntje van de spons gebruiken. In onze Cursus Visagie voor Gevorderden leren we je graag gevorderden make-up technieken en make-up looks!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie