Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

24 november: Nationale Dag van de Schoonheid

24 november 2016 | Schoonheidszorg
24 november: Nationale Dag van de Schoonheid

Vandaag is een dag die je als beauty professional én beauty liefhebber niet zomaar voorbij mag laten gaan! ANBOS, de Nederlandse beroepsvereniging voor schoonheidsspecialisten viert vandaag de Nationale Dag van de Schoonheid. Er wordt extra aandacht besteed aan het werk van gediplomeerde schoonheidsspecialisten. ANBOS wil hiermee de consument informeren over hoe belangrijk het is om regelmatig een professionele schoonheidssalon te bezoeken. Zie je vandaag om je heen ineens veel meer mensen stralen? Dan weet je hoe dat komt; namelijk door de campagne: ANBOS laat Nederland stralen!

Leven met huidproblemen

Vooral mensen met huidproblemen hebben veel baat bij een geregeld bezoek aan een gediplomeerde schoonheidsspecialiste. Een schoonheidsspecialiste kan veel voor deze mensen betekenen in de vorm van de juiste adviezen en schoonheidsbehandelingen, afgestemd op hun huid en huidproblemen. Deskundig advies op maat is heel belangrijk. Denk hierbij onder meer aan veelvoorkomende huidproblemen als acne, psoriasis en rosacea, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Dit soort huidproblemen kan het zelfvertrouwen van mensen behoorlijk aantasten. Veel mensen met huidproblemen kampen dan ook met sociale en psychische problemen. Een geregeld bezoek aan de schoonheidsspecialist kan het leven van mensen met huidproblemen een stuk aangenamer maken. Sommige huidproblemen hebben een chronisch karakter, maar kunnen met de juiste zorg lange tijd wegblijven! Het motto van de Nationale Dag van de Schoonheid is dan ook niet voor niets: ANBOS laat Nederland stralen!

Belang van moment van ontspanning

Met deze dag wil ANBOS ook een ander belangrijk aspect van het vak van professionele schoonheidsspecialiste in de kijker zetten. Namelijk dat een bezoek aan de schoonheidsspecialiste ook een moment van ontspanning is. Iets wat de meeste mensen vandaag de dag heel hard nodig hebben. Het stressvolle leven van alledag heeft direct zijn weerslag op het uiterlijk, gemoed en gezondheid. In de behandelstoel van de schoonheidsspecialist kom je tot rust, terwijl je schoonheidsbehandelingen ondergaat die zowel je gezondheid als schoonheid bevorderen.

Ontspanning, gezondheid en schoonheid zijn begrippen die hand in hand gaan. Denk alleen al maar eens aan de belangrijke functies die onze huid heeft: ons volledige lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals ziekteverwekkers, beschermen tegen impact als stoten en schaven, vocht- en warmteregulering, uitscheiden van afvalstoffen, het aanmaken van vitamine D, zintuigelijke functie (gevoel en tast), communicatiemiddel (rood zien van schaamte, bleek zien omdat je ziek bent of bang bent), etc.

Wat staat er vandaag op het programma?

Met de Dag van de Schoonheid sluit ANBOS een 7-weekse campagne af die als doel heeft om Nederland te laten stralen. In deze weken konden consumenten online een persoonlijke kaart versturen aan iemand die ze graag eens wilden laten verwennen door een professionele schoonheidsspecialiste. Zowel de zender als de ontvanger maakten hierbij kans op een gratis schoonheidsbehandeling voor twee. Elke week werd deze prijs weggegeven en kan vandaag verzilverd worden. Vandaag staat er ook een Pop-up Salon op het Centraal Station in Utrecht waar voorbijgangers zich kunnen laten verwennen met een schoonheidsbehandeling. Verder hebben meer dan 500 schoonheidssalons in Nederland een speciale aanbieding: een behandeling voor twee voor de prijs van één!

Is schoonheidsspecialiste een vak naar jouw hart en wil je ook jouw bijdrage leveren binnen deze boeiende en bloeiende branche? Maak dan kennis met de Opleiding Schoonheidsspecialiste van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie