* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

3 eenvoudige nagelstyling trucs voor thuis!

22 oktober 2018 | Nagelstyling & Pedicure
3 eenvoudige nagelstyling trucs voor thuis!

Geen tijd meer om voor dat belangrijke feest bij een professionele nagelstyliste langs te gaan voor schitterende gelnagels? Vind je het zelf maar lastig om met vaste hand mooie nagelstyling figuurtjes op je nagels te tekenen? Geen nood! Met een paar handige tips en wat eenvoudige trucs en ‘tools’, die je mogelijk gewoon in huis hebt, kun je toch de mooiste nagels creëren met zelfs een professionele uitstraling. Lees hier 3 eenvoudige nagelstyling trucs voor thuis!

1. Eenvoudige designs met behulp van tandenstokers

Heb je misschien een potje tandenstokers in de kast staan of nog wat satéprikkers over van dat barbecuefeestje van afgelopen zomer? Die komen nu goed van pas! Een van de eenvoudige nagelstyling trucs voor thuis is om met deze prikkers gemakkelijk figuurtjes te tekenen op je nagels. Voor het zo ver is, lak je eerst je nagels in de gewenste kleur. Laat de nagellak goed drogen. Kies vervolgens een contrasterende kleur voor de figuurtjes. Gebruik de punt van de prikker om mee te tekenen. Ideeën nodig voor designs? Wat dacht je van pootafdrukken van een hond, bloemetjes, zonnetjes, stippen of strepen? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om mooi te zijn! Laat de designs drogen en breng er een topcoat over aan.

2. Ken je de sponstechniek al?

Nagelstyling hoeft helemaal geen precisiewerk te zijn. Is je hand niet vast genoeg voor het maken van mooie tekeningetjes op je nagels? Of heb je daar nu even niet het geduld voor? Dan behoort deze ponstechniek misschien voor jou tot de perfecte nagelstyling trucs voor thuis! Dit is een van die technieken die laat zien, dat mooi verzorgde nagels met een professionele uitstraling, heel eenvoudig kunnen zijn. Je kunt hiermee een mooi ‘ombre’ of ‘faded’ effect bereiken. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar leuke kleurtjes nagellak, een topcoat en een sponsje. Je gaat als volgt te werk:

 • Knip een stukje spons af
  Je kunt hiervoor gewoon een eenvoudig afwassponsje gebruiken. Zorg dat het stukje spons ongeveer de grootte heeft van je nagels.
 • Basiskleur aanbrengen
  Breng eerst een lichte basiskleur aan op al je nagels, die als ondergrond dient. De kleuren die je als volgt gaat gebruiken, komen hierdoor beter tot hun recht.
 • Nagellak op spons aanbrengen
  Nu ga je de nagellakleuren die je wilt gebruiken op de spons aanbrengen, minstens twee. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Experimenteer er eens mee.
 • Stempelen
  Nu stempel je de spons op je nagels. Mocht de nagellak de eerste keer niet dekkend genoeg zijn, dan breng je de nagellak opnieuw op de spons aan en stempel je nog een keer. Mocht je vlekken hebben gemaakt naast je nagel, verwijder dit dan met een wattenstaafje met nagellakremover. 
 • Breng een topcoat aan
  Laat de nagellak drogen en breng daarna een topcoat aan. Extra tip: met een topcoat met glitters kun je je nageldesign nog een extra feestelijke dimensie geven.

3. Nagelstyling trucs voor thuis met een plastic zakje

Abstract versierde nagels tevoorschijn toveren? Ook dat is een koud kunstje! Met deze nagelstyling truc kun je je helemaal uitleven met allerlei kleuren. Voordat je begint zorg je dat je kleine stukjes plastic, ter grootte van je nagels, klaar hebt liggen. Je kunt bijvoorbeeld stukjes knippen uit een diepvrieszakje. Kies vervolgens een kleur nagellak als ondergrond. Breng deze nagellak op alle nagels aan en laat drogen. Daarna ga je verschillende kleuren nagellak als dikke druppels op een nagel aanbrengen. Druk nu een stukje plastic op de nagels en haal het er weer van af. Je abstracte nagel is een feit. Dit kun je herhalen voor alle nagels. Laat je kunstwerkjes opdrogen en breng een topcoat aan. Heb je langs de nagels geknoeid, dan kun je dit verwijderen met een wattenstaafje en nagellakremover.

Tip: om het knoeien van nagellak op je vingers te voorkomen, kun je voor het aanbrengen van de nagellak eerst vaseline rondom je nagels aanbrengen. Mocht je knoeien, dan blijft het niet op je huid plakken. Je kunt de vaseline met geknoeide nagellak zo wegvegen.

Op zoek naar een Opleiding Nagelstyliste?

Wil je nog veel meer leren over nagelstyling en niet alleen deze nagelstyling trucs voor thuis? En zou je graag een echte professional in nagelstyling willen worden? Ontdek dan hier onze volwaardige Opleiding Nagelstyliste in Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie