Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

3 mythes over huidverzorging

18 december 2015
3 mythes over huidverzorging

Wil je schoonheidsspecialiste worden? Dan behoort het eerlijk adviseren van je klanten tot een van je belangrijkste taken. Binnen de schoonheidsbranche zijn talloze huidverzorgingsproducten te koop. De consument heeft vaak moeite om te bepalen, welke producten nu echt goed voor hen zijn, want er bestaan veel mythes over huidverzorging. We waarschuwen je hier voor 3 mythes over huidverzorging!

1. Producten zonder chemische ingrediënten

Veel mensen geloven dat alleen schoonheidsproducten met het label ‘vrij van chemische ingrediënten’ of ‘100% natuurlijk’ goed voor hen zijn. Dit zijn echter zinloze marketingtermen. Vergeet bijvoorbeeld niet dat ons lichaam is opgebouwd uit talloze chemische elementen. Daarbij zijn er ook veel natuurlijke ingrediënten die helemaal niet goed zijn voor je huid, omdat ze irritaties en allergieën veroorzaken.

Ook wordt er vaak kwaad gesproken over conserveringsmiddelen. Bepaalde conserveringsmiddelen in schoonheidsproducten zijn echter nodig om het product in goede staat te houden. De vragen die je moet stellen voor je een bepaald product gebruikt zijn:

 • Bevat dit product ingrediënten waarvan bekend is dat ze irriterend zijn?
 • Bevat dit product ingrediënten waarvan ik weet dat ze een positief effect hebben op de huid van de individuele klant?

Het ligt dus allemaal iets genuanceerder!

2. Aanbevolen door dermatologen

Een andere marketing uiting waar je je niet door moet laten misleiden is de slogan: ‘Aanbevolen door dermatologen’. Dit is een lege slogan die vaak nergens op gebaseerd is. Het klinkt alleen aantrekkelijk en is bedoeld om mensen over te halen om tot een verkoop over te gaan.

Het is belangrijk dat je als schoonheidsspecialiste degelijke kennis opdoet van de ingrediënten in de producten en de uitwerking ervan op de huid. Voor elke individuele klant ga je steeds weer opnieuw bekijken wat de huid op dat moment nodig heeft. Een willekeurige aanbeveling van een arts zegt niets! In onze Opleiding Schoonheidsspecialiste leer je hier meer over.

3. Vasthouden aan de productlijn van één merk

Cosmeticamerken willen je doen geloven dat wanneer je alle producten uit hun productlijn aanschaft, je huid alles krijgt wat het nodig heeft. Cosmeticamerken voegen daar vaak aan toe, dat alleen op deze manier alle producten zo effectief mogelijk werken. Veel consumenten houden daarom stug vast aan de productlijn van één merk. Maar ook hier geldt weer dat huidverzorging heel persoonlijk is. De huid kan door de tijd heen ook behoefte krijgen aan een ander soort verzorging. Door vast te houden aan één merk doe je de huid misschien tekort, omdat een bepaald product uit de productlijn van een ander merk op een bepaald moment beter is voor de huid.

Bewust omgaan met huidverzorgingsproducten

Pak dus niet zomaar een product uit het schap, omdat het aanbevolen wordt door dermatologen, bij een bepaalde productlijn hoort of omdat het 100% natuurlijk zou zijn. Een goede huidverzorging bestaat uit het maken van een grondige analyse van de huid van de klant om te bepalen wat de huid echt nodig heeft. Vervolgens zoek je naar producten met de juiste ingrediënten die de huid verbeteren! Tijdens onze opleiding schoonheidsspecialiste leer je bewust omgaan met huidverzorgingsproducten, evenals in onze opleiding skin expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie