• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

3 onmisbare weetjes over je haar drogen!

30 november 2018 | Haarverzorging
3 onmisbare weetjes over je haar drogen!

Om je haar in topconditie te houden is er van alles waar je op moet letten. Maar heb je er ook al eens aan gedacht, dat de manier waarop je je haar droogt, van grote invloed is op de gezondheid van je haar? De meeste mensen weten wel dat de warmte van de föhn schadelijk kan zijn voor hun haar. Dan maar je haar alleen met een handdoek drogen of gewoon aan de lucht? Pas op, want ook daar kunnen ‘gevaren’ achter schuilen. We gaan hier in op 3 onmisbare weetjes over je haar drogen!

1. Niet naar buiten met nat haar in de winter!

In de winter is lang rondlopen met nat haar erg onaangenaam. Dat geldt zeker als je ook nog eens de deur uit moet. Hoe vaak heb je vroeger niet van je ouders gehoord: ‘Niet met nat haar naar buiten, anders word je ziek!’ Dat je ziek wordt van naar buiten gaan met nat haar is een fabeltje. Of ken je dat, dat je in alle haast je haar maar half föhnt en alsnog met vochtig haar de deur uit rent? Ook dat is geen goed idee, want je kunt je haar beschadigen door bij hele lage temperaturen met nat haar naar buiten te gaan. De vrieskou zorgt er namelijk voor dat de watermoleculen in je haar uitzetten. Je haar zet hierdoor uit en kan daardoor breken. Kortom, droog altijd goed je haar voordat je in de vrieskou naar buiten gaat!

2. Koud föhnen? Waarom?

Heb je je al eens afgevraagd waarom er eigenlijk een koude-knop op je föhn zit? Waarom zou je je haar met koude lucht föhnen, dat schiet toch helemaal niet op? Toch zit die knop er echt niet voor niets op! Na het wassen van je haar, kun je met de warme lucht effectief en vlot je haar drogen. De warme lucht zorgt er echter voor dat de haarschubben open gaan staan. Je haar gaat hierdoor pluizen en verliest zijn glans. Als je nu voortaan na het föhnen met de warme lucht, je haar nog even föhnt met koude lucht, zullen de haarschubben zich sluiten. Je hebt geen last van pluizen en je haar gaat mooi glanzen! Wil je een expert worden in het stylen en brushen? Dan is deze Cursus Hairstyling beslist een aanrader!

3. Je haar drogen met een T-shirt

Nat haar is extra kwetsbaar en juist dan zijn we meestal het meest onvoorzichtig met ons haar. We wrijven er met een ruwe handdoek overheen; dé manier om je haar flink te beschadigen en ervoor te zorgen dat het pluizig en dof wordt! De geweven lussen van badstoffen handdoeken nemen weliswaar veel water op, maar ze zorgen ook voor veel wrijving, waardoor de haarschubben omhoog gaan staan en mogelijk zelfs beschadigd raken. Helaas is het voor de meeste mensen geen optie om na het douchen te wachten tot het haar vanzelf droogt. Is je haar ontzettend droog, vermijd dan ook de föhn. Geen handdoek, geen föhn? Wat dan wel? Droog je haar met een katoenen T-shirt. De gladde textuur zorgt voor zo min mogelijk wrijving. Je kunt ook een katoenen kussensloop of microvezel handdoek gebruiken, als het maar een gladde stof is die vocht opneemt!

Wil je alles weten over haarverzorging?

Vind je het heerlijk om met haarverzorging bezig te zijn? Houd je ervan om te experimenteren met kapsels? Maak dan van je hobby je werk door een haartooi cursus of opleiding te volgen. Wellness Academie biedt uiteenlopende mogelijkheden; van korte cursussen tot een volwaardige Allround Opleiding Kapper. Bekijk hier alle Haarverzorging Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie