4 fouten van beginnende massagetherapeuten

14 augustus 2016 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Al het begin is moeilijk, ook de opstart van je eigen massagepraktijk. Fouten maken hoort erbij. Toch zijn er een aantal fouten die je kunt voorkomen door hier te leren van ‘blunders’ van massagetherapeuten die je al zijn voorgegaan. We hebben hier 4 veelgemaakte fouten van beginnende massagetherapeuten verzameld, zodat jij deze fouten straks niet hoeft te maken!

1. Te bescheiden beginnen

Veel massagetherapeuten beginnen klein, met een aantal uur per week. Daar is niets mis mee! Dat is in de meeste gevallen juist heel verstandig. Maar klein beginnen betekent niet dat je je te bescheiden hoeft op te stellen en je beroep als hobby presenteert. Na het succesvol afronden van een van je massage opleiding en de nodige oefensessies, ben je een professional! Dat mogen je klanten best weten! Sterker nog, dat moeten ze weten, want daarmee vergroot je hun vertrouwen in jou en zal je sneller een trouwe klantenkring opbouwen. Dus ja; hang dat diploma maar gerust op een goed zichtbare plaats in je praktijk op!

Geloof in jezelf!

Geloof in jezelf!

2. Je blind op je nieuwe avontuur storten

In plaats van te bescheiden beginnen, kun je ook de fout ingaan door je blind op je nieuwe avontuur te storten. Zeg je meteen na het behalen van je diploma je baan op? Huur je van de een op de andere dag een praktijkruimte? Bestel je snel alle materialen die je nodig hebt via internet? Dan kun je zo aan de slag! Of toch niet? Waarom komen de eerste klanten niet meteen opdagen? Is je locatie misschien toch niet zo gunstig? Welk imago wil ik eigenlijk uitdragen? Hoe zorg ik dat ik al mijn kosten eruit krijg en nog wat overhoud aan mijn nieuwe business? Dat zijn vragen waar je eerst antwoord op moet vinden. Dat doe je door een goed doordacht ondernemingsplan op te zetten en marktonderzoek te doen. We leren je er graag meer over in onze Thuisstudie Bedrijfsbeheer!

Leer hier je les!

Leer hier je les!

3. Prijs te laag instellen

Het is niet nodig om onder de prijs te gaan van je collega’s, simpelweg omdat je nieuw bent. Je klantenbestand zal dan vooral bestaan uit koopjesjagers en die even snel terug vertrekken als je morgen je prijzen verhoogt of als er elders iemand goedkoper is. Het aantal uren in een dag zijn beperkt en krijg je na afloop ook nooit meer terug. Een klant die je uren niet naar waarde schat ben je liever kwijt dan rijk!

Omdat ik het waard ben!

Omdat ik het waard ben!

4. Vergeten de juiste verzekeringen af te sluiten

Denk niet alleen aan je persoonlijke verzekeringen, zoals een zorgverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, ongevallenverzekering en een oudedagsvoorziening, maar ook aan bedrijfsverzekeringen! Glijdt een klant uit, dan is jouw praktijk aansprakelijk. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de materiële schade en letselschade aan personen en zaken die door de ondernemer of zijn werknemers wordt veroorzaakt. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade door beroepsfouten; je hebt bijvoorbeeld een spier van een klant te zeer opgerekt waardoor er klachten zijn ontstaan. Andere verzekeringen die nuttig kunnen zijn, zijn: een goederen- en inventarisverzekering, opstalverzekering, bedrijfsschadeverzekering, rechtsbijstandverzekering en ziekengeldvergoeding. Laat je adviseren over welke verzekeringen voor jouw onmisbaar zijn. Het is niet zomaar dat beroepsverenigingen zoals de Belgische Massage Federatie hun leden verplichten verzekerd te zijn.

Vergeten de juiste verzekeringen af te sluiten?!

Vergeten de juiste verzekeringen af te sluiten?!

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Massagetherapeut / Masseur

  Tijdens deze opleiding massagetherapeut leer je alles over het menselijk lichaam alsook alle basis massagetechnieken. Meer info

  • Amsterdam
  • Antwerpen
  • Eindhoven
  • Gent
  • Hasselt
  • Nijmegen
  • Rotterdam
  • Utrecht