• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

4 inspirerende Japanse nail art trends

28 oktober 2016 | Nagelstyling & Pedicure
4 inspirerende Japanse nail art trends

Nail art trends ontstaan niet altijd waar je ze in eerste instantie zou verwachten. Het zijn namelijk niet alleen de catwalks van New York en Parijs, maar ook de trendy nagelsalons van Tokio die ons regelmatig inspireren en verbazen. Van uitbundige emojis tot meer ingetogen white-on-white 3D creaties en pastelkleuren: welke Japanse nail art trends moeten we in de gaten houden?

1. Geisha Nails

De Japanse geisha was eeuwenlang het toonbeeld van schoonheid en verfijnde smaak. De perfect verzorgde vrouwen met hun typische pastelkleurige kimono’s, spierwitte gezichten en knalkleurige lippen spreken nog altijd tot de verbeelding. Tegenwoordig ook in de vorm van nail art. Je kunt het zo uitbundig en expliciet maken als je zelf wilt! Waar sommige stylistes volledige afbeeldingen van geisha’s uittekenen, laten andere nagelstylistes zich vooral inspireren door de typische kleuren en patronen die de geisha’s gebruiken. Denk hierbij aan een basis van pasteltinten als mintgroen en oudroze en liners geïnspireerd op de Japanse kersenbloesem.

Geisha nail art Geisha nail art

2. Emoji nails

De toestand van onze nagels kan ons veel vertellen over ons welzijn. Zo kunnen droge, broze of gele nagels duiden op een slechte gezondheidstoestand. Als het aan Japanse nail artists ligt tonen ze bovendien onze gemoedstoestand. Via emojis wordt de nagel zo letterlijk de spiegel van onze ziel! Het enige dat je ervoor nodig hebt is een knalgele basis, of een andere kleur waar je van houdt, en goede zwarte en rode liners en een vaste hand (en een stabiele gemoedstoestand: halverwege de dag je emoji veranderen is wat ingewikkeld). Dat deze trend juist in Japan aanslaat, is overigens geen toeval: Japan is per slot van rekening het geboorteland van de emoji! ‘Moji’ is het Japanse woord voor ‘karakter’. Bekijk hier talloze voorbeelden van Japanse Emoji nail art op Pinterest!

3. White-on-White 3D

Hoe uitgesproken en uniek de emoji nail art ook is, je klanten zullen er niet direct die belangrijke vergadering of andere werkafspraak mee ingaan. De white-on-white 3D style is daarentegen perfect voor een ingetogen, winterse look. Wil je deze look zelf toepassen? Voorzie de nagels eerst van een stevige basis en laat deze goed opdrogen. Hoewel deze basis geen must is, geeft dit wel extra versteviging. Vervolgens pas je door middel van rhinestones, nagelstickers of andere applicaties het 3D effect toe en voorzie je het van een extra laag witte lak.

White on white 3D nail van nagelstyliste Hitomi Takizawa, Tokyo White on white 3D nail van nagelstyliste Hitomi Takizawa, Tokyo

4. Marmertechniek op waterbasis

De meest tijdloze Japanse trend is de marmertechniek. Sinds Japanse professionele nagelexperts de techniek in de jaren ’90 ontdekten, groeide het al snel uit tot een wereldwijde trend. En dat is het nog steeds! Tijdens onze Opleiding Nagelstyliste komt de marmertechniek dan ook ruimschoots aan bod. Het succes van de techniek zit hem in het gemak waarmee je de meest droomachtige en kleurrijke patronen kunt creëren. Hoe het werkt? Voorzie de nagels eerst van een lichtkleurige basis. Voeg één of twee druppels van een kleurrijke nagellak aan een kopje met schoon water toe. De druppels zullen automatisch een cirkel vormen aan de oppervlakte van het water. Eventueel kun je vervolgens cirkels vormen met andere kleuren nagellak. Of je kunt met een tandenstokertje de vorm van de cirkels veranderen. Ben je eenmaal tevreden over het design, dan doop je de nagels voorzichtig in het waterkunstwerk.

https://youtu.be/GNvGuOSr1_s

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie