Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 oplossingen voor nagellak frustraties!

31 januari 2017 | Nagelstyling & Pedicure
4 oplossingen voor nagellak frustraties!

Nagellak die niet goed van je nagels af te krijgen is, geknoei met remover en watjes, nagels die niet voldoende vetvrij blijken te zijn bij het aanbrengen van nagellak, nagellak die niet snel genoeg opdroogt, etc. Als liefhebber van nagellak zul je deze nagellak frustraties wel herkennen. De volgende handige tips kunnen je leven een stuk gemakkelijker maken!

Laat nagellakremover inwerken

Je veegt met een watje wat nagellakremover over je gelakte nagels, maar de helft blijft zitten. Je moet wrijven en boenen om alles er goed af te krijgen. Draag je glitternagellak, dan is het helemaal lastig om deze snel en effectief te verwijderen. De oplossing: stop met wrijven en boenen. Less is more! Doop een watje in de nagellakremover en leg het op de nagel. Doe dit voor iedere nagel. Laat het een minuutje inwerken en haal ze ervan af. Dat is alles wat er nodig is om je nagellak eraf te krijgen. Soms kun je met minder werk betere resultaten behalen!

Het geheim van het glazen potje en de spons

We hebben nog een goede tip voor je om je nagellak snel en effectief te verwijderen. Daarvoor verklappen we je het geheim van het glazen potje en de spons. Zorg voor een spons en een klein leeg glazen potje; een leeg inktpotje is hiervoor ideaal. Knip de spons zo dat het precies in het potje past met in het midden ruimte voor één vinger. Vul het potje vervolgens met nagellakremover. Steek je vinger erin en draai het potje rond. Als je je vinger uit het potje haalt, zul je zien dat je nagellak weg is. Sluit na gebruik het potje af, zodat je het daarna nog meerdere keren kunt gebruiken. Na een tijdje kun je gemakkelijk de spons vervangen en er nieuwe nagellakremover aan toe voegen.

Geen dure verzorgingsproducten, maar azijn

De basis voor mooi gelakte nagels, zijn schone nagels die vrij zijn van vuil en vet. Er blijft vaak meer vet en olie op je nagel achter dan je denkt. Je komt er pas achter als je je nagels aan het lakken bent en de nagellak niet goed hecht. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen. In plaats daarvan kun je ook voordat je de nagellak aanbrengt, je nagels schoonvegen met een watje met wat azijn. Azijn is een perfect (en goedkoop!) product om je nagels vetvrij te krijgen. Daarna kun je probleemloos nagellak aanbrengen, die vervolgens ook langer mooi blijft zitten.

Nagellak laten drogen met cooking spray

Wie kent het probleem niet; je bent wat ongeduldig en wacht niet lang genoeg om je nagellak te laten drogen. Voor je het weet heb je je mooi gelakte nagels weer verpest met vegen en deukjes. Daarom hebben we hier dé oplossing om je nagellak sneller te laten drogen; spray na het lakken van je nagels er direct wat cooking spray overheen. Cooking spray? Ja, we hebben het over die spray die steeds vaker gebruikt wordt als gezond alternatief voor olijfolie en boter bij het bakken en braden. Spuit de spray op je vers gelakte nagels en veeg het er met een doekje vanaf en je bent ‘ready to go!’

Interesse in nagelstyling?

Dan is onze Opleiding Nagelstyliste vast iets voor jou! Je kunt deze opleiding volgen op diverse locaties in België en Nederland: Hasselt, Antwerpen, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. We hopen je spoedig op een van deze locaties te mogen verwelkomen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie