• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

4 tips voor kapsels met een paardenstaart!

20 november 2017 | Haarverzorging
4 tips voor kapsels met een paardenstaart!

Een kapsel met een paardenstaart saai? Helemaal niet! De paardenstaart is van alle tijden en ook van deze tijd! Het kan bovendien veel voor je kapsel betekenen. Wist je dat je met een paardenstaart je haren gemakkelijk langer kan laten lijken? Of dat je je haar meer volume kunt geven? ‘Ik heb veel te dunne haren voor een paardenstaart, waardoor het elastiekje eruit glijdt!´ Ook daar hebben we een oplossing voor. Een paardenstaart kan zelfs mooi staan bij kort haar. Lees hier onze tips voor kapsels met een paardenstaart voor alle haartypes!

1. Je haar langer laten lijken

Een van de opmerkelijkste effecten die je met een paardenstaart kunt realiseren is het langer laten lijken van je haar. Dat doe je door twee staarten onder elkaar te maken. Hiervoor pak je eerst het bovenste gedeelte van je haar vast, oftewel al het haar tot de hoogte van je oren. Hiermee maak je een hoge paardenstaart. Van het overgebleven haar dat nog loshangt, maak je nu de tweede lagere staart. Daarna leg je de hogere staart eroverheen. Uiteraard is het de bedoeling dat het eruitziet alsof je één staart hebt. Hierdoor lijkt het alsof je haar tot wel 20 cm langer is! Snel langer haar, dan kun je ook met hairextensions werken. Je leert er alles over in onze Cursus Hairextensions.

2. Een paardenstaart voor meer volume?

Veel mensen denken dat een paardenstaart niet veel goeds doet voor hun dunne haar. Maar niets is minder waar, door de paardenstaart op de juiste manier te maken, kan dat ervoor zorgen dat het lijkt alsof je haar meer volume heeft. Dat doe je door je haar vooral aan de voorzijde boven op je hoofd te touperen. Dit zorgt voor een mooie basis met genoeg volume. Daarna maak je een paardenstaart door het haar naar achter te brengen en vast te zetten met een elastiekje. Kies bij voorkeur voor een hoge tot middelhoge paardenstaart. Heb je dun en glad haar, dan is het verstandig om een extra elastiekje aan te brengen en dit vast te zetten met een schuifspeldje. Een extra elastiekje is bovendien ook een goede manier om je paardenstaart iets meer eruit te laten springen en meer pit te geven!

3. Ook voor mensen met kort haar

Misschien dacht je dat een paardenstaart alleen voor mensen met lang haar is, ook bij middellang tot kort haar kan een paardenstaart mooi staan. In plaats van een hoge of middelhoge paardenstaart, ga je in dit geval altijd voor een lage paardenstaart. Breng wat haarspray aan op je haar en kam je haar voorzichtig iets in tegenovergestelde richting om voor wat meer volume te zorgen. Vervolgens maak je een laag staartje. Zet het staartje niet te strak, maar liever iets nonchalant. Voor nog meer charme kun je een opvallende clip gebruiken.

[gallery size="medium" ids="11403,11399"]

4. Paardenstaart zonder elastiekje

Nog een laatste tip voor een mooi kapsel met een paardenstaart is een paardenstaart zonder elastiekje of beter gezegd een paardenstaart waarbij je het elastiekje niet ziet. We zien deze look steeds vaker terugkomen. Je kunt het elastiekje gemakkelijk verbergen door een lange lok uit je staart te halen. Kam deze lok goed door en wikkel hem om het elastiekje heen. Zet het uiteinde van de lok vast met een schuifspeldje. Wil je nog meer goede tips? Dan raden we je aan om onze Opleiding Hairstyliste te volgen, waarin je alles leert over het creëren van de mooiste kapsels!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie