Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 tips voor een herfstsfeer in je make-up!

1 oktober 2021 | Visagie
4 tips voor een herfstsfeer in je make-up!

De zomer heeft ons officieel verlaten en we duiken de herfst in. Het nieuwe seizoen lacht ons toe, met nieuwe trends op het gebied van mode en make-up. Houd je ook zo van de herfst en de warme, sfeervolle kleuren die daarbij horen? En ga je graag met make-up in de weer? Laat je dan door dit seizoen inspireren. De experts van de visagie opleidingen van Wellness Academie helpen je graag op weg. We geven je hier vier tips voor make-up in herfstsfeer!

1. Herfstsfeer in je make-up met aardetinten oogschaduw

Wat past er beter bij de herfst dan aardetinten! Met aardetinten kun je perfect de herfstsfeer in je make-up reflecteren. Het mooie aan aardetinten is dat je ze heel subtiel kunt dragen, bijvoorbeeld overdag en op je werk, maar dat je ze ook kunt inzetten voor opvallende smokey eyes. Je zult nog versteld staan van hoeveel aardetinten er zijn. Heb je een lichte huidskleur, dan zijn donkere aardetinten niet zo geschikt. Kies dan liever voor een bruin-beige kleur, terracotta, een glanzende koperkleur of zacht bordeaux. De herfstige roestbruine kleur is prachtig bij dames met een iets donkerdere huid of een olijfkleurige huid. Bij een donkere en warme huidskleur staan herfstkleuren als donkeroranje, oranjegoud en rosegoud prachtig.

2. Het kohlpotloodje mag weer tevoorschijn komen

Een van die make-up producten, die je in de zomer vaak links laat liggen, is het zwarte kohlpotloodje. Dat past niet bij de frisse en luchtige make-up in de zomer. In de herfst voelt het weer goed om de ogen wat ‘zwaarder’ aan te zetten. Je wimpers lijken hierdoor meteen voller. Ben je niet blij met je wimpers? Dan is de herfst een goed moment om wimperextensions met een mooie krul te laten zetten, voor een intensere oogopslag. Of leer zelf wimperextensions zetten in onze Cursus Wimperextensions. Je kunt je wimpers en ogen extra benadrukken door met het kohlpotloodje zowel een lijntje te zetten op de bovenste wimperrand als in de waterlijn van de onderste wimperrand. Wil je graag leren om nog mooier make-up aan te brengen? Dan is onze Basiscursus Make-up een echte aanrader!

3. Breng de herfstsfeer in je make-up met een gezond blosje

Het wordt steeds kouder en guurder buiten, maar binnenshuis wordt het steeds warmer en gezelliger. Denk eens aan die gezonde blos op je wangen, nadat je het onstuimige herfstweer hebt getrotseerd. Laat deze herfstsfeer in je make-up terugkomen door een roze blush aan te brengen voor een frisse uitstraling. Voor het aanbrengen van de blush, glimlach je en breng je de blush aan op het rondste deel van je wangen. Vervaag de blush naar boven in de richting van de slapen. Wil je je huid extra oplichten, zeker nu de gebruinde kleur van de zomer is vervaagd, kies dan voor een licht glanzende blush. Je kunt ook wat highlighter aanbrengen op je jukbeenderen voor een extra oplichtend effect.

4. Matte lipmake-up met satijnen finish

Tot slot mag mooie lipmake-up niet ontbreken, want ook hiermee kun je de herfstsfeer in je make-up brengen. Wat past bij dit seizoen, is een matte lipmake-up in herfsttinten, zoals bruinrood, mauve, terracotta of oudroze. Voordat je de lippenstift aanbrengt, benadruk je eerst de cupidoboog met een lippenpotlood in dezelfde kleur, maar dan één tintje donkerder. Vervolgens definieer je hiermee ook de rest van de lipcontour. Daarna kleur je de lippen in en laat je de make-up goed in elkaar overlopen. Op deze manier blijft je lipmake-up langer mooi en loopt niet uit. Heb je snel last van schrale lippen in de herfst? Scrub dan je lippen regelmatig met een milde scrub en zorg voor een goede hydratatie, bijvoorbeeld door je lippen te verzorgen met een lippenbalsem met vitamine E.

Is visagist worden misschien iets voor jou?

Ben je graag met make-up in de weer en wil je graag alle tips en trucs leren om de mooiste make-up looks te creëren? Maak dan van deze grote passie je beroep door visagiste te worden. Daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres! Volg na de basiscursus eveneens de Cursus Make-up voor gevorderden en behaal je diploma visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie