• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 veelgemaakte fouten in huidverzorging

17 november 2015
4 veelgemaakte fouten in huidverzorging

Iedereen wil natuurlijk een mooie en stralende gezichtshuid. Daarom gaan we vaak in de weer met allerlei schoonheidsproducten en -behandelingen. Wat is nu de beste manier van huidverzorging? Welke producten kan ik het beste gebruiken? De antwoorden op deze vragen kunnen per persoon verschillen. Ook zien we dat er verschillende veelgemaakte fouten zijn in huidverzorging waar we je hier voor willen waarschuwen.

1. Huidverzorgingop altijd op dezelfde manier uitvoeren

Veel mensen voeren elke dag hetzelfde huidverzorgingsritueel uit. Het probleem met elke dag dezelfde manier van huidverzorging is dat de conditie van de huid door het jaar heen kan verschillen onder invloed van allerlei factoren. Zo spelen bijvoorbeeld het seizoen en het weer een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste huidproducten en -behandelingen. In de winter is de luchtvochtigheid lager dan in de zomer, waardoor de huid meer moeite heeft met het vasthouden van vocht. De huid kan daardoor droger en gevoeliger zijn. Daarnaast kunnen ook veranderingen in de hormoonbalans de conditie van de huid beïnvloeden. Houd rekening met deze factoren bij het verzorgen van de huid om huidproblemen te voorkomen.

2. Veelgemaakt fout in huidverzorging: te vaak scrubben

Het scrubben of exfoliëren van de huid is een belangrijk onderdeel van huidverzorging. Het maakt de huid heerlijk zacht en glad, omdat je hiermee dode huidcellen verwijdert. De nieuwe huidcellen komen aan de oppervlakte te liggen en geven de huid een frisse en gezonde uitstraling. Wanneer je echter de huid te vaak scrubt, tast je de natuurlijke huidbarrière aan. Dit leidt tot vochtverlies en de huid wordt gevoeliger voor prikkels van buitenaf. De huid kan hierdoor te droog worden en raakt sneller beschadigd. Hoe vaak je het beste kunt scrubben, hangt van het huidtype af. Een zeer droge en gevoelige huid, scrub je liever niet meer dan 2 keer per maand en een normale tot vette huid kun je elke week scrubben.

3. Te veel huidverzorgingsproducten gebruiken

Er bestaan talloze verzorgingsproducten voor de huid, zoals allerlei soorten dagcrèmes, nachtcrèmes, verstevigende crèmes, crèmes die de huid oplichten, oogcrèmes, antirimpelcrèmes, serums, etc. Je hebt niet al deze crèmes nodig voor een adequate huidverzorging. Ook hier geldt dat je die producten moet kiezen, die bij het huidtype passen. De normale huid heeft meestal niet veel meer nodig dan een milde cleanser en een goede hydraterende crème. Tijdens de Opleiding Schoonheidsspecialiste leer je alles over de verschillende huidtypen en welke soort gelaatsbehandelingen en huidverzorgingsproducten daarbij passen.

4. De huid niet voldoende tijd geven

Wanneer er een klant in je behandelstoel plaatsneemt met een probleemhuid is het belangrijk dat je je klant goed inlicht over je behandeling en de uitwerking. Mogelijk adviseer je je klant om een bepaald huidverzorgingsproduct te gaan gebruiken. Hoewel één schoonheidsbehandeling het uiterlijk van de huid al iets kan verbeteren, is de werking van een nieuwe crème pas na circa 4 tot 6 weken echt merkbaar. De huid heeft ongeveer 30 dagen nodig voordat de nieuwe huidcellen de toplaag van de huid bereiken. Wil je alles weten over gelaatsverzorging, bekijk dan ook eens onze Cursus Gelaatsverzorging.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie