• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 bizarre gezichtsbehandelingen

15 juni 2016
5 bizarre gezichtsbehandelingen

Wie geeft zijn gezicht niet af en toe een scrubbehandeling of een maskertje? Misschien ga je weleens naar de schoonheidsspecialiste voor een uitgebreide gezichtsverzorging. De soorten behandelingen bij de schoonheidsspecialiste zijn talrijk. Je leert er meer over in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste. Een schoonheidsspecialiste weet raad met elk type huid en huidproblemen. Er zijn ook heel wat bizarre gezichtsbehandelingen, die je niet overal tegenkomt. Ontdek hier 5 bizarre gezichtsbehandelingen.

1. Vuur facial

In de Chinese beauty salons is de vuur facial letterlijk en figuurlijk ‘hot’! Tijdens een vuur facial wordt er een doek over je gezicht gelegd. Deze doek is gedrenkt in alcohol en een ‘speciaal elixer’. De doek wordt vervolgens in de vlammen gezet. Voor buitenstaanders een akelig gezicht, maar de Chinese schoonheidsspecialisten garanderen je dat je geen brandwonden oploopt. In plaats daarvan zorgt de vuur facial volgens hen voor het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine. De vuur facial zou zo rimpels, wallen en dofheid kunnen aanpakken!

2. Slakken facial

Volgens andere beauty specialisten kun je je gezichtshuid ook verbeteren door een slakken facial te ondergaan. Dit betekent dat er slakken op je gezicht worden gezet, die een ommetje gaan maken. Het gebeurt onder andere in schoonheidssalons en kuuroorden in Rusland, Japan en Engeland. Het slakkenslijm dat de beestjes achterlaten zou het herstel van de huid stimuleren en daarmee rimpels, littekens en sporen van brandwonden verminderen. Ondertussen kun je ook bij ons in de winkels al slakkencrème vinden. Wil je meer weten over gezichtsverzorging, dan is de Cursus Gelaatsverzorging in Hasselt mogelijk interessant voor jou!

3. Thai face slapping

Je in je gezicht laten slaan om er mooier uit te zien? Wie geeft er niet af en toe klopjes op de huid om er wakkerder uit te zien? Thai face slapping gaat nog veel verder en kent speciale technieken. Deze nieuwe revolutie binnen de beauty branche wordt geleid door Marwin en Tata (New Series World) in San Francisco. Ze zeggen dat deze techniek ontwikkeld is door hun grootmoeder, die maar tien andere mensen op de wereld deze ‘geheime’ technieken heeft geleerd. Face slapping heeft tot doel om de tekenen van het ouder worden te verminderen, rimpels te laten verdwijnen en om gezichten slanker te maken.

4. Gezichtsmassage met hakmessen

Dat klinkt helemaal luguber! Dat is het echter niet. Hoewel de ‘messen’ die voor deze massage worden gebruikt eruitzien als vleeshakmessen uit de keuken, hebben ze hele botte randen. Deze massage wordt uitgevoerd in Taiwan, zowel over het hele lichaam als in het gezicht. Volgens de speciaal hiervoor opgeleide therapeuten helpen de stalen bladen van de messen om negatieve energie uit het lichaam te verwijderen. Verder werken de messen diep in, waardoor ze de bloedcirculatie stimuleren en afvalstoffen wegleiden uit het lichaam.

5. Bijengif facial

Deze gezichtsbehandeling kan gezien worden als een natuurlijke facelift. Er worden voor de gezichtsbehandeling maskers en crèmes gebruikt met bijengif. Het bijengif bestaat onder meer uit melittine, wat een antibacteriële en ontstekingsremmende werking heeft. De acnehuid kan er daarom veel voordeel van hebben. Verder stimuleert het wondheling en de aanmaak van elastine en collageen voor een soepele en gezonde huid en het verminderen van rimpels. Je hoeft niet bang te zijn dat het pijn doet. De producten geven alleen een verwarmend en tintelend gevoel op de huid. Kate Middleton blijkt hier een fan van te zijn.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.759
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie