• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 Black Friday tips voor beauty salons!

5 november 2018 | Schoonheidszorg
5 Black Friday tips voor beauty salons!

Heb je al nagedacht over Black Friday acties voor je salon? Dit jaar valt Black Friday op 23 november. Nog ruim op tijd om er werk van te maken. Black Friday is een traditie die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Niet alle ondernemers zijn er blij mee, want waarom zou je tegen bodemprijzen je producten of diensten aanbieden? Toch zijn er slimme manieren om effectief van deze ‘marketing hype’ gebruik te maken. Lees hier onze Black Friday tips voor beauty salons!

Black Friday in het kort

Volgens traditie wordt elk jaar op de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving, Black Friday gehouden. Dit houdt in dat de winkels vroeger opengaan en fikse kortingen geven met als doel om het kerstinkoopseizoen een impuls te geven. Hier stormen veel mensen op af, want het gaat vaak om uitzonderlijke kortingen. Niet zelden staan de mensen rijen dik voor de winkels te wachten tot ze opengaan. Er wordt soms gevochten om bepaalde producten. Wist je bijvoorbeeld dat er nergens in de wereld in 24 uur zoveel geld wordt uitgegeven als op Black Friday in de Verenigde Staten? Ondertussen ontkomen we in Europa ook niet meer aan Black Friday, maar het gaat er doorgaans wel wat rustiger aan toe.

1. Geef de rustige novembermaand een oppepper!

De zomer ligt ver achter ons, ondertussen hebben de meeste mensen al hun nieuwe herfstlook en outfit en de kerstdagen liggen nog enkele weken voor ons. Voor veel salonhouders is de novembermaand dan ook wat rustiger. Gaat dat ook op voor jouw salon? Grijp dan Black Friday aan om je verkopen een oppepper te geven. Onderzoek in Nederland laat zien dat Black Friday vooral populair is in de leeftijdscategorie 25 t/m 35 jaar. Misschien dat je jouw Black Friday acties vooral op deze doelgroep kunt richten? Koopjes op het gebied van kleding (41%) en schoenen (36%) zijn erg populair, maar ook parfum (28%) en beautyproducten (21%) blijken geliefd te zijn.

2. Korting op overtollige salonvoorraad

Heb je een overtollige voorraad? Deze extra voorraad neemt alleen maar plaats in beslag. Ga eens op onderzoek uit naar welke producten je uit je voorraad wilt elimineren. Misschien heb je nog een voorraad aan producten van een oude productlijn, die je niet meer gaat gebruiken? Of misschien heb je een voorraad producten, die niet zo goed blijken te verkopen? Dat zijn ideale producten om met korting aan te bieden op Black Friday. Je schept weer ruimte in je salon en je verdient er nog wat aan. Consumenten gaan op deze dag gericht op zoek naar koopjes, zorg daarom dat je een speciale Black Friday display klaar hebt staan. Zorg ervoor dat je duidelijk benadrukt met hoeveel korting je deze producten verkoopt.

3. Verkoop van cadeaubonnen met extra korting

Black Friday wordt vaak aangegrepen als de ideale gelegenheid om alvast sinterklaas- of kerstcadeautjes voor anderen te kopen. Een cadeaubon voor een behandeling in jouw beauty salon is natuurlijk een perfect cadeau! Op Black Friday zou je een klant, die een cadeaubon koopt, een extra korting van 25% of misschien wel 50% kunnen geven op een volgende behandeling. Vervolgens stel je als voorwaarde, dat deze extra korting alleen geldig is in januari en februari van het komende jaar. Dit zijn namelijk normaal gesproken de wat rustigere maanden. Let erop dat je benadrukt dat deze cadeaubonnen actie alleen geldig is op 23 november 2018!

4. Laat op tijd weten dat je Black Friday verrassingen hebt

Laat op tijd weten dat je op Black Friday mooie producten aanbiedt tegen flinke kortingen. Doe dit niet alleen op de dag zelf, want dan ben je al te laat. Doe dit ook niet al weken van tevoren. Het beste is enkele dagen tot een week voor de ‘grote dag’. Vooral social media is een goede marketing tool om dit nieuws de wereld in te sturen. Maak je bericht zo aantrekkelijk mogelijk, zodat de kans groter is dat mensen het gaan delen. Je kunt ook een nieuwsbrief per e-mail rondsturen onder je klanten, je klanten die je salon bezoeken erop attenderen en natuurlijk maak je het ook duidelijk in de etalage van je salon.

5. Geef je klanten een extraatje!

Misschien heb je op Black Friday je agenda vol met trouwe klanten. Bied je klanten op deze dag een extra verwennerij aan. Geef bij een standaard gezichtsbehandeling bijvoorbeeld een luxe spa gezichtsmassage cadeau of bied bij een ontharingsbehandeling een gratis pedicurebehandeling aan. Het hoeft op Black Friday niet alleen om waanzinnige deals te gaan. Maak van de gelegenheid gebruik om je waardering te tonen aan vaste klanten voor hun vertrouwen in jou. Uiteraard maak je ze wel attent op de leuke aanbiedingen die je in de display in je zaak hebt staan en op je cadeaubonnen actie!

Droom je van een eigen beauty salon? Bekijk dan hier al onze Beauty & Wellness Opleidingen en maak je droom werkelijkheid!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie