Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 bruidsmake-up missers

16 februari 2017 | Visagie
5 bruidsmake-up missers

Als er één dag is waarop je geen fouten mag maken met je make-up, dan is het wel op je trouwdag. Het dan ook niet voor niets dat de meeste bruidjes hun make-up op deze grote dag door een professionele visagiste laten verzorgen. Bruidsmake-up verzorgen is een grote verantwoordelijk, maar brengt je tegelijkertijd ook veel voldoening. Je draagt immers bij aan het perfect verlopen van een van de mooiste dagen uit het leven van mensen. We helpen je hier op weg door je alvast te behoeden voor 5 bruidsmake-up missers!

1. Iets nieuws uitproberen

Het is je bruiloft, een grote dag, waarop je er natuurlijk bijzonder wilt uitzien. De neiging is misschien groot om eens iets nieuws uit te proberen, bijvoorbeeld op het gebied van kleur of uitbundige make-up technieken als speciale smokey eyes. Deze make-up experimenten zijn echter geen goed idee voor een belangrijke dag als je bruiloft. Kies liever voor kleuren en tinten waarvan je weet dat ze goed bij je passen en waarbij je je comfortabel voelt. Ook speciale technieken die je nog nooit gebruikt hebt, kun je beter achterwege laten voor een minder belangrijk feestje. Vergeet niet: jij staat op deze dag in de spotlight! De beste tip is om voor make-up te kiezen die ervoor zorgt dat je op jezelf lijkt, met een subtiele feestelijke touch!

2. Onvoorbereid naar een make-up try-out

Wanneer je een professionele visagiste inschakelt voor het verzorgen van je bruidsmake-up word je eerst uitgenodigd voor een try-out. Tijdens de try-out bespreek je jouw wensen en ga je samen met de visagiste bekijken wat mogelijk is en wat mooi staat. Om van deze try-out en van je uiteindelijke bruidsmake-up een succes te maken is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Ga op zoek naar foto’s met voorbeelden van bruidsmake-up die je aanspreken. Je vindt deze in tijdschriften, op websites en op sites als Pinterest en Instagram. Je kunt daarnaast ook foto’s meenemen waar je zelf op staat met make-up die je ooit gedragen hebt en die je erg mooi vond. In woorden uitleggen waar je naar op zoek bent is vaak erg lastig. Toon de foto’s aan de visagiste en bespreek wat je er mooi aan vindt. Trek tijdens de try-out ook altijd kleding aan in dezelfde kleur als je trouwjurk.

3. De actuele beauty trends volgen

Uiteraard wil je wel een beetje modern voor de dag komen, maar om nu de laatste en hipste make-up trends te kopiëren? Dat is misschien niet zo’n goed idee en zeker niet als het om zwaar aangezette make-up gaat. Zeker overdag zijn meerdere lagen make-up en uitgesproken make-up concepten al snel ‘te veel’. Houd de make-up liever wat lichter en fris. Het is een aanrader om voor een tijdloze make-up look te kiezen. Je wilt niet dat je over een paar jaar terugkijkt naar je trouwfoto’s en dan denkt: ‘Mijn God wat zie ik er daar ouderwets uit!’ Je wilt je trouwfoto’s het liefst jarenlang aan de muur hebben hangen, zonder je aan je make-up look te storen!

4. Overdrijven met glitter en glans

Hiermee kun je dan wel een feestelijke look creëren, overdrijf het gebruik van glitter en highlighter niet. Dit brengt namelijk ook een groot nadeel met zich mee; glitters en te veel highlighter reflecteren licht. Wanneer er foto’s worden gemaakt, kan dit ervoor zorgen dat er vreemde vlekken op de foto te zien zijn vanwege deze reflecties. Soms ontstaan er groene, oranje of fuchsiakleur vlekken op de foto. Een klein beetje glans door een subtiele highlighter te gebruiken kan geen kwaad. Breng een klein beetje highlighter aan op de jukbeenderen, de cupidoboog van de lippen en onder de wenkbrauwen. Breng liever geen highlighter aan op het voorhoofd en op de neus, hierdoor kan het lijken alsof je huid vet is.

5. Extra zonnebaden of zelfbruiner gebruiken

Als bruid wil je misschien graag een mooie gebruinde huid om je look wat extra’s te geven. Toch is het sterk af te raden om vlak voor je bruiloft uitgebreid te zonnen. Je loopt het risico op verbranding en vervellen. Of denk eens aan opvallende witte lijntjes, zoals de afdruk van je bikinibandjes! Dit zorgt allemaal voor extra uitdagingen voor je visagiste. Bedenk je ook dat een flink gebruinde huid voor een groot contrast zorgt als je wit draagt tijdens je bruiloft. Dat is meestal niet wat je wilt. Wil je toch iets meer kleur, bouw dit dan heel langzaam en lang van tevoren op. Zelfbruinende crèmes als snelle oplossing? Niet doen! Wanneer je deze crèmes of sprays niet op de juiste manier gebruikt kunnen ze je huid een tint geven die absoluut niet bij je past, het kan gaan vlekken of juist een te monotone kleur geven. Kortom, ze kunnen je een onnatuurlijke uitstraling geven.

Wil jij als professionele visagiste aan de slag? En mensen helpen om er op-en-top uit te zien op de belangrijkste momenten in hun leven, zoals op hun bruiloft? Schrijf je dan hier in voor onze Opleiding Visagiste in Antwerpen, Hasselt, Gent, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Utrecht.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie