• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 Facebook tips voor je massagepraktijk

10 september 2015
5 Facebook tips voor je massagepraktijk

Heb je de droom om een eigen massagepraktijk te starten? Dan is het goed om al in een vroeg stadium te bedenken hoe je jouw massagepraktijk gaat promoten. Een van de vele kanalen waarlangs je dit kunt is Facebook. Ook als massagetherapeut kun je Facebook onmogelijk negeren. We hebben hier 5 tips voor hoe je facebook kunt inzetten om jouw diensten als massagetherapeut onder de aandacht te brengen.

1. Plaats regelmatig updates met vakkennis

Wil je een Opleiding Massagetherapeut volgen en daarna je eigen massagepraktijk beginnen? Dan zijn er nu al dingen die je kunt ondernemen in de voorbereiding naar het opzetten van een eigen massagepraktijk. Zet een eigen massage-blog op en deel je berichten op Facebook. Facebook is een uitstekend kanaal om blogberichten en andere updates met vakkennis te delen. Je kunt ook zo nu en dan jouw visie als massagetherapeut via Facebook kenbaar maken. Hoe beter je je profileert als vakexpert, hoe groter de kans dat mensen jou blijven volgen.

2. Focus ook op visuele aspecten

Houd er rekening mee dat Facebook-gebruikers visueel zijn ingesteld. Ze gaan in eerste instantie op zoek naar beelden die hen aanspreken en lezen daarna de tekst. Vergezel je Facebook updates daarom van een afbeelding. Heb je ondertussen je eigen massagepraktijk geopend, geef mensen dan via foto’s een kijkje in jouw massagepraktijk of stel jezelf en eventuele medewerkers voor. Mensen krijgen hierdoor het idee dat ze je massagepraktijk en medewerkers al kennen. Dit verlaagt de drempel om daadwerkelijk binnen te stappen.

3. Hoe krijg je meer fans op Facebook?

Waarom zouden mensen fan moeten worden? Voor wat hoort wat! Je kunt mensen stimuleren om fan te worden op Facebook door ze iets aan te bieden. Prikkel ze door ze bijvoorbeeld een kortingsbon aan te bieden. De waarde van een fan op Facebook is echter wel sterk gedaald. Vroeger kon je quasi al je fans bereiken door iets op de tijdlijn van je pagina te plaatsen. Nu bereik je nog maar een fractie van je fans zonder sponsoring. Desondanks blijft het interessant om dit aantal op te krikken. Een hoog aantal fans geeft vertrouwen aan nieuwe klanten. Ook een kleine sponsoring om je bericht in de kijker te zetten, loont zeker de moeite!

4. Stel eenvoudige vragen via Facebook

Facebook is een goed instrument om jouw (potentiële) klanten beter te leren kennen en om jouw betrokkenheid bij je klanten te tonen. Iedereen hecht veel waarde aan zijn eigen mening. Stel daarom vragen via Facebook die de interactie met je klanten op gang brengt. Houd bijvoorbeeld eens een poll over een onderwerp dat gerelateerd is aan massage of aan jouw massagepraktijk. Je zult merken dat mensen daardoor sneller zullen reageren, zodat jij hier weer op in kunt haken.

5. Organiseer een wedstrijd op Facebook

Het is ook leuk om een wedstrijd op Facebook te organiseren, waarbij mensen iets kunnen winnen. Er zijn talloze voorbeelden van dit soort wedstrijden. Vraag je fans om een foto te ‘liken’ om zo kans te maken op een prijs. Een ander voorbeeld is een fotowedstrijd rond een bepaald thema. De winnaar wordt bepaald door de meeste ‘likes’ op Facebook. Je fans zullen hun vrienden stimuleren om hun foto te ‘liken’, wat meer aandacht voor jouw massagepraktijk betekent.

Schrijf je hier vandaag nog in voor een van de Massage Opleidingen van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie