Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 fouten bij het verzorgen van je nagels

6 februari 2017 | Nagelstyling & Pedicure
5 fouten bij het verzorgen van je nagels

Nagels verzorgen en lakken is een secuur werkje. Er komt waarschijnlijk meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn dan ook heel wat dames, die zonder dat ze er erg in hebben, nogal wat foutjes maken bij het verzorgen van hun nagels. Hieronder behandelen we enkele veelgemaakte fouten bij het verzorgen van je nagels. Zorg dat jij deze fouten voortaan niet meer maakt en je nagels zullen er nog mooier van worden!

1. Je nagelriemen niet goed schoonmaken

Mooie gelakte nagels begint met schone nagels én schone nagelriemen. De nagelriemen worden door beginners nog weleens over het hoofd gezien. Het wil nog weleens gebeuren dat nagellak niet goed verwijderd wordt en dat er wat restjes nagellak onder de nagelriemen blijven zitten. Wanneer je nieuwe nagellak aanbrengt, kan dit ervoor zorgen dat de nagellak sneller gaat brokkelen en minder goed hecht. Let er ook op dat je na het aanbrengen van nagellak meteen de nagelriemen schoonmaakt met een wattenstaafje met nagellakremover. Als je dat niet doet, zal de nagellak ook in dit geval aan de onderkant sneller afbrokkelen.

2. Te veel nagellak gebruiken

Om je nagels mooi dekkend te lakken heb je misschien de neiging om één dikke laag nagellak aan te brengen. Doe dat niet! Je nagellak ziet er dan al gauw klonterig uit en het duurt langer voordat de nagellak opdroogt. Nagellak kun je het beste aanbrengen in drie fases en in een dun laagje. Op de eerste plaats breng je een dun laagje nagellak aan over het midden van de nagel, daarna aan de ene kant van dit laagje en vervolgens aan de andere kant. Als je dit vlot achter elkaar doet, vloeit de nagellak mooi in elkaar over, waardoor je één geheel krijgt. Het kan zijn dat de nagellak niet meteen dekkend is. Laat dan het eerste laagje drogen en herhaal dit nog een keer.

3. Je nageluiteinden overslaan bij het lakken

Nagellak begint logischerwijs als eerste te brokkelen aan de randen, vaak aan de bovenrand. Dit gebeurt nog eerder als je de bovenrand van de nagel niet goed hebt gelakt. De bovenrand wordt heel vaak vergeten. Door de bovenrand goed te lakken verzegel je als het ware je nagellak, waardoor de nagellak minder snel afbrokkelt. Breng na het lakken van je nagels met een mooi kleurtje ook altijd een topcoat aan. Dit helpt om de nagellak langer mooi te houden. Je kunt voor de zekerheid na het drogen van de nagellak een extra laagje topcoat op de bovenrand aanbrengen.

4. Geen speciale basecoat voor glitternagellak gebruiken

Je weet misschien wel dat je bij het lakken van je nagels eerst een basecoat moet aanbrengen. Een basecoat beschermt je natuurlijke nagels en zorgt ervoor dat je de nagellak gladder kunt aanbrengen. Wat veel mensen niet weten is dat er zelfs speciale basecoat bestaat voor glitternagellak. Glitternagellak is meestal een stuk lastiger te verwijderen dan gewone nagellak. Basecoats voor glitternagellak zijn speciale peel-off basecoats, die je in hun geheel van je nagels af kunt trekken. Op die manier heb je niets meer te vrezen van die vervelende glitters die normaal gesproken achterblijven op je nagels.

5. Gelakte nagels sneller drogen met koud water

Een veelgehoorde truc om je vers gelakte nagels sneller te laten drogen is door ze onder te dompelen in koud water. Helaas is dit een fabel, want het helpt alleen om de bovenste laag van de nagellak hard te maken, de rest van de nagellak eronder blijft zacht. De onderste lagen kunnen nu veel minder goed drogen, waardoor je het eindresultaat kunt verpesten. Neem dus liever gewoon de tijd voor het lakken van je nagels, zodat de lak normaal kan opdrogen. Door dunne laagjes aan te brengen zal de nagellak snel genoeg drogen. Wil je weten of je het goed doet? De eerste nagel die je hebt gelakt dient droog te zijn als je bij de laatste, nummer 10, bent aangekomen. Is dat niet het geval, dan weet je dat je de nagellak te dik aanbrengt.

Wil je zeker weten dat je het verzorgen van je nagels voortaan helemaal foutloos aanpakt? Dan kunnen we je onze Opleiding Nagelstyling aanraden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie