Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

6 frustraties van vrouwen met dun haar!

10 oktober 2016 | Haarverzorging
6 frustraties van vrouwen met dun haar!

Wat heb jij ondertussen al geprobeerd, om wat meer volume in je kapsel te krijgen? De krultang, rollers in je haar, volumeproducten, alle soorten kapsels; soms lijkt het alsof niks helpt. Heb je van nature dun haar, dan zullen onderstaande frustraties je beslist bekend voorkomen!

1. Een andere interpretatie van het ‘schuifspeldje’

Heb je dun haar, dan zijn schuifspeldjes geen handige speldjes die je ‘in’ je haar kunt schuiven om een mooi creatief kapsel te creëren, maar zijn het haaraccessoires die er juist meteen weer ‘uit’ schuiven. Datzelfde geldt eigenlijk voor alle andere haaraccessoires als speldjes, elastiekjes en haarbanden. Ze blijven vanwege je dunne haar nooit lang op hun plaats zitten. Voor je het weet hangen ze ergens halverwege je sprieterige lokken en ziet het er helemaal niet meer uit!

Is dit misschien de oplossing? Is dit misschien de oplossing?

2. Nee, een Calimero kapsel is ook geen oplossing!

Je haar kort knippen in de hoop dat je er dikker haar voor terugkrijgt? Ook dat blijkt geen oplossing. Als je niet oppast, krijg je er een echte Calimero coupe van! Ja, inderdaad het lijkt dan net of je een eierdopje op je hoofd hebt gezet! Het is een fabel dat je haar dikker wordt door het af te knippen. Als je het goed doet, kan het er wel wat dikker uitzien, omdat je de extra dunne puntjes afknipt. Je haar groeit echter vanuit het haarzakje; de groei, lengte en structuur wordt van binnenuit bepaald. Knippen heeft hier geen invloed op.

...en dat is niet eerlijk! ...en dat is niet eerlijk!

3. Een hippe slordige knot blijkt een hopeloos propje!

Een slordige knot is momenteel een populaire haartrend. Dat wil je ook! Je kijkt gefascineerd naar vriendinnen die binnen een handomdraai zo’n hippe slordige knot op hun hoofd toveren. Dat doe je ze wel even na! Helaas, met jouw dunne haar resulteert het in een klein onbenullig propje op je hoofd. Misschien dat je wat meer succes hebt als je je haar een beetje toupeert. Maar toch, dat is het niet helemaal….

Ja, knap gedaan! Ja, knap gedaan! Maar niet voor jou weggelegd!

4. Mooie vlechtkapsels? Niet voor jou!

Een andere mooie haartrend zijn al die complexe of juist nonchalante vlechtkapsels. De visgraatvlecht is helemaal het toppunt. Wauw, dat lijkt je ook wel wat. Maar als je dan voor de spiegel staat, heb je algauw door dat jouw dunne haren daar niet echt geschikt voor zijn. Je laat je echter niet uit het veld slaan en gaat toch aan de slag. Nee, het resultaat is niet wat je voor ogen had. Je komt niet verder dan een dun iel vlechtje. Om nog maar niet te spreken over het elastiekje dat je wel tien keer dubbel moet doen voordat het blijft zitten.

Helaas niet voor jou weggelegd! Helaas ook al niet voor jou weggelegd!

5. Dan maar een pony! Of toch niet?

Dan maar los of in een staartje. Maar je gezicht kan dan zo kaal aandoen. Nu schiet je een nieuw idee te binnen; een pony. Is een pony niet een goede manier om je gezicht mooier te omlijsten en om je kapsel wat meer volume te geven? Oftewel; de schaar erin. Maar ook dat is niet altijd een oplossing. Vaak hangen de haren als dunne sprietjes over je voorhoofd. Je kunt het nauwelijks een pony noemen. Je begint je er al snel aan te irriteren en je zou willen dat je nooit een pony had laten knippen.

Dan maar mijn spaghettislierten losgooien! Mijn haar? Het lijkt wel of ik geen haar heb!

6. Je haar los dragen is geen optie

‘Gooi je haar eens los!’ Dat zul je vast vaker horen van mensen uit je omgeving. Jij weet dat dat geen optie is, als je er tenminste geen uren de tijd aan kunt besteden en met stylingsproducten, volumespray en de krultang in de weer kunt gaan. Anders hangen je haren als spaghetti slierten langs je gezicht. Heb je de hele dag je haar in een staart gehad en gooi je het dan los, dan loop je met een irritante deuk in je haren rond. De meeste vrouwen met dun haar, kiezen er daarom maar voor om hun haar gewoon in een staartje te dragen.

dun-haar-7 Dan maar mijn spaghetti slierten losgooien!

Is er dan echt niets aan te doen? Wat dacht je van hairextensions? Professioneel geplaatste hairextensions kunnen een goede oplossing zijn om meer volume te creëren. Wil je zelf leren om hairextensions te zetten, dan kunnen we je onze Cursus Hairextensions aanbevelen. Of ontdek een van onze andere Haartooi Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie