Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De 5 geboden voor mensen met blond geverfd haar

15 juni 2017 | Haarverzorging
De 5 geboden voor mensen met blond geverfd haar

Wil je graag je haren blond verven of heb je ondertussen de stoute schoenen aangedaan en jezelf een blonde coupe laten aanmeten? Dan ben je hier op het juiste adres voor het ontdekken van de 5 geboden voor mensen met blond geverfd haar! De docenten van onze Kappersopleiding hebben deze 5 geboden opgesteld, zodat je zolang mogelijk van je blonde haren kunt genieten!

1. Laat je haar altijd blonderen door een kapper

Het is heel verleidelijk om een pakje haarverf bij de drogist te kopen om je haar blond te verven. Pas op, want je haar blond verven dat gaat niet zomaar. Je zult eerst je haar moeten ontkleuren met waterstofperoxide. Ga daar alsjeblieft niet zelf mee aan de slag als je niet weet waar je mee bezig bent. Je moet goed inzicht hebben in of je het haar voldoende ontkleurd hebt. Vervolgens is het blonderen ook geen gemakkelijke opgave. Professionele kappers krijgen in hun salon vaak te maken met het leed van doe-het-zelvers. Stap daarom liever meteen naar de professionele kapper!

2. Je haar niet te vaak wassen

Ben je gewend om je haar elke dag te wassen? Dat is geen goed idee bij blond geverfd haar. Door het ontkleuren en blonderen van het haar, is het haar droger en kwetsbaarder geworden. Door het haar vaak te wassen wordt dit alleen maar erger. Was je haar bij voorkeur één keer in de week, maximaal twee keer. Je kunt ook in plaats van shampoo eens alleen conditioner gebruiken of je haar extra verzorging bieden met een voedend haarmasker. Voelt je haar te vet aan, dan kan droogshampoo ook een oplossing bieden. Niet alleen wordt je haar hierdoor minder vet, het laat tegelijkertijd een subtiele witte waas op je haar achter dat eventuele uitgroei verbergt.

3. Niet te vaak in het zwembad

Helaas zijn blond geverfd haar en het zwembad geen ideale combinatie. Door de algicides in het zwembadwater, die de vorming van algen tegengaan, kan je mooie blond geverfde haar groen uitslaan. Dit betekent niet dat je helemaal niet het zwembad in kan. Je kunt de kans op groene uitslag verminderen door na een duik in het zwembad je haar meteen goed uit te spoelen en door niet te lang in het water te blijven. Tip: babyolie blijkt een goede remedie te zijn om de groene waas uit je haren te krijgen. Breng voor het wassen van je haar enkele druppels babyolie aan op het haar.

4. Gebruik zilvershampoo

Een ander ‘gevaar’ van blond geverfd haar is een gele waas. Dit kun je voorkomen door je haar te wassen met zilvershampoo. Dit is die paarse shampoo die mensen met grijze haren gebruiken. Paars en geel zijn complementaire kleuren. Oftewel het zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. De paarse kleur van de shampoo kan het geel in je haar opheffen. Het resultaat is een asblonde kleur, die een stuk natuurlijker staat dan het geelblond! Pas wel op dat je niet te veel en te vaak zilvershampoo gebruikt, want je wilt uiteraard geen paarsblauwe gloed! Gebeurt dit toch, was dan je haren een aantal keer met gewone shampoo, dan krijg je deze ongewenste gloed er gemakkelijk uit.

5. Pas op voor te veel hitte

Hitte is een grote vijand van blond geverfd haar. Hairstyling instrumenten als föhns, stijl- en krultangen kunnen ervoor zorgen dat de blonde kleur snel vervaagt. Probeer deze tools daarom zo veel mogelijk te vermijden. Ontkom je er echt niet aan, omdat je bijvoorbeeld een speciale gelegenheid hebt, gebruik dan altijd een spray die je haren beschermt tegen de hitte bij het stijlen. Ook blootstelling aan de zon doet de kleur vervagen. Bescherm je haar bij veel zon met een mooie hoed of gebruik een haarspray met uv-bescherming. Meer weten over haarverzorging? Ontdek hier ons aanbod aan Haartooi Opleidingen.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie