• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 haartrends voor het najaar 2019

11 september 2019 | Haarverzorging
5 haartrends voor het najaar 2019

Hoe draag jij je haar dit najaar? Ben je toe aan een nieuwe haarstijl of wil je graag wat inspiratie opdoen voor nieuwe kapsels? Dan ben je hier aan het juiste adres. We volgden de populairste modehuizen en gluurden naar welke kapsels zij in de kijker zetten tijdens hun fashion shows voor de herfst en winter van 2019/2020. We hebben hier 5 haartrends voor het najaar 2019 eruit gepikt. Welke kapsels spreken jou het meeste aan?

1. Krullen? Geen probleem, laat ze vooral zien!

We hebben goed nieuws voor krullenbollen, wanneer we het hebben over de haartrends voor het najaar 2019! Laat die steiltang maar links liggen. Vanaf nu geen gladgestreken haar meer, maar laat je mooie krullen zien. Veel volume en speelse kapsels zijn dit najaar helemaal ‘hot’. Vooral halflang haar dat iets in laagjes is geknipt en met een pony is een grote trend. Dit kapsel is ook mooi bij krullend haar. Je kunt je krullende pony dan het beste tot net iets boven de wenkbrauwen laten vallen. Het geeft een natuurlijke look. Dit in tegenstelling tot de zeer strak gestylede kapsels van de laatste jaren.

2. Haartrends voor het najaar 2019: volume!

Een van de haartrends voor het najaar 2019, is ‘big hair’! Dit kwam zeer opvallend naar voren in de fashion show van Moschino. De kapsels die voorbijkwamen waren een knipoog naar de jaren ’80. Dat betekent dat je al je technieken en haarproducten mag inzetten om meer volume te krijgen, denk aan textuurspray, zeezoutspray en mousse. Daarnaast mag je ook weer volop gaan touperen. Wil je meer weten over deze technieken en andere professionele hairstyling technieken? Schrijf je dan gauw in voor onze Opleiding Hairstyliste. Hier leer je hoe je klassieke en nieuwe actuele kapsels leert vervaardigen!

3. Artistieke gelkapsels

De fashion show van Fendi viel op wat hairstyling betreft, omdat de modellen artistieke gelkapsels kregen aangemeten. Het waren looks om door een ringetje te halen. De kapsels waren van de hand van de hairstylist Sam McKnight, die hiermee een ode wilde brengen aan de onlangs overleden Karl Lagerfeld. De kapsels moeten mensen herinneren aan de jaren ’30 van de vorige eeuw; de tijd waarin Lagerfeld is geboren. Deze hernieuwde haartrends voor het najaar 2019 bestaan uit een korte lage paardenstaart die stevig in de nek is vastgezet en met bovenop het hoofd een architectonische werveling van het haar tot aan het voorhoofd met glanzende gel.

4. Paardenstaarten, vlechten en knotten zijn een blijvende trend

Is een artistiek gelkapsel toch wat te veel van het goede voor jouw dagelijkse look? Geen probleem, want de klassieke, praktische paardenstaarten, vlechten en knotten zijn ook dit najaar een blijvende trend. Doe lekker wat jij het prettigste vindt; een hoge of juist een lage paardenstaart. Je staart mag strak zijn, maar los en warrig past ook binnen het actuele modebeeld. We zagen ook, onder ander bij Max Mara, dat de lange vlecht terug is. Heb je geen lange haren? Werk dan met subtiele hairextensions. We leren je er graag meer over in onze Cursus Hairextensions. Bind je graag je haar samen in een knot? Dit najaar is vooral een nette, lage knot populair. Geef je knot een creatieve twist door je haar eerst in te vechten of door je knot een mooie draai te geven.

 

5. En de mannen? Die blijven volop stylen!

Als er iets in de lift zit, dan is het wel hairstyling voor mannen. Niet alleen de kapsels worden met een artistiek oog onder handen genomen, ook de baarden en snorren moeten eraan geloven. Wat zijn op dit gebied de haartrends voor het najaar 2019? De echte barber cuts zijn razend populair en we verwachten dan ook dat het succes van de opkomende barbarshops in het straatbeeld blijft aanhouden en zich blijft uitbreiden. Wil je zelf handigheid krijgen in het vervaardigen van stijlvolle herenkapsels en het trimmen en stylen van baarden en snorren? Aarzel dan niet langer en schrijf je in voor onze nieuwe Opleiding Barbier in Amsterdam en Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie