Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 make-up tips bij een vermoeide uitstraling

7 november 2022 | Visagie
5 make-up tips bij een vermoeide uitstraling

Wie kent het niet; je hebt te veel gewerkt de afgelopen tijd, te veel gefeest of je slaapt de laatste tijd gewoon slecht? De vermoeidheid tekent zich dan al snel af op je gezicht! Word je niet blij van wat je ziet als je in de spiegel kijkt? Dan ben je hier aan het juiste adres voor make-up tips bij een vermoeide uitstraling. Wil je alles weten over het perfect aanbrengen van make-up om iedereen er op elk moment stralend uit te laten zien? Ontdek dan ook de make-up cursussen van Wellness Academie! Lees hier meer!

1. Je nummer 1 redmiddel: concealer

Als er iets is dat niet mag missen in je make-up uitrusting, dan is het wel concealer. De naam ‘concealer’ zegt het eigenlijk al; het gaat hier om een make-up product om onzuiverheden en oneffenheden mee te verbergen (concealen). Een concealer is zo ontwikkeld dat het een fantastische dekking geeft. Dit betekent wel dat je het alleen op die plekjes aanbrengt, waar het echt nodig is en dus niet over het hele gelaat. Vooral donkere kringen onder de ogen kunnen je een extra vermoeide uitstraling geven. De blauw/paarse kleur kun je neutraliseren met een beige concealer, eventueel met een tintje oranje. Dit geeft de oogcontour extra warmte. Je leert er alles over in onze Cursus Visagie Basis.

2. Breng een crème blush aan

Een van de belangrijke make-up tips bij een vermoeide uitstraling is om in ieder geval geen naturel kleuren of nudetinten op je huid aan te brengen. Hiermee versterk je alleen maar de grauwe uitstraling van de huid. Wat je in dit geval nodig hebt, is wat meer kleur brengen in het gelaat. Dat doe je het beste door een blush te gebruiken met een subtiele kleur, zoals licht roze of een perzikkleur blush. Wat de beste tint is om het gelaat op te fleuren, hangt ook af van de natuurlijke huidtint. Bij een licht huidtype staat lichtroze vaak mooi, terwijl je bij een getinte huid eerder voor een perzikkleur gaat.

3. Crèmige bronzer voor een frissere huid

Kan de huid een extra oppepper gebruiken? Dan kan het een goed idee zijn om een beetje bronzer te gebruiken. Ook in dit geval heeft het de voorkeur om een crèmige variant te gebruiken, in plaats van poeder. Bij een vermoeide uitstraling zijn rimpeltjes en lijntjes vaak beter zichtbaar. De poeder kan zich hierin ophopen, waardoor deze juist extra opvallen. Daarbij geeft een crèmig product meteen een subtiele glans aan de huid. Breng de bronzer aan op die delen van het gelaat, waar de zon doorgaans de huid als eerste kleurt. Oftewel, op het voorhoofd, de jukbeenderen, de neusbrug en de kin. Ben je al bekend met de basis make-up technieken? School je dan verder door ook onze Cursus Visagie voor gevorderden te volgen.

4. Vermijd roze en rode tinten oogschaduw

Als je slecht hebt geslapen, dan heb je sneller last van rode ogen. Kies je dan voor een oogschaduw met vergelijkbare roze of rode tinten, dan wordt deze ongewenste roodheid alleen maar extra benadrukt. In plaats daarvan kun je beter een oogschaduw kiezen in zachte kleuren, zoals koperkleurenen beige tinten. Deze zorgen ervoor dat de roodheid van de ogen minder opvalt. Nog een van de goede make-up tips bij een vermoeide uitstraling is om glittermake-up en sterk glanzende producten zoveel mogelijk te vermijden. Deze zorgen er namelijk voor dat de vermoeide huid met rimpels en lijntjes nog meer nadruk krijgt.

5. Licht glanzende mascara

Nog een van de make-up tips bij een vermoeide uitstraling die niet in dit rijtje mag missen, is een verzorgende mascara gebruiken. Overdrijf echter niet, want alles wat er onnatuurlijk uitziet, zal juist de vermoeide uitstraling versterken. Kies daarom bij voorkeur voor een mascara met een lichte textuur die de wimpers vooral wat extra glans geeft en de haartjes soepel maakt. Daarbij is het ook een goede tip om de mascara enkel op de bovenkant van de wimpers aan te brengen, zodat de look niet te zwaar wordt. Je wilt namelijk juist een frissere blik tevoorschijn toveren.

Nog meer make-up tips bij een vermoeide uitstraling!

Wil je alles weten over make-up en hoe je mensen op elk moment de mooiste versie van zichzelf kan laten zijn? Dan is onze Opleiding Visagiste echt iets voor jou! Wil je naast make-up ook meer weten over hairstyling om complete looks te verzorgen? Dan kun je ook de complete Opleiding Make-up Artist volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie