• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 mythes over nagelverzorging

18 oktober 2016 | Nagelstyling & Pedicure
5 mythes over nagelverzorging

Wat is het beste tijdstip van de dag om je nagels te knippen? Hoe komen nagels toch aan die witte vlekjes? Als je de mythes gelooft, zijn de antwoorden duidelijk. Zolang je de avond als nagelknip-moment maar mijdt, komt alles in orde. En die witte vlekjes? Die schreeuwen om extra melk! Of toch niet? Hierbij checken we 5 mythes over nagelverzorging.

1. Van melk drinken krijg je sterke nagels

Nagels zijn, net zoals je haar, opgebouwd uit keratine. Keratine, oftewel hoornstof, bestaat uit eiwitten en voor zo’n 0,07% uit calcium. Ook als je dagelijks liters melk drinkt, verandert er weinig aan dit percentage. Laat staan dat het iets verandert aan de sterkte van je nagels. De volgende keer dat je een wit vlekje in je nagel ziet, komt dit dus niet door een gebrek aan calcium, hoe hardnekkig deze mythe ook de ronde blijft doen. Zo’n wit vlekje is meestal slechts een kleine beschadiging aan de oppervlakte van de nagel. Dit neemt overigens niet weg dat zwakke nagels je wel iets vertellen over je voedingspatroon. Gezien keratine uit eiwitten bestaat, kan een eiwitarm dieet namelijk wel degelijk invloed hebben op de sterkte van de nagel.

2. Kunstnagels zijn funest voor je nagels

Kunstnagels kunnen een aanslag zijn op je nagels. Maar dat hoeft niet. Met de juiste verzorging gaan gezonde nagels en kunstnagels prima samen. Waar komt die mythe dan vandaan? Bij het aanbrengen van de traditionele acrylnagels worden de echte nagels soms te veel gevijld en verliezen daarmee aan stevigheid. De chemicaliën in de acrylnagels kunnen bovendien voor irritatie van de nagelriemen zorgen. Om nog maar niet te spreken van de aceton die er soms aan te pas komt om ze weer te verwijderen. Maar het kan ook anders! In onze Cursus Gelnagels leer je om op een verantwoorde manier gelnagels te plaatsen en te verwijderen, zonder dat de natuurlijke nagel hieronder te lijden heeft. Of kies voor soak-off nagels als prima alternatief voor kunstnagels, daarover leren we je graag meer in onze Cursus Gelish.

3. Nagels moeten kunnen ademen

Nog een veel gehoorde reden waarom kunstnagels slecht zouden zijn: een tekort aan zuurstof. En dat is eigenlijk best vreemd. Nagels ademen namelijk nooit. Niet voor niets groeien nagels van binnenuit: ze worden gevoed vanuit de bloedsomloop. Er is dus geen reden om te vrezen voor ‘verstikkende’ kunstnagels!

4. Nagels moet je nooit ’s avonds knippen

Ok, we geven het toe: deze mythe is in het westen een stukje minder volhardend dan de nagel-met-zuurstofgebrek-mythe die we hierboven bespraken. In Aziatische landen als Japan en China nemen veel mensen echter nog vaak het zekere voor het onzekere. Want stel je voor dat het waar is dat je korter leeft als je je nagels na zonsondergang knipt? Of dat je er kwade geesten mee oproept? Kijk dus niet vreemd op als bepaalde klanten liever niet s ’avonds naar je nagelsalon toe komen.

5. Nagels groeien sneller in zonlicht?

In deze mythe zit wel een kern van waarheid. Vitamine D, de vitamine die je lichaam aanmaakt wanneer het blootgesteld wordt aan zonlicht, stimuleert de nagelgroei. Hoe meer zonlicht, hoe sneller je nagels groeien. Dit maakt de herfstmaanden de perfecte tijd van het jaar om kunstnagels te overwegen! Gemiddeld groeien nagels overigens een tiende van een millimeter per dag. De middelvinger en ringvinger krikken dat gemiddelde een beetje op door nét een stukje sneller te groeien dan de rest. Wil je meer weten? Dan is onze Opleiding Pedicure in Hasselt misschien iets voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie