• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 opmerkingen die je als kapper niet wilt horen!

14 mei 2018 | Haarverzorging
5 opmerkingen die je als kapper niet wilt horen!

Een van de vele leuke aspecten van kapper zijn, zijn de vele sociale contacten. Je hebt hart voor je vak én voor je klanten. Omdat ieder mens anders is, is jouw beroep als kapper ook zo afwisselend. Je haalt er veel voldoening uit om te zien hoe je klanten tevreden, opgewerkt en vol zelfvertrouwen met hun nieuwe kapsel je salon verlaten. Maar… er zijn ook van die klanten die met opmerkingen komen, die je als kapper niet wilt horen. We gaan hier in op 5 van die opmerken die je als kapper niet wilt horen! Herken je ze?

1. ‘Ik weet niet wat ik wil…’

Je ontvangt vriendelijk je klant en laat hem of haar plaatsnemen in de kappersstoel. 'Zegt u het maar, wat kan ik voor u betekenen?' Dan blijft het heel lang stil en krijg je te horen dat de klant dat zelf eigenlijk ook niet weet. Natuurlijk is het als kapper jouw taak om je klanten te helpen met het kiezen van een passend kapsel. Maar er zijn van die klanten die echt niet weten wat ze willen en geen beslissing kunnen maken. Wat nu? Zomaar naar eigen inzicht aan de slag gaan? En dan na afloop te horen krijgen: 'Dat was niet de bedoeling!'

2. ‘Ik heb maar heel weinig tijd…’

Sommige klanten denken dat je als kapper kunt toveren! Dat kun je in feite ook; je kunt de mooiste kapsels creëren, grijze haren feilloos bedekken, prachtige kleurschakeringen maken, bij elk gezicht een perfecte snit uitwerken…. Maar je hebt daar wel even de tijd voor nodig. Het is erg frustrerend als je klant met een waslijst aan wensen komt en vervolgens ook nog eens wil dat het binnen no-time gebeurd is. Misschien is het dan beter om een andere afspraak te maken op een tijdstip dat de klant wel tijd heeft! 

3. ‘Ik wil eruitzien als….’

Vul zelf maar een beroemdheid in! Dat is typisch een van die opmerkingen die je als kapper niet wilt horen. Het is belangrijk dat je je klant ervan bewust maakt dat iedereen anders is en dat het onmogelijk is om het kapsel van een ander precies te imiteren. Je kunt er wel voor zorgen dat het er enigszins op lijkt, maar dat levert vaak een teleurstelling op, omdat men zichzelf toch blijft vergelijken met het voorbeeld. Daarnaast zijn veel foto’s uit modebladen of op internet ook nog eens bewerkt met programma’s als Photoshop. Kortom, een onmogelijke taak voor jou als kapper om dat te evenaren.

4. ‘Ja, ik vind het prachtig…’

Je zult als kapper vaak tijdens het knippen en na de knipbeurt aan je klant vragen of ze het mooi vindt. Het is dan heel fijn om te horen dat ze het prachtig vindt. Klant blij, jij blij, totdat je even later op social media ontdekt hoe verschrikkelijk je klant haar nieuwe kapsel vindt! Dan kijk je wel even vreemd op! Druk je klanten op het hart; ‘Please, zeg meteen wat je er echt van vindt en als je twijfels hebt zeg het direct!’ Op het moment zelf kun je er nog wat aan doen! Vaak is er gemakkelijk een oplossing te vinden.

5. ‘Bij Salon X is het goedkoper….’

Je klant is vrij om te kiezen naar welke salon ze gaat. De prijzen voor een specifieke behandeling kunnen per salon nu eenmaal verschillen. Moet je nu echt gaan uitleggen dat elke salon zijn eigen prijsbeleid heeft en dat de prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de locatie en de huur van het pand, de kwaliteit van de producten en materialen, de bekendheid van de salon, de ervaring van het personeel, etc. Zorg ervoor dat je klanten vooraf gemakkelijk kunnen weten wat jouw tarieven zijn. Als ze graag door jou geknipt willen worden, zullen ze er dat voor over moeten hebben!

Wil je ook graag kapper worden? Niet gevreesd, het blijft gewoon een ontzettend leuk vak! Schrijf je hier in voor onze no-nonsense Allround Kappersopleiding en voor je het weet kun je aan de slag als gediplomeerd kapper!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie