Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 perfecte kapsels voor dames met dun haar

5 mei 2023 | Haarverzorging
5 perfecte kapsels voor dames met dun haar

Een nieuw en fris kapsels kan veel voor je betekenen! Het kan ervoor zorgen dat je je zelfverzekerder en aantrekkelijker voelt! Maar wat als je van nature heel dun haar hebt? Dan kan het best nog wel een uitdaging zijn om een flatterende haarstijl te vinden. Gelukkig weten de hairstyling experts van Wellness Academie daar wel raad mee. Ze geven je graag adviezen en leren je met veel enthousiasme de kneepjes van het vak. Ontdek hier alvast 5 perfecte kapsels voor dames met dun haar!

1. Wat dacht je van een stomp bob kapsel?

Een van de perfecte kapsels voor dames met dun haar is absoluut de stompe bob. Deze benaming klink misschien niet meteen zo aantrekkelijk, maar we kunnen je verklappen; dat is het wel! Het gaat hier om een vierkant kapsels dat in een stompe vorm is geknipt. Hiermee wek je het idee dat het haar volume heeft. Het haar wordt hierbij in bijna niet zichtbare laagjes geknipt. Je krijgt doorgaans het beste resultaat door het haar op kinhoogte te knippen, waarbij je het overal even lang houdt. Je kunt dit kapsel ook nog eens extra stylen met mousse en de föhn om nog meer de illusie van een volle coupe te creëren!

2. Ga voor een kort pixie kapsel

Vooral ook de korte pixie kapsels behoren tot de perfecte kapsels voor dames met dun haar. Deze korte kapsels doen je haar meteen voller lijken. Om te voorkomen dat je haar er juist dunner door gaat lijken en een ‘choppy’ karakter krijgt, is het een aanrader om het haar droog te knippen. Het voordeel hiervan is dat de kapper/kapster meteen goed ziet hoe het haar valt, waardoor het kapsel gemakkelijker in een flatterend model geknipt kan worden. Je kunt hierin nog iets verder gaan, door bijvoorbeeld een wat gedurfder asymmetrisch pixie kapsel te kiezen. Dit wil zeggen dat je haar aan een kant wat korter is, dan aan de andere kant. Ook hier kun je met mousse, een föhn en een ronde borstel extra volume in het haar stylen.

3. Perfecte kapsels voor dames met dun haar: curtain bangs

Wat wordt er bedoeld met curtain bangs? Je kunt het eigenlijk zien als een ‘uitgegroeide pony’. In de praktijk houdt het in dat de pony in een subtiele hoek wordt geknipt. In het midden van het voorhoofd start de pony kort, maar deze wordt naar de zijkanten toe steeds langer. Oftewel, de pony lijkt wel op een ‘opengeschoven gordijn’! Het geeft vooral bij dames met dun haar meteen meer volume. In plaats van de strakke look van de rechte pony op het voorhoofd, creëer je hiermee een zachtere en speelse uitstraling. Je kunt vervolgens ook wat slag in de pony brengen voor een vollere look van het kapsel met behulp van een ronde borstel en een föhn. Wil je leren hoe je deze hairstyling technieken perfect toepast? Mis dan niet onze opleiding hairstylist!

 

4. Half opgestoken kapsels

Hierboven hadden we het al over allerlei frisse korte kapsels voor dames met dun haar. Laat je moed niet in de schoenen zakken als je dun haar hebt en van lange kapsels houdt! Ook daar weten de hairstyling experts van Wellness Academie wel raad mee! Met de zogeheten half-up half-down stijl steek je het bovenste deel van het haar op, terwijl je de rest mooi naar beneden laat vallen. Het voordeel van deze kapsels is dat er heel veel mogelijk is; van een rommelige knot of warrige vlechten tot een chique gedraaide halo. Het is de kunst om een half opsteekkapsel te kiezen, dat past bij je gezichtsvorm en persoonlijkheid of de gelegenheid waar het voor bedoeld is. Ben je toch nog steeds niet helemaal tevreden met je look? Dan kun je voor een vollere haardos ook overwegen om hairextensions te laten plaatsen. Of leer zelf hoe je anderen hiermee een metamorfose kunt laten ondergaan, door onze cursus hairextensions te volgen!

 

5. Laat een laagjes kapsel knippen

Nog een van de perfecte kapsels voor dames met dun haar is een laagjes kapsel of layered cut. Bij dun haar op gelijke lengte valt het haar al snel futloos. Door laagjes in het haar te knippen creëer je meer textuur en volume. Dit wekt meteen de illusie van een voller kapsel. Daarnaast geeft het ook meteen een levendigere en jeugdigere uitstraling. Een ander voordeel van een laagjes kapsel is dat het uitstekend past bij allerlei haartypes. Het maakt niet uit of je steil, golvend of krullend haar hebt. Het is een veelzijdige stijl, die op allerlei manieren geknipt en gestyled kan worden. Wil je zelf leren om bij iedereen een geweldig kapsel aan te meten? Dan kun je bij Wellness Academie ook de kappersopleiding (basis) volgen. Ook laagjes kapsels, voor zowel dames als heren, komen in deze opleiding aan bod!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie