Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 rampen die make-up liefhebbers herkennen

14 juli 2016 | Visagie
5 rampen die make-up liefhebbers herkennen

Is make-up je lust en leven? Dan zijn er van die situaties die voor jou als make-up liefhebber een kleine en soms een wat grotere ramp betekenen. De volgende frustraties zul je dan ook vast herkennen. Soms is het goed te weten dat je niet de enige bent die dit weleens doormaakt! Ook de echte make-up liefhebbers maken weleens fouten!

1. Je favoriete make-up product is niet meer verkrijgbaar

Elke make-up liefhebber heeft wel een specifiek make-product dat haar echte favoriet is. Je gaat nooit de deur uit zonder die ene fijne mascara of die mooie lipstick; overal neem je ze mee naartoe. Je hebt ook altijd al een reserve klaarliggen, voor als dit product op dreigt te raken. Maar wat als je dan ineens ontdekt, dat jouw favoriete make-up product niet meer verkrijgbaar is? Niet hier, niet aan de andere kant van de wereld, nergens. Het wordt gewoon niet meer gemaakt!

Het voelt (bijna) als rouwen! Het voelt (bijna) als rouwen!

2. Een doosje glittermake-up dat opengaat in je tas

Je handtas is nooit groot genoeg voor al die make-up producten die je overal en altijd met je mee wilt slepen. Het gaat altijd goed, totdat je een keer een doosje glittermake-up erbij stopt. Het is natuurlijk altijd juist dat doosje dat openspringt. Heerlijk als die glitters overal tussen gaan zitten. Ze kleven aan je lippenstift, ze plakken aan je haarborstel, ze kruipen in je portemonnee en zelfs je mascara heeft ineens glitters. Als je denkt dat je je hele tas en inhoud hebt schoongemaakt, dan kom je weken later nog steeds glitters tegen!

Overal glitters Overal glitters

3. De kleur van je gezicht en lichaam verschillen

Uiteraard ben je altijd ontzettend zorgvuldig bij het aanbrengen van make-up. Je hebt oog voor kleur en detail en bent goed geoefend. Maar toch wil het dan nog een enkele keer gebeuren dat je je hebt verkeken en er tot je grote schrik achter komt dat de kleur van je gezicht wel heel erg in contrast staat met de rest van je lichaam. Je was bijvoorbeeld even vergeten dat je make-up niet ophoudt bij je kaaklijn, maar ook moet matchen met je hals en decolleté. We hebben allemaal weleens een black-out!

Soms lijkt alles mis te gaan! Soms lijkt alles mis te gaan!

4. Make-up liefhebbers die geen strakke eyeliner kunnen zetten

Honderd keer gaat het goed en weet je met vaste hand een strakke eyeliner te zetten. Zonder moeite creëer je de mooiste cat eye looks. Maar dan zit er af en toe toch zo’n dag tussen, dat het ineens niet meer wil lukken. Hoe vaker je het opnieuw probeert en vervolgens je make-up weer uitveegt, hoe slechter het lijkt te gaan. Je frustratiemeter slaat op tilt. Wat is er met me aan de hand?! Misschien toch maar een cursus visagie (basis) en een cursus visagie voor gevorderden volgen, zodat er echt nooit meer iets fout gaat?

Ik dacht dat ik het echt in de vingers had! Ik dacht dat ik het echt in de vingers had!

5. Make-up liefhebbers met mascara in hun haar

Je weet precies wat je wilt voor je make-up look van vandaag. Make-up aanbrengen is voor jou een tweede natuur. Je pikt de juiste make-up producten en kleuren uit je enorme collectie en gaat vrolijk aan de slag. Een kleurtje hier en een poedertje daar en om het geheel mooi af te maken benadruk je je oogopslag met wat mascara. Nog een laatste vleugje mascara en dan…maak je een verkeerde beweging en smeer je je mascara niet alleen op je wimpers, maar hangt het mascaraborsteltje ook in je haar! Mooi hoor, zo’n zwarte lok! Experimenteren met make-up is leuk, maar dit was niet de bedoeling. Gericht aan de slag met het uitproberen van nieuwe looks, denk dan eens aan onze visagie opleidingen!

Mascara aanbrengen; dat doe je toch zo? Mascara aanbrengen; dat doe je toch zo?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie