Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 redenen om je haar kort te knippen deze zomer!

5 juli 2019 | Haarverzorging
5 redenen om je haar kort te knippen deze zomer!

Je haar kort laten knippen kan een rigoureuze beslissing zijn. Doe ik het wel of doe ik het niet? We kunnen je alvast verklappen dat een kort kapsel veel voordelen heeft. Juist in de zomermaanden kan het een goed idee zijn om de schaar te zetten in je lange lokken. We belichten hier 5 goede redenen om je haar kort te knippen deze zomer!

1. Meer tijd om van je vakantie te genieten

Hoeveel tijd ben je wel niet kwijt aan het verzorgen van je lange haren? Er komt heel wat bij kijken om je lange haren in goede conditie en goed in model te houden! Die tijd kun je deze zomer veel beter besteden aan genieten van je vakantie en leuke dingen doen. Met een kort kapsel ben je zo klaar onder de douche! Ook het drogen en stylen van je haar is zo gebeurd. En wat dacht je van geen gedoe, omdat je ineens geen knopen meer in je haar hebt? Wat een verademing!

2. Geen last van zweterig gevoel en plakkerige haren

Stijgen de temperaturen flink, dan zorgt lang haar ervoor dat jij het nog warmer hebt. Je haren plakken sneller tegen je zweterige lichaam aan en dat voelt niet fris. Of bedenk eens hoe je zonnebrandcrème steeds in je lange lokken terechtkomt en je haar vettig maakt? Je hebt de behoefte om vaker dan normaal onder de douche te gaan en dat betekent ook weer iedere keer veel tijd kwijt zijn met je haarverzorging. Een korte coupe voelt meteen een stuk frisser aan!

3. Eindelijk eens wat anders!

Mensen zullen ineens opkijken als je de moed hebt gehad om je haar af te knippen. Het kan een heerlijk gevoel geven om er ineens anders uit te zien. Men denkt nog weleens dat er weinig variatie mogelijk is met een kort kapsel, maar niets is minder waar. Ook korte haren kun je op allerlei manieren stylen. Met wat wax creëer je gemakkelijk een nonchalante en stoere look. Daarentegen kun je je haar ook netjes stylen met behulp van een haarspeld. Daarnaast staan ook haarbanden leuk bij een kort kapsel. Een ander voordeel is dat een kort kapsel snel goed valt. Wil je meer weten over hoe je de leukste kapsels creëert, dan mag je onze Cursus Hairstyling niet missen!

4. Je haar wordt weer gezond en glanzend

Heb je de laatste tijd of misschien wel de laatste jaren je haren vaak geverfd of geteisterd met de föhn en stijltangen, dan heeft dit de gezondheid van je haar aangetast. De beste manier om je haar weer gezond en glanzend te krijgen is door er de schaar in te zetten. Het grootste deel van het beschadigde haar is afgeknipt en nieuwe gezonde haren komen tevoorschijn. Voor je het weet heb je weer een bos gezond haar! Wist je bovendien dat je haar in de zomer sneller groeit? Dat komt omdat er onder invloed van de zon meer vitamine D in je lichaam wordt aangemaakt. Dit bevordert de haargroei. Kortom, het is een goed idee om juist in de zomer je haar kort te knippen!

5. Jongere frissere look

Een korte coupe kan voor een optische facelift zorgen. Doordat met het ouder worden de huid slapper wordt, lijkt je gezicht langer en smaller. Lange lokken kunnen dit juist accentueren. Het kan ertoe leiden dat je er vermoeider uitziet. Als je je haar kort knipt valt dit minder op en kan dit voor een frissere, jeugdigere uitstraling zorgen. Vind je het leuk om met kapsels te experimenteren? Ontdek dan hier onze Basisopleiding Kapper/Kapster.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie