Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 slechte gewoontes die je nagels verpesten

15 april 2016
5 slechte gewoontes die je nagels verpesten

Slechte gewoontes, wie heeft ze niet! Kijk eens naar je handen en nagels; hoe zien die eruit? Er zijn ook heel wat slechte gewoontes die je nagels en handen kunnen verpesten. Herken je de onderstaande slechte gewoontes? Wil je graag mooie handen en nagels? Volg dan deze adviezen op van professionele nagelstylistes en manicures!

1. Nagelbijten!

Met stip op 1 staat nagelbijten. Afgebeten nagels en velletjes langs de nagels zien er niet mooi uit en bovendien kun je er ontstekingen van krijgen en het is ook slecht voor je tanden. Maar hoe kom je ervan af? Een eerste goede stap is een regelmatig bezoek aan de nagelstyliste, die ervoor zorgt dat de schade zo beperkt mogelijk blijft. Daarnaast zul je minder snel op je nagels bijten als ze mooi gelakt zijn. Het smaakt bovendien vies, zodat je er nog gemakkelijker van afblijft. Lees ook het volgende artikel voor meer tips: Hoe ga je nagelbijten tegen?

2. Aan je nagellak plukken!

Sommige mensen hebben de neiging om aan hun nagellak te gaan plukken, wanneer de nagellak begint te slijten. Waarom pak je er niet gelijk een nagellak remover bij om daarmee de nagellak te verwijderen; dat is veel sneller en effectiever. Met al dat gepluk kun je de bovenste laag van je natuurlijke nagels beschadigen en last krijgen van veel te zwakke nagels! Om te voorkomen dat je nagellak snel slijt is het een aanrader om altijd een top coat nagellak over je nagellak aan te brengen. Weet je van jezelf dat je bij de eerste signalen van slijtage aan je nagellak gaat plukken, zorg dan dat je altijd een doosje nagellak remover pads in je tas hebt zitten.

3. Te lang dezelfde nagellak dragen

Eenmaal je nagels mooi gelakt? Dan wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben. Laat je echter wekenlang dezelfde nagellak zitten, dan kunnen je nagels uitdrogen. Je kunt beter je nagels op regelmatige basis laten verzorgen en opnieuw laten lakken door een professionele manicure om het uitdrogen van de nagels te voorkomen. Wanneer nagellak te lang op de nagels heeft gezeten zie je soms witte plekjes die erop wijzen dat de nagels te droog zijn geworden. Als de nagellak begint te chippen kun je hem er het beste meteen vanaf halen. Meestal is dit om de twee tot drie weken.

4. Je nagels als gereedschap gebruiken

Lange nagels kunnen heel handig zijn, bijvoorbeeld om ergens een sticker vanaf te halen, om iets open te maken of om ergens iets vanaf te schrapen. Of wat dacht je van nagels tussen een sleutelring duwen om er een sleutel aan toe te voegen of uit te halen. Doe dit toch liever niet, want voor je het weet beschadig of breek je je nagel. Het kost dan weer veel tijd om je nagel te laten herstellen.

5. Je handen vergeten te verzorgen

Mooie nagels komen alleen goed tot hun recht bij mooi verzorgde handen. Besteed je net zoveel tijd aan handverzorging als aan gezichtsverzorging? De meeste mensen zullen ‘nee’ antwoorden. Veel mensen vergeten om hun handen goed te verzorgen, terwijl het net als de gezichtshuid sneller last heeft van huidveroudering. Net als de gezichtshuid staat de huid van de handen veel bloot aan de zon en vertoont daarom sneller rimpels en ouderdomsvlekken. Verzorg dus ook je handen dagelijks met een goede handcrème mét SPF (Sun Protection Factor)!

Cursus cosmetische manicure en pedicure

Wil je alles weten over nagel- en handverzorging en misschien wel zelf als manicure en pedicure aan de slag gaan? Bekijk dan hier onze Cursus cosmetische manicure en pedicure in Hasselt.

 

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie