Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 slechte gewoontes die schrale lippen verergeren

28 december 2018 | Visagie
5 slechte gewoontes die schrale lippen verergeren

Schrale lippen en winter; lijken ze voor jou onlosmakelijk met elkaar verbonden? De lippenbalsem is niet aan te slepen. En dan nog lijkt het probleem niet te verdwijnen of weer veel te snel opnieuw de kop op te steken! Er zijn verschillende slechte gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat schrale lippen verergeren. Herken je deze slechte gewoontes? Tijd om ermee te stoppen voor de mooiste lippen, ook in de winter!

1. Plukken, bijten en likken

Schrale lippen gaan gepaard met schilfers en kloofjes. De neiging is groot om hieraan te gaan plukken of bijten. Vaak gebeurt dit onbewust. Je verergert hiermee het probleem. Er ontstaan wondjes en infecties liggen op de loer! Ook het bevochtigen van je lippen met je tong is een slechte gewoonte. Het lijkt zo logisch: je lippen voelen droog, dus maak je ze vochtiger. Niet doen! Je lippen worden er uiteindelijk nog droger van. Daarbij kan door de inwerking van het vocht de huid rond je lippen irriteren, waardoor er eczeem rond je mond ontstaat. Dit heet ook wel ‘lip licking dermatitis’.

2. Je lippen overmatig scrubben

Als make-up liefhebber weet je dat egale lippen zonder dode huidcellen, velletjes en schilfers een ‘must’ zijn voor het mooi aanbrengen van lipmake-up. Daarom scrub je regelmatig je lippen, bijvoorbeeld met je tandenborstel en wat water. Wanneer je echter je lippen te vaak of te grondig scrubt, scrub je nieuwe, gezonde huidcellen weg die je lippen de nodige bescherming bieden. Je lippen zullen dan juist sneller schraal worden en geïrriteerd raken. Scrub je lippen maximaal één keer per week. Leer alles over huidverzorging en schoonheidszorg in onze volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialist(e)!

3. Te vaak lippenbalsem gebruiken

Heb je schrale en pijnlijke lippen, dan biedt lippenbalsem verlichting. Het vormt een beschermend laagje op de lippen, waardoor verdere uitdroging wordt voorkomen en de huid de kans krijgt om te herstellen. Een goede oplossing dus! Maar overdrijf niet! Gebruik lippenbalsem, die de huid van je lippen helemaal afsluit, alleen als je het echt nodig hebt. Als je voortdurend dit soort lippenbalsem gebruikt, verstoor je de natuurlijke werking van de lippen. Wanneer je lippen droog zijn, zullen er signaaltjes verzonden worden dat de vochtbalans in je lippen hersteld moet worden. Gebruik je voortdurend lippenbalsem, dan mist je lichaam deze signalen en zullen je lippen niet optimaal van binnenuit hersteld worden.

4. De verwarming te hoog zetten

Er is niets zo fijn om op een koude winterdag lekker binnen te zitten en de verwarming op volle kracht te laten draaien. Toch is het beter om de verwarming niet te hoog te zetten. De warmte zorgt voor een droge lucht in huis en dat heeft zijn weerslag op je lichaam. Het droogt je haren en huid uit en dus ook je lippen. Een goede tip waarmee je dit probleem kunt voorkomen is door een luchtbevochtiger aan te schaffen. Je kunt ook een eenvoudig verdampingsbakje aan je verwarming hangen. Zorg wel dat je elke dag het water ververst en het bakje goed schoonhoudt, anders krijg je last van schimmels in huis.

5. Altijd lipstick dragen

Ben jij misschien iemand die niet de deur uitgaat zonder lipstick? Dan hebben we vervelend nieuws. Als je last hebt van schrale lippen is het beter om minder vaak lipstick te dragen. Je kunt beter in plaats van lipstick lippenbalsem aanbrengen, zeker als je de deur uitgaat en de kou moet trotseren. De balsem biedt je lippen veel meer bescherming tegen uitdrogen. Het goede nieuws; er bestaan ook gekleurde balsems. Ze bieden misschien niet het intense effect van jouw favoriete lipstick, maar ze geven je lippen toch een beetje kleur. Of wat dacht je ervan om eens de nadruk in je make-up te verleggen van je lippen naar je ogen? Wil je leren om make-up aan te brengen als een professional, dan is onze Opleiding Visagiste vast iets voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie