Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 slimme make-up trucs voor vollere lippen

10 april 2023 | Visagie
5 slimme make-up trucs voor vollere lippen

Volle lippen worden door velen als een van de schoonheidsidealen van nu beschouwd. Maar wat als je nu niet gezegend bent met volle lippen? Geen probleem, want daar weten de make-up experts van Wellness Academie wel raad mee. Ze delen hier graag alvast met jou enkele slimme make-up trucs voor vollere lippen. Ga er eens mee aan de slag en laat je verrassen door het resultaat. Ook jij kunt een volleerde visagist worden! Lees hier gauw meer!

1. Opvallende lippen vragen om een goede verzorging

Voordat je meteen naar je make-up producten reikt, is het belangrijk om eerst aandacht te besteden aan een goede lipverzorging. Terwijl de meeste mensen veel tijd besteden aan het exfoliëren en verzorgen van hun gelaatshuid worden de lippen nog weleens vergeten. Hoogtijd om ze eens in het middelpunt van de belangstelling te zetten! Dat doe je als volgt:

 • Gebruik een speciale lipscrub om schilfertjes te verwijderen.
 • Je kunt ook een schone zachte tandenborstel met water gebruiken.
 • Maak zachte, circulerende bewegingen over de lippen.
 • Hierdoor verbeter je eveneens de bloedcirculatie in de lippen.
 • Verzorg je lippen met een hydraterende lippenbalsem.

Door op deze manier te werk te gaan, voelen je lippen zacht aan. Daarbij krijgen ze een mooie roze tot rode kleur. Hierdoor lijkt het meteen al of je lippen voller zijn.

2. Maak de lippen optisch groter met lipliner

Een van de belangrijkste make-up trucs voor vollere lippen is het contouren van de lippen. Dit is wel een make-up truc die zeer nauwkeurig uitgevoerd dient te worden, want je wilt uiteraard wel een natuurlijke look behouden. Kies een lipliner in dezelfde kleur of net een tintje donkerder als je lipmake-up en plaats het lijntje net iets buiten de lippen. Bij voorkeur zet je de lipliner tegen je natuurlijke liplijn aan. Vervaag vervolgens het lijntje met een wattenstaafje of een klein lippenseel naar binnen toe. Hiermee voorkom je dat je opvallende lijnen krijgt. Vervolgens vul je de rest van de lippen in met de lipmake-up. Leer alle basis make-up technieken in onze cursus visagie (basis).

3. Make-up truc voor de perfecte lipliner

Even een lipliner zetten? Dat is voor veel beginners in de make-up gemakkelijker gezegd, dan gedaan. We onthullen hier graag enkele onmisbare make-up tips voor vollere lippen met een natuurlijke uitstraling. Bij het aanbrengen van de lipliner begin je met het symmetrisch maken van de cupidoboog. Zet ook alvast een horizontaal streepje in de onderlip. Werk vervolgens vanaf de mondhoeken naar het midden van de lip, naar de cupidoboog. Doe vervolgens hetzelfde voor de onderlip. Werk vanuit de mondhoeken naar het horizontale streepje toe. Let op: trek het lijntje van de lipliner dus vanuit de mondhoeken en nooit ‘eromheen’, om een clownslook te voorkomen! Na onze cursus visagie basis, kun je je technieken verfijnen door ook de cursus visagie voor gevorderden te volgen!

4. Kies de juiste kleur lipmake-up voor vollere lippen

Binnen de wereld van de visagie bestaat een hele belangrijke regel voor wat betreft kleur, die je goed met onthouden;

 • Alles wat je lichter maakt, komt naar voren en maakt groter.
 • Alles wat je donker maakt, valt naar achter en maakt kleiner.

Als we het over make-up trucs voor vollere lippen hebben, betekent dit dus ook dat donkere lipmake-up de lippen juist smaller maakt en dat lichte en fellere kleuren de lippen optisch kunnen vergroten. Ga je het liefst voor ‘veilig’? Dan kun je ook gaan voor een kleur lipmake-up, die dicht bij jouw natuurlijke lipkleur ligt.

5. Laat je lippen glanzen met gloss!

Tot slot is het een aanrader om je lipmake-up af te werken met een lipgloss. Dit make-up product reflecteert het licht, waardoor je lippen gaan stralen en meteen groter lijken. Je kunt ervoor kiezen om de gloss over de volledige lippen aan te brengen of alleen in het midden voor een subtieler effect. Gevorderden visagisten kunnen ook een vollere lipmake-up look creëren door de lippen op te maken met een ombre effect. Dit betekent dat in het midden van de lippen een lichte kleur lipmake-up wordt gebruikt, terwijl naar de randen toe de make-up steeds donkerder wordt. Wil je ook deze geavanceerde technieken in de vingers krijgen? Schrijf je dan in voor onze opleiding make-up expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie