Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor het promoten van je nagelsalon

5 tips voor het promoten van je nagelsalon

Wil je graag een eigen nagelsalon beginnen? Dan moet je niet alleen goed zijn in je vak, maar ook aan de slag gaan met slimme marketingtechnieken om je salon te promoten. Wij willen je daar graag bij helpen. Ontdek hier 5 tips voor het promoten van je nagelsalon.

1. Werk met een klantenkaart

Als nagelsalonhouder is het belangrijk dat je een vaste klantenkring opbouwt, zodat je steeds van voldoende inkomen verzekerd bent. Dat doe je door het promoten van je nagelsalon. Een manier om klanten sneller aan je te binden is door met klantenkaarten te werken. Is de kaart na enkele behandelingen vol, dan krijgt de klant een gratis behandeling, een gratis product of korting. Voor het aanmaken van een klantenkaart heb je bovendien de contactgegevens van de klant nodig, die je op hun beurt weer kunt gebruiken voor allerlei marketingacties als het versturen van een nieuwsbrief, gerichte kortingsacties en om een goed beeld te krijgen van je klantenkring, zodat je hier je bedrijfsvoering op kunt afstemmen.

2. Stimuleer klanten om positieve ervaringen te delen

Een van de beste manieren van promotie is via de social media. Een Facebook-account voor je nagelsalon is onmisbaar! Zorg wel dat je actief blijft en zeer regelmatig weetjes, nieuwtjes, tips en acties deelt. Deel ook foto’s van mooie nail art creaties die je hebt gemaakt en spoor klanten aan om foto’s van hun nagels op hun Facebook-pagina te delen en om hun ervaringen te vertellen. Tevreden klanten zullen dit vaak vanzelf al doen, maar je kunt je klanten ook extra aansporen door ze hiervoor te belonen met korting of een gratis product.

3. Promoten van je nagelsalon: bied gratis nail art aan

Wil je klant steeds dezelfde behandeling; bijvoorbeeld eenvoudige gelnagels in een bepaalde kleur of een French manicure. Bied dan eens aan om bijvoorbeeld op twee nagels gratis nail art aan te brengen. Op deze manier heb je de kans om te laten zien wat je allemaal kan. Dit kan een klant stimuleren om de volgende keer van deze extra diensten gebruik te maken, waardoor je meer inkomen verwerft!

4. Promoten van je nagelsalon: acties op minder drukke momenten

Er zijn altijd van die momenten waarop je minder klanten hebt; bepaalde uren op de dag of een specifieke dag in de week. Om deze momenten toch rendabel te maken, kun je op deze momenten behandelingen promoten tegen een gereduceerd tarief. Er zijn altijd wel klanten die van dit voordeel gebruik willen maken en jij krijgt zo je agenda gevuld. Het is wel belangrijk dat je duidelijke voorwaarden opstelt voor wie en wanneer dit gereduceerd tarief geldig is. Het is niet de bedoeling dat je er straks niets aan overhoudt of verlies gaat draaien!

5. Luxe behandelingen tegen speciale prijs

Mensen zijn gewoontedieren en moeten vaak even over de drempel worden getrokken om iets nieuws uit te proberen. Dit kun je doen door nieuwe of luxe behandelingen onder je bestaande klanten aan te bieden tegen een speciale prijs. Stel zo nu en dan een pakket aan luxe behandelingen samen tegen een tijdelijk verlaagde prijs, om je bestaande klanten kennis te laten maken met wat je allemaal nog meer voor ze kunt betekenen. Wanneer mensen eenmaal een keer deze luxe behandelingen hebben ondergaan, zullen ze deze sneller opnieuw boeken.

Goed van start als professionele nagelstyliste?

Dan hebben we bij Wellness Academie alles in huis om je voor te bereiden op deze boeiende carrière. Niet alleen kun je bij ons terecht voor diverse professionele Nagelstyling Opleidingen op diverse campussen in België en Nederland, ook voor een Cursus Maak je salon succesvol ben je hier aan het juiste adres.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie