Investeer in jezelf! Ontdek onze cursussen & opleidingen en start vandaag nog jouw reis.
Investeer in jezelf! Ontdek onze cursussen & opleidingen en start vandaag nog jouw reis.
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 veelgehoorde misvattingen over gelnagels

5 augustus 2019 | Nagelstyling & Pedicure
5 veelgehoorde misvattingen over gelnagels

‘Gelnagels? Dat is niks voor mij! Mijn eigen nagels worden er door verpest!’ Sommige mensen zijn bang dat kunstnagels hun eigen nagels verpesten. Wanneer je gelnagels laat plaatsen door een gecertificeerde nagelstyliste hoef je daar niet voor te vrezen. Je zult juist ontdekken dat gelnagels veel voordelen opleveren. Voor je het weet wil je niets anders meer. Daarom gaan we hier in op 5 veelgehoorde misvattingen over gelnagels!

Misvatting 1: mijn nagels worden er dunner van

Het komt nog weleens voor dat iemand die gelnagels heeft laten zetten, denkt; ‘Ik haal ze er zelf wel even af.’ Dat krijg je thuis niet zo gemakkelijk voor elkaar zonder de juiste materialen. Het gevolg is dat sommige mensen aan hun gelnagels gaan trekken of duwen. Hierdoor kun je inderdaad het bovenste laagje van je natuurlijke nagels flink beschadigen of je nagels scheuren. Niet doen! Wanneer het verwijderen van de gelnagels wordt uitgevoerd door een vakkundige nagelstyliste, zullen je natuurlijke nagels niets te lijden hebben en niet dunner worden. De gelnagels worden er vanaf gevijld. Een nagelstyliste weet precies tot hoe ver ze kan vijlen zonder de nagelplaat te beschadigen.

Misvatting 2: gelnagels leiden tot infecties

Een andere misvatting over gelnagels is dat mensen denken dat je sneller last hebt van bacteriën en schimmels op je nagels. Ook hier geldt weer, dat wanneer je voor een nagelsalon van goede kwaliteit kiest met gecertificeerde stylisten, je hier niet bang voor hoeft te zijn. Ga je voor het eerst naar een nagelsalon, let dan eens op de hygiëne. Draagt de nagelstyliste handschoenen? Zijn de materialen waarmee wordt gewerkt goed schoon? Is de werktafel schoon? Het risico dat je natuurlijke nagels besmet worden door schimmels of bacteriën is net zo groot als met gelnagels. Het is belangrijk dat de nagelstyliste je nagels goed reinigt alvorens de gelnagels te plaatsen. Daarnaast ben je er zelf ook verantwoordelijk voor om je handen en nagels schoon te houden en om op tijd een afspraak te maken om je nagels bij te laten werken!

Misvatting 3: gelnagels breken sneller af

Kunstnagels, zoals gelnagels, willen bij mensen nog weleens de associatie opwekken met nagels die snel afbreken. ‘Ze zijn immers nep’. Maar ook dat is een misvatting. Gelnagels zorgen er juist voor dat je nagels superstevig aanvoelen. Als gelnagels deskundig worden geplaatst, zitten ze stevig vast op je eigen nagels. Het is belangrijk dat de nagels op een lengte worden gemaakt, die voor jou comfortabel is. Ben je veel met je handen aan het werk, laat de nagelstyliste dan korte gelnagels zetten, die niet in de weg zitten. Doordat de gel je nagels juist extra stevigheid biedt, zul je juist merken dat je nagels minder snel breken. Gebruik ze in ieder geval nooit als gereedschap, om te krassen of iets open te maken. Veel druk zetten op de nagels is nooit goed of het nu om je natuurlijke nagels gaat of om gelnagels.

Misvatting 4: ik heb zwakke nagels, daarom wil ik geen gelnagels

Heb je van nature zwakke nagels, dan is het juist een goed idee om gelnagels te laten zetten! Zoals we hierboven al opmerkten, geeft gel je natuurlijke nagels juist extra stevigheid. Hierdoor zijn je nagels minder kwetsbaar en zul je ze juist minder snel breken. Je nagelstyliste kan bovendien voor het aanbrengen van de gel een extra beschermlaagje op je nagels aanbrengen (seal & protect) dat de natuurlijke nagels beschermt en helpt herstellen. Wanneer je zwakke nagels hebt en eenmaal gelnagels hebt uitgeprobeerd, dan wil je daarna gegarandeerd niets anders meer. Het voelt juist erg comfortabel aan! Gelnagels kunnen bijvoorbeeld ook uitkomst bieden voor nagelbijters of mensen die hun nagel gescheurd hebben. We leren je graag alle mogelijkheden van gelnagels en het professioneel plaatsen hiervan in onze Opleiding Nagelstyliste Gelnagels.

Misvatting 5: kunstnagels belemmeren mijn dagelijkse bezigheden!

Wanneer je niet gewend bent om kunstnagels te dragen, kan het in het begin een beetje vreemd aanvoelen. Je nagels worden door de gel wat dikker. Het is essentieel dat je een maat en vorm gelnagels kiest die bij jou past. Voor sommige beroepen is het essentieel dat je hele korte nagels hebt, maar het is ook mogelijk om op hele korte nagels kunstnagels te zetten. Gelnagels hoeven je dus niet te belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Vind je de dikte van de gelnagels toch niet zo prettig, dan is er altijd nog een mooi alternatief, namelijk gellak of gelish. Dit nagelstyling product breng je aan als gewone nagellak, maar het wordt wel uitgehard onder een uv-lamp. Het gaat dus om een dun laagje lak, dat wel enkele weken goed blijft zitten. Een Cursus Gellak is dan ook een onmisbare bijscholing voor nagelstylisten die elke klant perfect van dienst willen zijn!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie