• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 x fouten bij haar föhnen

15 augustus 2022 | Haarverzorging
5 x fouten bij haar föhnen

Je hebt je haar verwend met heerlijke shampoo en conditioner of een haarmasker. Daarna even föhnen en … je haar zit nog nergens naar! Als er iets essentieel is voor een geweldige coupe, dan is het wel dat je het föhnen goed aanpakt. Omdat we daar tijdens onze kappersopleiding en hairstyling cursussen veel vragen over kregen, hebben we hier een aparte cursus haar föhnen aan gewijd! We wijzen je hier alvast op 5 veel geziene fouten bij haar föhnen.

1. Vergeten je haar eerst een beetje te drogen

Zeker als je een drukke dag tegemoet gaat, dan is het verleidelijk om meteen naar de föhn te grijpen als je uit de douche komt. Dat is geen goed idee, want hiermee bespaar je op de eerste plaats geen tijd en op de tweede plaats kan het schadelijk zijn voor je haar. Droog liever eerst je haar een beetje. Dat doe je door met een zachte handdoek je haar droog te deppen. Weet je wat eigenlijk nog beter is? Je haar droog deppen met een katoenen T-shirt! Door je haar te nat te föhnen kan het sneller breken. Daarbij is nat haar zo verzadigd dat het nauwelijks verzorgings- of stylingsproducten opneemt. Neem hier ook eens een kijkje bij onze Opleiding Hairstyliste.

2. Je gebruikt het opzetstuk van de föhn niet

Een van de veelvoorkomende fouten bij haar föhnen is dat mensen het opzetstuk van de föhn niet gebruiken. Ze weten vaak niet waar het eigenlijk voor is bedoeld. Val jij ook onder die categorie? Dan leggen we je graag uit waar dit onderdeel van de föhn toe dient. Met behulp van het opzetstuk kun je de luchtstroom veel beter richten, waardoor je veel nauwkeuriger je haar kunt stylen. We leren je daar graag alles over in onze Cursus Haar föhnen. Een andere belangrijke reden om het opzetstuk te gebruiken is dat je hiermee voorkomt dat het haar te heet wordt en beschadigd raakt.

Wil je graag je diploma Kapper/Kapster behalen? Daarvoor ben je aan het juiste adres bij de Opleiding Kapper/Kapster van Wellness Academie!

3. Fouten bij haar föhnen: de verkeerde borstel!

Wat je zeker niet moet doen bij haar föhnen, is een metalen borstel gebruiken. Het metaal kan onder invloed van de warme lucht van de föhn veel te warm worden. Je raadt het al, dat is funest voor het haar. Je kunt die prachtige volumineuze coupe dan wel vergeten. In plaats daarvan blijf je achter met piekerig afgebroken haar. Een houten borstel is een betere oplossing. Kies bovendien voor een platte borstel als je steiler haar wilt en voor een ronde borstel als je graag wat slag wilt. Vergeet niet om de borstel steeds met de föhn te begeleiden. In onze Cursus Föhnen zorgen we ervoor dat je alle technieken feilloos in de vingers krijgt!

4. Je slaat de koude stand van de föhn over

Wanneer we het hebben over haar föhnen denk je waarschijnlijk meteen aan ‘warme lucht’. Daarmee kun je immers het beste natte lokken droog föhnen. Sla echter aan het einde van de föhnbeurt de koude stand niet over. Een goede föhn beschikt over meerdere standen, waaronder ook een koude stand. Die stand is er niet voor niets. Aan het einde van de föhnbeurt kun je de koude stand gebruiken om de haarschubben goed te laten sluiten. Dit geeft het haar een mooie glans en zorgt ervoor dat het kapsel lang mooi blijft zitten. LET OP: föhn wel van boven naar beneden toe. Oftewel, in de richting van de haarschubben mee!

5. Je houdt de föhn te veel op één plek

Nog een van die fouten bij haar föhnen, is dat je de föhn te veel op één plek houdt. Het is essentieel dat de föhn voortdurend in beweging is. Als je dat niet doet, dan kan het haar op een bepaalde plek te warm worden. Dit zorgt ervoor dat het haar uitdroogt en kan afbreken. Föhn daarbij ook niet te veel van beneden naar boven toe, tenzij er een speciaal effect gewenst is. Daardoor open je namelijk de haarschubben, waardoor haar kwetsbaarder en pluiziger wordt. Er valt heel wat te leren over het correct en perfect in model föhnen van haar!

Voorkom fouten bij haar föhnen! Ga naar Wellness Academie!

Na het volgen van onze nieuwe cursus maak je nooit meer fouten bij haar föhnen. Je leert alles over föhntechnieken & styling voor meer volume, voor steil haar, krullen, korte en lange kapsels, klassieke kapsels en trendy hairstylen. Wil je daar meer van weten? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwe Cursus Haar Föhnen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie