10% korting op elke inschrijving t/m 19/05!
10% korting op elke inschrijving t/m 19/05!
  • Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

6 gewoontes die slecht zijn voor je huid

22 maart 2016
6 gewoontes die slecht zijn voor je huid

Heb je vaak last van puistjes? Dan kunnen daar allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen. Schommelingen in de hormoonspiegel kunnen een oorzaak zijn, evenals onderliggende huidproblemen als acne. Maar het zou ook kunnen dat je een aantal slechte gewoontes hebt die je huid aantasten. We hebben hieronder een aantal slechte gewoontes op een rij gezet die vaak de oorzaak zijn van huidproblemen. Doorbreek je slechte gewoontes en krijg weer een mooie gezonde gezichtshuid!

1. Je wilt je huid te goed reinigen

Over als waar ‘te’ voor staat is niet goed. En dat geldt ook voor een te grondige reiniging van de huid. Het is het beste om de huid ’s morgens en ’s avond goed te reinigen, maar doe het wel op de juiste manier, gebruik de juiste verzorgingsproducten en overdrijf niet. Te veel wassen met water, zeep en producten met alcohol kunnen de huid uitdrogen, waardoor er irritaties ontstaan. Elke dag je huid lekker scrubben? Nee, niet doen! Hoe vaak je de huid mag scrubben, hangt af van je huidtype, maar zeker niet meer dan 1 á 2 keer per week. In de Cursus Gelaatsverzorging leer je precies welke reinigings- en verzorgingsbehandelingen er bij elk huidtype passen.

'te' is nooit goed! Je kunt ook overdrijven...

2. Je doucht niet meteen na inspanning

Krijg je puistjes door te sporten? Laat dit geen excuus zijn om dan maar niet meer te sporten. Tijdens inspanning gaan de poriën van je huid openstaan en ga je zweten, om je lichaam af te koelen. Door het zweten worden ook allerlei afvalstoffen uit je lichaam weggevoerd. Stel dat je na lichamelijke inspanning niet meteen even onder de douche springt, dan blijven die afvalstoffen op je huid aanwezig en kunnen daar voor ontstekingen gaan zorgen.

Ik heb nergens last van... Ik heb nergens last van...

3. Je gebruikt de verkeerde verzorgingsproducten

Bekijk ook eens welke ingrediënten er in je bad- en verzorgingsproducten zitten. Bepaalde ingrediënten kunnen bij gevoelige huidtypen voor problemen zorgen. Terwijl je denkt dat je goed bezig bent door uitgebreid te douchen, wordt je huid ondertussen aangevallen door deze irriterende stoffen. Vooral producten met veel sulfaten kunnen te veel huidvet verwijderen en daardoor de huid uitdrogen en huidirritaties in de hand werken. Product- en ingrediëntenleer vormt dan ook een belangrijk onderdeel van onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

'Gevaarlijke' ingrediënten 'Gevaarlijke' ingrediënten

4. Je raakt je huid te veel aan

Veel mensen raken onbewust hun gezichtshuid heel vaak aan. Hoewel je misschien regelmatig je handen wast, raak je veel dingen aan op een dag die vol ‘onzichtbare’ bacteriën zitten. Je smartphone, het toetsenbord van je computer, de muis, deurklinken en wat al niet meer. Door vervolgens je gezicht aan te raken kun je deze bacteriën overbrengen op je gezichtshuid. Heb je bijvoorbeeld op bepaalde plekken in je gezicht veel puistjes, ga er dan eens op letten of je die plek misschien toevallig veel met je handen aanraakt.

Maar mijn huid voelt zo lekker zacht... Maar mijn huid voelt zo lekker zacht...

5. Je eet te veel suiker

Hoe goed je je huid ook verzorgt met allerlei peelings, serums en crèmes, als je niet gezond eet zal het weinig effect hebben. We zeggen niet voor niets: ‘Schoonheid komt ook van binnenuit’.  Vooral suiker is een grote boosdoener als we het over puistjes hebben. Daarnaast kan het eten van te veel verzadigde vetten ook een negatieve invloed hebben op de huid. Onverzadigde vetten kunnen je daarentegen juist helpen om de uitstraling van je huid te verbeteren; ze zitten in vis, verse groenten en peulvruchten. Om de gezondheid van je huid te verbeteren zijn voedingsmiddelen met veel vitamine A ook heel goed; denk hierbij o.a. aan wortelen, sinaasappelen en bananen.

Hoe zoeter, hoe beter... Hoe zoeter, hoe beter...

6. Je vergeet je make-up kwasten te reinigen

Zeg eens eerlijk; wanneer heb je voor het laatst je make-up kwasten gereinigd? Wil je een professionele schoonheidsspecialiste of visagiste worden, dan wordt er tijdens je opleiding voortdurend gehamerd op propere materialen, zoals make-up kwasten. Maar hoe zit het doorgaans bij de meeste mensen thuis? Het reinigen van de make-up kwasten wordt vaak over het hoofd gezien. En dat betekent vrij spel voor bacteriën! Terwijl jij thuis voor de spiegel denkt dat je jezelf mooier aan het maken bent met make-up, smeer je ongemerkt je huid vol met bacteriën die je huid verpesten!

Bacteriën jakkes... Bacteriën ...

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie