* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

6 redenen om een massage opleiding te volgen!

13 juli 2018 | Massage & Therapieën
6 redenen om een massage opleiding te volgen!

Loop je al lange tijd rond met het idee om een massage opleiding te volgen? Waar wacht je nog op?! Maak er meteen werk van. We hebben hieronder 6 goede redenen op een rij gezet waarom een massage opleiding volgen een goed idee is! Als je nog niet helemaal overtuigd was, dan zul je zien dat je na het lezen van dit artikel niets anders meer wilt, dan je direct inschrijven voor een massageopleiding. Bij Wellness Academie heb je een uitgebreide keuze aan massage opleidingen en bijscholingen.

1. Na je massage opleiding meteen aan het werk

Als je kiest voor een massage opleiding van Wellness Academie word je perfect op de praktijk voorbereid. Alle massage opleidingen zijn zo ingericht, dat je tijdens de lessen meteen veel zelf de massagetechnieken gaat oefenen. Als je daarbij voldoende thuis oefent en de theorie goed bestudeert, ben je na afloop van de opleiding klaar om vol vertrouwen zelfstandig massages te geven. Je leert alles over de menselijke anatomie, spieren, indicaties en contra-indicaties voor massage, communicatie met de klant, een stukje praktijkbeheer en volop praktijkoefening onder vakkundige begeleiding. Eenmaal je diploma op zak, dan kun je direct gaan solliciteren bij massagepraktijken, kuuroorden, hotels, …

2. Een baan die je gemakkelijk als zelfstandige kunt uitvoeren

Of wat dacht je ervan om zelfstandig ondernemer te worden? Dit vak leent zich er perfect voor! Veel studenten die bij Wellness Academie hun Opleiding Massagetherapeut volgden, hebben hun eigen praktijk gestart. Een laagdrempelige manier om dit te doen, is door een massagepraktijk aan huis te starten. Na een kleine investering in benodigdheden, materialen en producten kun je aan de slag. Zorg wel dat je aan alle nodige formaliteiten voldoet voor het starten als ondernemer. We helpen je graag met het verwezenlijken van je droom door je een leerzame massage opleiding aan te bieden!

3. Wat dacht je van een job in een exotisch oord?

Massage heeft een grote opmars gemaakt binnen de toerisme sector. Hotels over de hele wereld bieden extra diensten aan als massages en schoonheidsbehandelingen. Er zijn ook steeds meer luxe hotels met hun eigen kuuroord waar veel massagetherapeuten werken. Of wat dacht je van het aanbieden van massagebehandelingen op een exotisch strand? Of van een job als massagetherapeut op een cruiseschip?! De mogelijkheden zijn talloos.  Houd je van reizen en wil je de mooiste plekjes op de wereld ontdekken? Waarom doe je dit niet in combinatie met het uitoefenen van je job als massagetherapeut?! Schrijf je vandaag nog in voor een massage opleiding!

4. Massage opleiding: leer een fysiek beroep

Is een kantoorbaan niets voor jou? Moet je er niet aan denken om dag in dag uit urenlang aan de computer gekluisterd te zijn? Massagetherapeut is een dynamisch en fysiek vak. Je bent tijdens je werk voortdurend op de been en je hele lichaam is in beweging. Omdat dit beroep fysiek heel wat inspanning vraagt, is het voor jou niet moeilijk om in vorm te blijven. Het is wel belangrijk dat je de massagetechnieken op de juiste manier aanleert en voldoende aandacht hebt voor ergonomie, zodat je niet juist lichamelijke klachten krijgt door je werk. In onze massageopleidingen is hier veel aandacht voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van het geven van een massagebehandeling die zelfs wat weg heeft van een dansritueel? Bekijk daarvoor eens onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage.

5. Je gaat werken binnen een relaxte sector

Er zijn maar weinig banen waarin je weinig stress zult ervaren. Maar massagetherapeut is er daar zeker één van. Je werkt binnen een rustige en ontspannen omgeving; je werkruimte beschikt doorgaans over een rustgevende decoratie, rustgevende aroma’s, gedimd licht en rustgevende muziek. De sfeer werkt niet alleen kalmerend op je klanten, maar ook op jezelf. Mensen komen speciaal naar jou toe voor een moment van rust en ontspanning. Als je merkt dat mensen zich overgeven aan jouw ontspannende massages en er volop van genieten, geeft dat jou ook veel voldoening en rust.

6. Je klanten kijken ernaar uit om je te zien

Jij zorgt ervoor dat mensen zich prettig voelen en dat ze weer lichamelijk en geestelijk in balans raken. Je helpt ze mogelijk met het verlichten van pijnklachten als spierpijn, gewrichtspijn, nek-, schouder- of rugklachten, hoofdpijn of andere gezondheidsklachten als vermoeidheid, slapeloosheid, somberheid, etc. Doordat jij je klanten een positieve ervaring biedt, kijken ze er steeds weer naar uit om naar jou toe te komen. Je klanten zullen het waarderen wat je voor ze doet en het geeft jou veel voldoening dat je anderen op deze manier kunt helpen. Wie wil er niet zo nu en dan een weldadige ontspannende massage!?

Overtuigd dat een massage opleiding volgen precies is wat je wilt? Of wil je graag wat meer informatie, neem dan contact met ons op of bezoek een van onze opendagen of infoavonden. Je bent van harte welkom!

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie