* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

6 tips om meer van een massage te genieten!

21 juni 2019 | Massage & Therapieën
6 tips om meer van een massage te genieten!

Hoe vaak neem je de tijd om echt iets voor jezelf te doen, om diep te ontspannen en simpelweg te genieten? Om evenwichtig door het leven te gaan is het belangrijk om zo nu en dan afstand te nemen van je dagelijkse beslommeringen. Een van de manieren om dat te doen is door een ontspannende massage te ondergaan. Maar misschien is het je al eens overkomen dat je toch niet echt van die massage kon genieten? Hoe kwam dat? We geven je hier enkele tips om meer van een massage te genieten!

1. Ga voor de massage eerst onder de douche

Het is zowel voor jezelf als voor de massagetherapeut prettiger als je vooraf aan de massage een douche neemt. Je zult je minder op je gemak voelen als je aan het einde van de dag de massagepratijk in komt rennen en je je plakkerig en bezweet voelt. Je verwacht als klant ook dat de massagetherapeut veel aandacht besteed aan hygiëne in zijn of haar praktijk, maar dat mag hij of zij ook van jou verwachten. Een korte douche zorgt er eveneens voor dat je meer ontspannen bent. Let op: breng na het douchen geen bodylotion aan, want dan zal de massageolie minder goed zijn werk doen! Laat voor het gemak ook je sieraden af. Trek comfortabele kleding aan, die niet plakkerig aan gaat voelen als er strak massageolie op je huid zit.

2. Haastige spoed is zelden goed!

Binnen de massagepraktijk merken we nog weleens dat mensen een massage boeken tussen hun drukke dagelijkse bezigheden door. Ze komen de massagepraktijk binnen geraasd. Het is beter om de massage op een rustig moment in te plannen, zodat je je niet hoeft te haasten. Wanneer je gejaagd binnenkomt, zal het veel langer duren voordat je eindelijk tot rust komt en echt van de massage kunt genieten. Heb je na afloop meteen weer belangrijke afspraken? Dan zal het effect van de massage meteen teniet gedaan worden. Dat is jammer, want als je de tijd hebt kun je lekker lang nagenieten van een ontspanningsmassage …

3. Vermijd zware maaltijden

Zorg dat je vlak voor de massage geen zware maaltijden nuttigt. Het is niet fijn om met een volle buik op de massagetafel te liggen en ook de druk van de massage zal daardoor niet aangenaam aanvoelen. Aan de andere kant is een lege maag ook geen goed idee. Een knagend hongergevoel kan ervoor zorgen dat je meer moeite hebt met ontspannen. Eet daarom vooraf een licht tussendoortje, zodat je in de tussentijd geen honger krijgt. Het is ook een aanrader om een glas water vooraf aan de massage te drinken. Zorg wel dat je vlak voor de behandeling even naar het toilet gaat, zodat je tijdens de massage geen volle blaas hebt. Water drinken voor de massage is extra belangrijk als je merkt dat je na afloop weleens hoofdpijn krijgt.

4. Vertel wat je wensen zijn

Een goede communicatie met de massagetherapeut staat aan de basis van een geslaagde massage. Een professionele massagetherapeut wil graag van je horen wat jouw wensen en behoeften zijn. Laat het weten als je ergens pijn hebt of als je wilt dat de therapeut zich meer op één bepaalde zone richt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft of je medicijnen gebruikt of dat je onlangs ziek bent geweest. En hoe zit je psychisch in je vel? Ben je de laatste tijd misschien extra gestrest? Praat erover met de massagetherapeut, zodat deze de behandeling zo goed mogelijk op jouw behoeften kan afstemmen. Ook als er tijdens de behandeling iets is wat je niet prettig vindt, bijvoorbeeld te veel of te weinig druk, laat het weten!

5. Maak je niet druk om je lichaam!

Getob over of je je benen wel goed hebt onthaart, of je billen te dik zijn of dat je buikje te rond is … Laat al deze gedachten varen! Een massagetherapeut is hier niet mee bezig! Waar het hier om draait is dat jij je heerlijk in de watten laat leggen en diep ontspant. Vind je het niet prettig om helemaal uit de kleren te gaan, geen probleem. Als je liever je ondergoed aanhoudt, dan is dat gewoon mogelijk. Het is goed om te weten dat de lichaamsdelen die op het moment niet gemasseerd worden altijd worden afgedekt. Maak je dus niet meer druk en geef je over aan de handen van de massagetherapeut.

6. Geef je over aan de handen van de massagetherapeut

Mensen die nog weinig ervaring hebben met het ondergaan van een massage, hebben vaak de neiging om ‘mee te willen werken’. Denk aan het optillen van een been of arm. Laat dat gewoon aan de massagetherapeut over! Het enige wat jij hoeft te doen, is ontspannen. Het lukt niet iedereen om meteen compleet te ontspannen. Een goede tip is dan om je te focussen op je ademhaling. Adem rustig en diep in en stel je tijdens het uitademen voor dat je al je spieren ontspant en je gedachten laat varen. Merk je dat je tijdens de massage blijft piekeren en je gedachten niet getemd krijgt, focus je dan op de handen van de massagetherapeut. Zo kom je gemakkelijker ‘uit je hoofd en in je lijf’.

Wil je zelf ontspannende massages leren geven?

Dan is Wellness Academie jouw ideale startpunt! Leer bijvoorbeeld de basis massagetechnieken in onze Cursus Ontspanningsmassage of volg de complete Vakopleiding Massagetherapeut. Daarnaast kun je bij ons nog veel andere Massage Opleidingen en Cursussen volgen op diverse campussen verspreid door België en Nederland!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie