Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

6 tips voor een perfect shag kapsel

2 oktober 2016 | Haarverzorging
6 tips voor een perfect shag kapsel

Nonchalant vallende, natuurlijk ogende krullen. Wie wil ze niet? Met een shag kapsel kun je met de kleinste, natuurlijke slag in je haar al veel natuurlijke beweging in je kapsel brengen. De onregelmatig geknipte lagen geven futloos haar extra power en woeste krullenbollen wat meer richting en structuur. Hierbij 6 tips voor het perfecte shag kapsel! 

1. Breng je shaggy bob up-to-date

Dit seizoen bundelen de boblijn en het shag kapsel hun krachten. Het resultaat is een warrige en stoere variant van de klassieke bob. Het geheim van dit kapsel? Gebruik strakke lijnen en verassende cuts, maar blijf de natuurlijke golven in het haar volgen. Accentueer de lijnen eventueel door lichte kleurverschillen aan te brengen en roep de hulp in van een texturizing spray voor een voller effect.

2. Zorg voor choppy ends

Het perfecte shag kapsel heeft een ‘verzorgde-maar-toch-warrige’ look. Dit creëer je door zo veel mogelijk lagen te knippen op verschillende lengtes. Daarnaast is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan de puntjes. Deze mogen er hoekig en springerig uit zien. Probeer het haar dus niet nauwkeurig op één lengte te houden, maar ga voor choppy puntjes. Meer weten over het perfect knippen en verzorgen van het haar? Lees dan hier meer over onze Kappersopleiding.

3. Aandacht voor lengte en haartextuur

Hoewel we het ultrakorte shagkapsel minder zien, komen shag kapsels dit seizoen in alle lengtes voorbij. Over het algemeen geldt; hoe meer lagen, hoe beter. Het is afhankelijk van het type haar wat het beste werkt. Stug en dik haar heeft meer lengte nodig om een volumineus shag kapsel te perfectioneren dan dun en stijl haar. Let er altijd op dat het volume rond het gezicht valt. Laat je hier eens inspireren door vele voorbeelden van shag kapsels op Pinterest.

4. Kies voor een trendy kleur

Kleuraccenten in een shagkapsel geven een extra boost en een extra warrig effect. De herfst van 2016 belooft qua kleur knus en warm te worden. Donker en vol lijken de toverwoorden met populaire kleuren als pumpkin spice, kaneel en kastanje. Zin in wat meer kleur? Dan kun je door middel van een ombre-effect je shag kapsel extra kracht geven. Dit is de perfecte manier om wel een gewaagd kleurtje als donkergrijs of paars te gebruiken, maar het tegelijkertijd niet te dominant aanwezig te laten zijn.

5. Föhn je rijk

De föhn is de beste vriend van alle shag kapsels. Gebruik een diffuser op de laagste snelheid en de hoogste warmtestand en behandel het haar laag voor laag. Een tip voor het geval je niet elke dag zin hebt om de diffuser erbij te pakken; het shag kapsel is ook prima (half-)vast te dragen, bijvoorbeeld in een topknot. De verschillende lagen die buiten de knot vallen zorgen voor een speels effect. Een andere variatie om die grauwe maandag op te fleuren; kies in plaats voor de föhn een keer voor de krultang voor een grove, krullerige rock variant.

6. Gebruik sea salt spray

Op koude herfstdagen kan je extra terugverlangen naar een warme stranddag in juli. Zo’n dag waarin je haar dankzij de zoute zee eindeloos volumineus in model bleef zitten. We hebben goed nieuws, want de zee is ook gewoon in een potje verkrijgbaar! Een sea salt spray geeft de natuurlijke textuur van je haar een oppepper en geeft extra glans en versteviging. Perfect als finishing touch voor een shag kapsel! 

Droom je van een carrière als professionele hairstyliste? In de Opleiding Hairstyliste leer je de belangrijkste hairstylingstechnieken om de nieuwste trends toe te passen en jouw eigen haarstylingsideeën te realiseren.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie