Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

65-plussers: rendabele doelgroep voor beautysalons

29 augustus 2016 | Schoonheidszorg
65-plussers: rendabele doelgroep voor beautysalons

Heb jij grondig marktonderzoek uitgevoerd voordat je je schoonheidssalon opstartte? Met een dergelijk onderzoek kun je erachter komen welke doelgroep je het beste kunt aanspreken met jouw diensten. En of de locatie die je op het oog hebt wel geschikt is! Er zijn diverse instanties waar je hierover nuttige gegevens kunt krijgen. Deze zomer publiceerde het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de resultaten van een onderzoek naar de vergrijzing in Nederland.

Vergrijzing in Nederland

Dat de vergrijzing van de bevolking toeneemt, dat weet iedereen. Maar hoe is deze vergrijzing verspreid over het land? Dat is voor schoonheidsspecialisten interessant om te weten. 65-plussers zijn namelijk een belangrijke doelgroep binnen de schoonheidsbranche. Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat de laatste twintig jaar de vergrijzing vooral heeft toegeslagen aan de randen van Nederland. Zo wonen er naar verhouding in Zeeuw-Vlaanderen de meeste 65-plussers (24,2%). De grootste toename van deze leeftijdsgroep in deze periode zien we in Limburg. Andere regio’s waar een hoog percentage 65-plussers woont zijn: de Achterhoek, Het Gooi en de Vechtstreek, Delftzijl en omgeving, Zuidwest-Drenthe, Noord-Drenthe, Zuidoost-Drenthe, Zuidoost- en Zuidwest-Friesland.

Locatie van je schoonheidssalon en doelgroep

Deze cijfers kun je helpen om jouw schoonheidssalon op de juiste plaats te vestigen, zodat je jouw doelgroep perfect kunt aanspreken. Misschien heb je al een schoonheidssalon, maar valt het aantal klanten tegen. Mogelijk door je aanbod en marketing aan te passen en deze beter af te stemmen op je omgeving, kun je meer succes boeken. Bij Wellness Academie vind je diverse Bijscholingen Schoonheidsverzorging, die je hierbij kunnen helpen. Binnen de schoonheidsbranche zien we veel reclame-uitingen met jonge modellen. Hoe staat het met de presentatie van jouw salon? Doe je ook mee aan deze trend, dan zullen 65-plussers niet snel bij jou binnenstappen. Ze denken dat ze hier aan het verkeerde adres zijn!

Waarom zijn 65-plussers een rendabele doelgroep?

Wanneer je salon niet naar wens loopt, of als je een vliegende start wilt maken, dan kan het een goed idee zijn om te overwegen om je diensten te richten op 65-plussers. Het onderzoek van het CBS laat namelijk ook zien, dat het merendeel van deze doelgroep geen geldzorgen heeft. Daarnaast zijn ze eveneens bereid om hun geld uit te geven én ze hebben ook nog eens voldoende tijd om naar de schoonheidssalon te gaan. Als dat niet als een ideale doelgroep klinkt! Als je ook nog eens in bovengenoemde regio’s aan de slag gaat, waar de vergrijzing het hoogste is, dan zijn je kansen op een succesvolle schoonheidssalon nog groter. 

Waar ligt jouw passie?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jouw passie volgt, maar dan wel op een goed doordachte manier. Zoek je toch liever een jongere doelgroep op, dan is het goed om te weten dat het CBS met dit onderzoek aantoont dat in en rond de grote steden en in de provincie Flevoland de bevolking betrekkelijk jonger is. De laatste twintig jaar trokken veel 18- tot 25-jarigen vanuit perifere gebieden naar de Randstad of steden in andere delen van het land. Daarbij blijven veel dertigers die wegtrekken uit het centrum van de grote steden wel binnen de Randstad wonen. Dit wil echter niet zeggen dat het niet mogelijk is om een oudere doelgroep binnen de grote stad aan te spreken, want ook hier wonen uiteraard 65-plussers. Onderzoek dan in welke wijk het hoogste percentage aan ouderen woont. Een succesvolle carrière tot schoonheidsspecialiste begint in elk geval met een goede Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Bron: CBS

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie