Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

7 make-up zonden van 40-plussers!

13 september 2016 | Visagie
7 make-up zonden van 40-plussers!

De meeste dames van boven de veertig hebben hun eigen make-up routines. Ook hebben ze ondertussen voldoende handigheid opgebouwd in het aanbrengen van make-up. Maar met het vorderen van de leeftijd, is het verstandig om sommige routines los te laten en nieuwe make-up tips en trucs te leren, die beter bij je ouder wordende huid passen. Lees hier alles over de 7 make-up zonden van 40-plussers!

1. De huid niet regelmatig exfoliëren

Make-up komt het beste tot zijn recht op een gladde huid. Wekelijks je huid exfoliëren is een must als je boven de veertig bent. Je huid vernieuwt zich trager en dode huidcellen worden minder snel vervangen. Je huid ziet er sneller schilferiger uit. Door wekelijks je huid te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en stimuleer je het huidvernieuwingsproces. Je krijgt een gladdere huid met een frissere uitstraling. Je kunt make-up nu egaler aanbrengen én je make-up blijft beter zitten.

2. De huid niet voldoende hydrateren

De rijpe huid heeft extra hydratatie nodig, omdat deze droger is. Wanneer de huid niet voldoende is gehydrateerd, vallen fijne lijntjes en rimpels meer op. Een gehydrateerde huid heeft een egaler uiterlijk, waardoor de make-up mooier aangebracht kan worden, plus het zorgt ervoor dat de make-up beter blendt met de huid. Doordat een goed gehydrateerde huid bovendien stralender is, wordt het licht mooier gereflecteerd, wat je er meteen jonger doet uitzien. In onze Cursus Gelaatsverzorging leer je alles over het reinigen en verzorgen van de huid.

3. Geen primer onder je foundation gebruiken

Wanneer je huid steeds meer fijne lijntjes begint te vertonen en hier en daar wat pigmentvlekjes, dan is de neiging groot om deze te verbergen onder een extra laag foundation. Dit is echter geen goed idee! Je krijgt dan al snel een masker-effect. Daarbij gaat de foundation zich ophopen in de lijntjes en rimpels, waardoor ze extra opvallen. Een primer onder je foundation biedt uitkomst. Dit zorgt ervoor dat fijne lijntjes worden opgevuld, waardoor de ondergrond voor de make-up egaler is. Je hoeft nu minder foundation aan te brengen en je foundation blijft beter zitten.

4. Maar één tint foundation gebruiken

Voorheen koos je misschien één foundation die mooi bij jouw natuurlijke huidtint paste. Nu is het tijd om er een tweede tint foundation bij te kiezen. Er bestaan bijvoorbeeld foundation sticks met twee tinten foundation. Op deze manier voorkom je dat je te veel van dezelfde tint foundation aanbrengt, waardoor je een masker-effect krijgt. Met de twee tinten kun je de foundation beter afstemmen op verschillende delen van je gezicht (met eventueel verkleuringen of pigmentvlekken) en een natuurlijkere look creëren.

5. De onderkant van de ogen benadrukken

Nog steeds zien we dat veel dames van boven de veertig niet alleen de bovenkant van hun ogen, maar ook de onderkant benadrukken met mascara en eyeliner. Dit kun je beter niet doen, want het maakt je ogen kleiner. Wanneer je te veel nadruk legt op de onderkant van je ogen, kan het zelfs lijken alsof je ogen hangen (droopy-effect). Door alleen mascara en eyeliner aan de bovenkant aan te brengen, creëer je een liftend effect. Vervang ook de ‘harde’ zwarte eyeliner en mascara door zachtere tinten als bruin of donkerblauw, afhankelijk van wat past bij jouw huidtint, oog- en haarkleur.

6. Appelwangetjes creëren met blush

Blush op de appeltjes van je wangen zorgt voor extra kleur en uitstraling, maar pas op dat je blush niet alleen op de appeltjes van je wangen aanbrengt. Dit geeft een onnatuurlijke uitstraling. Blend de blush met de rest van de make-up door het in de richting van je slapen te vervagen. Vervang poederblush door een crèmeblush, die gemakkelijker te blenden is en minder snel samenklontert in fijne lijntjes en rimpels. Het is ook tijd om die opvallende rode blush opzij te zetten en een subtielere kleur als lichtroze, perzikkleur of koraalkleur te kiezen.

7. Geen lipliner gebruiken

Met het verstrijken van de jaren worden je lippen dunner, vanwege een verminderde collageenproductie. Een lipliner kan je helpen om de randen van je lippen scherper te definiëren en het zorgt ervoor dat je lipstick minder snel uitloopt. Overdrijf het echter niet; er is niets zo lelijk als een opvallende lijn rondom je lippen. Hoe moet het dan wel? Kies bij voorkeur voor een warme neutrale lipliner en zorg ervoor dat de lijn mooi samenvalt met de natuurlijke grens van je lippen. Kleur je lippen vervolgens in met dezelfde lipliner en breng daaroverheen lipstick aan.

Meer weten?

In onze Opleiding Visagiste leren we je graag alles over het professioneel aanbrengen van make-up!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie