Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

7 redenen om naar de schoonheidsspecialist te gaan!

14 oktober 2016 | Schoonheidszorg
7 redenen om naar de schoonheidsspecialist te gaan!

Waarom zou je naar een professionele schoonheidsspecialist gaan? In de winkels zijn allerlei soorten schoonheidsproducten te verkrijgen. Er zijn zelfs talloze apparaatjes op de markt, die de professionele apparatuur uit de schoonheidssalon imiteren. Je Googelt naar wat de juiste aanpak is of bekijkt een tutorial van een schoonheidsspecialist op internet. Toch? In de werkelijkheid ligt dit toch genuanceerder! Er zijn nog steeds veel goede redenen om naar de schoonheidsspecialist te gaan!

1. Je bent geen expert in schoonheidsverzorging

Een professionele schoonheidsspecialist heeft een intensieve opleiding achter de rug en beschikt over uitgebreide kennis over het menselijk lichaam en vooral over de huid en huidverzorging. Met deze kennis en ervaring kan de schoonheidsspecialist persoonlijk advies geven over de meest adequate behandeling en de juiste producten. Een schoonheidsspecialist werkt met hoogwaardige producten waarvan ze alle ingrediënten en hun functie en werking kent. Als je zelf producten koopt, zullen de meeste ingrediënten je weinig zeggen. Bovendien bevatten de producten in de schoonheidssalon veel meer werkstoffen, dan de beauty producten in de supermarkt of bij de drogist.

2. Je hebt last van een huidprobleem

Zeker als je te kampen hebt met huidproblemen, is het aan te raden om een professionele schoonheidsspecialist te bezoeken. Huidproblemen zijn niet een-twee-drie verdwenen, daarvoor is een plan van aanpak nodig. Een schoonheidsspecialist analyseert je huid, huidtype en je huidproblemen en bespreekt samen met jou de mogelijkheden om jouw huid te verbeteren. Net zoals je niet na één keer naar de sportschool gaan in topvorm bent, is ook je huid niet met één keer een crèmepje aanbrengen verbeterd. De schoonheidsspecialist zal meerdere behandelingen inplannen en je advies geven voor thuis om stap voor stap je huid weer in een goede conditie te krijgen.

3. Je bent op zoek naar een moment voor jezelf

Een verwenmomentje voor jezelf is ook een uitstekende reden om naar de schoonheidsspecialist te gaan! Terwijl je diverse schoonheidsbehandelingen ondergaat, kun je eindelijk weer eens heerlijk ontspannen. Wat geniet jouw voorkeur? Na een stressvolle dag zelf in de weer met schoonheidsproducten in je eigen badkamer of onbezorgd neerstrijken in de behandelstoel van de schoonheidsspecialiste? Door het hectische leven van alledag is er steeds meer behoefte aan dit soort relaxmomenten. De schoonheidsspecialist is de aangewezen persoon om je die te geven!

4. Het is goed voor je gezondheid

De schoonheidsspecialist maakt je niet alleen mooier, maar ook gezonder. Doordat de meeste schoonheidsbehandelingen, als gezichtsverzorging, lichaamspakkingen en massages, ook ontspannend werken, helpen ze om stress en alle klachten die daaruit voort kunnen komen te reduceren. Maar dat niet alleen. De schoonheidsspecialist bevordert ook de gezondheid van je huid. De huid is je grootste orgaan, die je beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf (als ziekteverwekkers, temperatuurswisselingen, verontreiniging, etc.). Een goed verzorgde huid is hier beter tegen bestand. De massages die een schoonheidsspecialiste geeft zorgen bovendien voor een betere bloedcirculatie, een effectievere afvoer van afvalstoffen, het verminderen van stress en het versterken van het immuunsysteem.

5. Je wilt 1 op 1 contact met een expert

Als consument word je overweldigd door informatie over wat wel en niet goed voor je is. Je weet op den duur niet goed meer wat je allemaal met die informatie aan moet. Je hebt daarom steeds meer de behoefte aan 1 op 1 contact met een expert, waarmee je kunt overleggen en aan wie je vragen kunt stellen. Vooral dit persoonlijke aspect en de vertrouwensband die je opbouwt met je schoonheidsspecialist is een duidelijke meerwaarde. Bij een goede schoonheidsspecialist word je helemaal in de watten gelegd en krijg je gedurende een uur of anderhalf uur oprechte aandacht. Het moet voelen alsof je bij een goede vriendin langsgaat waar je je helemaal op je gemak voelt!

6. De schoonheidsspecialist ziet wat jij niet ziet

Hier komt opnieuw aan de orde dat een schoonheidsspecialist een goed opgeleide professional is, die dingen ziet die jij misschien nog niet had opgemerkt. Denk aan het risico op bepaalde huidproblemen of ziektes. Het komt regelmatig voor dat een schoonheidsspecialist op een verdacht plekje op de huid stuit en de klant doorverwijst naar een arts. Het tijdig opmerken van bijvoorbeeld een beginnende vorm van huidkanker kan veel problemen voorkomen. Daarbij heeft de schoonheidsspecialist een goed zicht op plekken waar je zelf weinig of geen zicht op hebt; schouders, nek, rug, achterkant van je benen, etc.

7. Je bent niet opgeleid om met professionele salonapparatuur te werken

De schoonheidsbranche is een branche die sterk in ontwikkeling is en die zich steeds verder specialiseert. Schoonheidsspecialisten leren tijdens hun opleiding om te werken met professionele salonapparatuur, waaronder koeldampapparaten, paraffine-apparaten, stoom- en dampbaden, de vapozone, borstelapparaten, vacuümzuigapparaten en apparaten voor microdermabrasie, elektrokinesie en elektrische desincrustatie. Ze leren onder uitstekende begeleiding om hier verantwoord, veilig en op professionele wijze mee te werken. Als je hiertoe niet bent opgeleid, kun je behandelingen met dit soort apparaten, maar beter aan de echte professional overlaten! Kies altijd voor een professional met een diploma en die aangesloten is bij een beroepsfederatie, zoals de Belgische Beauty Federatie of ANBOS.

Of ben je misschien nieuwsgierig geworden naar dit veelzijdige vak? Bekijk dan hier de Opleiding Schoonheidsspecialist van Wellness Academie in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hasselt, Antwerpen en Gent!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie