Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

8 snelle haartrucs voor kappers!

23 september 2015
8 snelle haartrucs voor kappers!

Als kapper of hairstylist kun je altijd wel wat handige trucs gebruiken. Je hebt een dynamisch beroep en moet vaak onder tijdsdruk werken. We ontdekten op de website Behind The Chair enkele ideale trucs die goed van pas kunnen komen tijdens je dagelijkse bezigheden als kapper of hairstylist. De mensen van Behind The Chair vroegen op het Schwarzkopf Professional Essential Looks Event in Calgary in Canada backstage aan de professionals wat hun favoriete haartrucs zijn.

1. Zorg voor een geheime formule

Als kapper wil je natuurlijk dat je klanten bij je terugkomen? Maar hoe zorg je daarvoor? Vriendelijkheid en een goede service? Uiteraard, maar wil je het slimmer aanpakken, gebruik dan ook een geheime formule voor haarkleuringen. Gebruik geen standaardformule voor een haarkleur, maar geef de kleur iets extra’s door er een vleugje van een ander concentraat aan toe te voegen. Op deze manier kan je klant nergens anders terecht voor deze haarkleur! Je klant zal meteen merken dat het om een bijzondere kleuring gaat en zal blij verrast zijn. ‘Hoe heb je dat gedaan?’ Dat verklap je natuurlijk niet! En geef de kleuring vervolgens je eigen naam; de ‘enige echte originele (jouw naam) kleuring!

2. Opsteekkapsels die mooi blijven zitten? Gebruik volumepoeder!

Opsteekkapsels waar je met de haarspelden achteraan moet blijven rennen? Veel hairstylisten kennen het probleem. Je hebt een prachtkapsel gecreëerd, maar vaak is het nodig dat je met een haarspeldenkit klaar moet staan, omdat het kapsel niet lang goed blijft zitten. De tip waarmee je dit probleem kunt verhelpen is; gebruik volumepoeder! Normaal gesproken gebruik je dit haarpoeder om het kapsel bij de haarwortel meer volume te geven, maar je kunt het ook gebruiken om de haarspeldjes steviger vast te zetten omdat het haar zo meer textuur heeft! Hairstylist(e) een vak voor jou? Bekijk hier de Opleiding hairstyling van de Wellness Academie!

3. Snel van een levendige naar een natuurlijke haarkleur

Het is een hele uitdaging om klanten met een levendige haarkleur weer een natuurlijke kleur te geven. Met de volgende tip wordt dit gemakkelijker. Meng shampoo met een beetje lightener. Dit zorgt ervoor dat de levendige kleuren vervagen. Doe vervolgens een ‘kleurcorrectie’ door de haren te kleuren met een demi-haarkleur, om zo een natuurlijke haarkleur te krijgen. Voer deze behandeling eerst uit op een klein stukje haar om te testen of het haar op de gewenste manier reageert.

4. Scheer strakke lijnen in mannenkapsels

Onder de mannen is het populair om de zijkant van het hoofd kort te scheren en het haar bovenop het hoofd wat langer te laten (undercut kapsel), soms zelfs met asymmetrische lijnen. Zo zijn er nog meer herenkapsels die om strakke lijnen vragen. Wanneer de heren uit de kappersstoel komen zit het haar perfect, maar hoe krijgen ze hun haar ook thuis perfect in model? De oplossing is door de strakke lijnen extra duidelijk aan te zetten met een scheermesje of trimmer. Zo kan de klant de lijnen gemakkelijk terugvinden.

5. Schud het kapsel lekker door de war!

Wat doen de meeste klanten als ze uit je kappersstoel opstaan? Juist, het kapsel wat jij zojuist aandachtig hebt gestyled meteen door de war schudden! Waarom doe jij dat niet alvast voor ze? Jij kunt dit vast veel beter! Dit doe je gewoon met je handen. Een tot in de puntjes verzorgd en keurig gestyled kapsel is mooi, maar soms maak je de look een stuk sexyer door het er minder perfect uit te laten zien. Spuit wat haarspray op je handen en ga ermee door het haar om het even goed door de war te schudden!

6. Zo krijg je lange haren supersnel in de krul

Je bent al in tijdnood en dan vraagt een klant met lang haar of je niet ‘even’ haar kapsel in de krul kunt zetten! Hoe kun je binnen korte tijd toch aan het verzoek van je klant voldoen? De grote truc is om na het wassen het handdoekdroog haar te verdelen in verschillende strengen (6, 8 of 10 strengen, afhankelijk van het haar), voeg vervolgens wat mousse aan het haar toe, draai de strengen en speldt ze vast. Föhn daarna het haar met een diffuser. Haal de haarspelden eruit en het resultaat is een mooie bos krullen!

7. Vind gemakkelijk de scheidingslijn voor undercut-kapsels

Je klant wil een modern undercut kapsel. Hij wil dat zijn kaaklijn hierbij zo goed mogelijk benadrukt wordt. Waar leg je de scheidingslijn tussen het kortgeschoren en het langere haar? Je vindt deze scheidingslijn op de plek waar het haar iets terugwijkt. Door hier een strakke lijn te creëren die doorloopt tot aan de achterkant zal het haar perfect vallen en tegelijkertijd de kaaklijn van de klant benadrukken. Zet je deze lijn te hoog, dan wordt het hoofd te rond van vorm. Zet je de lijn te laag, dan zal het haar te zeer eroverheen vallen, waardoor de kaaklijn niet goed tot zijn recht komt.

8. Geen shampoo in de buurt: gebruik tomatenketchup!

Deze truc komt van pas wanneer iemand met blond haar te vaak in het zwembad is gedoken en een groene glans over het haar heeft gekregen. Is er geen shampoo in de buurt om het haar na het zwemmen mee te wassen, maar is er wel een fles tomatenketchup voorhanden, dan is het probleem zo opgelost. Laat de ketchup 20 minuten in het haar zitten en spoel het dan uit. De groene kleur wordt veroorzaakt door koperoxide, de ketchup haalt het koper uit het haar!

Meer weten?

Wil je alles weten over het kappersvak en zelf de mooiste kapsels leren creëren? Schrijf je dan hier in voor de Kappersopleiding van de Wellness Academie. Je krijgt les van een echte vakexpert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie