• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Aanbevolen podcasts voor hair en beauty professionals

15 oktober 2021 | Schoonheidszorg
Aanbevolen podcasts voor hair en beauty professionals

Wat doe jij het liefst in je vrije uurtjes? Doe je niets liever dan bezig zijn met beauty en je verdiepen in de laatste nieuwtjes binnen de branche. Dan is het luisteren naar podcasts voor hair en beauty professionals een geweldige tip. Dat kan gewoon thuis op de bank, in de trein, tijdens het schoonmaken van je salon of als je tijd over hebt tussen twee klanten. Het is heel relaxed, leuk en leerzaam! Waar begin je? We geven je hier tips voor de leukste podcasts voor hair en beauty professionals!

Tip 1: Breaking Beauty

Breaking Beauty, van de beauty redacteuren Jill Dunn en Carlene Higgings, is echt een van die podcasts voor hair en beauty professionals die je eens moet beluisteren. Het is waarschijnlijk de bekendste en meest succesvolle beauty podcast van het moment, met meer dan 2,5 miljoen downloads. Bovendien is deze podcast uitgeroepen tot beste beauty podcast door grote namen, zoals: ELLE, Refinery29 en Harper’s Bazaar. In de afleveringen leer je alles over de beste beauty producten en over pioniers binnen de branche. Luister onder meer naar handige en originele tips voor make-up, huidverzorging en haarverzorging. Begin hier met luisteren naar de Breaking Beauty podcast.

Tip 2: The Emma Guns Show

Dit is nog zo’n topper onder de podcasts voor hair en beauty professionals. Deze podcast wordt gehost door Emma Gunavardhana. Ze werkte vele jaren als beauty redacteur voor het Britse OK! Magazine. Ze is dus een echte ingewijde en voerde talloze interviews met fascinerende mensen binnen de beauty branche. Haar podcasts zijn heerlijk om naar te luisteren, vanwege de interessante onderwerpen en de persoonlijke touch die ze aan de afleveringen geeft. Ze interviewt experts op het gebied van huidverzorging, hairstyling en make-up. Er komen eveneens artsen, dermatologen en voedingsdeskundigen aan het woord. Daarnaast besteedt ze ook regelmatig aandacht aan mentale gezondheid. Luister hier naar de The Emma Guns Show.

Tip 3: Chemist Confessions

Wat deze podcast voor hair en beauty professionals zo interessant maakt, is dat Chemist Confessions uitgaat van degelijke wetenschap als het gaat over goede huidverzorging. De oprichters van dit bedrijf en de hosts van de podcasts, Gloria en Victoria, zijn goed opgeleide chemici die zich al jarenlang bezighouden met skincare formules. In hun podcasts onthullen ze de wetenschap achter beauty producten op een vermakelijke en toegankelijke manier. De afleveringen zijn heel leuk om te luisteren, maar tegelijkertijd leer je er ook ontzettend veel van. Er zijn afleveringen over: effectieve producten tegen acne, over de vette huid, over hoe zuren werken in huidverzorgingsproducten, over de soorten en werking van filters in zonnebrandcrèmes en nog veel meer. Luister hier naar de Chemist Confessions.

Tip 4: Outspoken Beauty

Een andere leerzame podcast voor hair en beauty professionals is Outspoken Beauty van Nicola Bonn. Zij is een echte beauty lover, ze heeft jarenlang bij de radio gewerkt, heeft ervaring met tv-shows en schreef beauty columns. Voor haar podcasts nodigt ze interessante gasten uit om over schoonheidszorg en haarverzorging te praten, waaronder dermatologen, artsen, wetenschappers en ondernemers in de beauty branche. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: zonbescherming, huidverzorging, haarverlies, etc. Nicola Bonn heeft naast haar lange podcasts van ongeveer een uur ook leuke, korte minipods, die je gemakkelijk tussen de bedrijven door kunt luisteren. Hier vind je de podcasts voor hair en beauty professionals van Outspoken Beauty.

Tip 5: Fat Mascara

Ook deze podcasts voor hair en beauty professionals zijn een aanrader. Jessica Matlin en Jennifer Sullivan zijn de hosts van Fat Mascara. Ze interviewen experts en ondernemers in de beauty industrie, maar ook beroemdheden, waaronder Kim Kardashian, Kristen Bell en Victoria Beckham. Daarnaast komen er onder meer ook visagisten, hairstylisten, dermatologen en coloristen aan het woord. Wat Fat Mascara extra interessant maakt voor professionals in de branche is dat er na elke podcast een uitgebreide lijst met links wordt gepubliceerd naar interessante artikelen, de websites van personen die hun bijdrage leverden aan deze aflevering en naar de producten waarover is gesproken. Hoor je iets interessants, dan kun je gemakkelijk verder onderzoek doen. Luister hier naar de afleveringen van Fat Mascara.

Heb jij nog tips voor podcasts voor hair en beauty professionals?

Misschien ben je al andere leuke podcasts voor hair en beauty professionals tegengekomen? Deel vooral je tips! Wil je je graag verdiepen in de beauty wereld en zelf een expert worden? Dan is onze Opleiding Schoonheidsspecialiste of onze Opleiding Hairstyliste mogelijk iets voor jou. Of neem hier een kijkje in ons volledige aanbod aan Wellness en Beauty Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie