Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Accessoires verkopen in je salon? Enkele tips!

7 november 2016 | Schoonheidszorg
Accessoires verkopen in je salon? Enkele tips!

Heb jij een eigen beauty salon en ben je op zoek naar nieuwe manieren om je diensten uit te breiden? Wellicht is accessoires verkopen in je salon iets voor jou! Parfum, cosmetica, kaarsen, thee, sieraden, make-up tasjes: de mogelijkheden zijn talrijk. Het enige dat je nodig hebt is een mooie vitrinekast en een (klein) budget om te investeren. Hoe maak je de verkoop van accessoires in je salon tot een succes? Wij geven enkele opstarttips.

1. Kies een specialisatie

Vragen klanten vaak naar doe-het-zelf-tips voor het bijhouden van hun soak-off gel nagels? Wat dacht je van een assortiment van zelfverzorgingssets? Ben je een echte theefanaat? Laat je klanten thee proeven bij ontvangst en geef ze de mogelijkheid om het achteraf in te slaan. Maar pas op! Voordat jouw salon stiekem in een warenhuis verandert, is het goed om een duidelijke keuze te maken. Kijk goed naar je klantenkring en probeer jouw accessoires zoveel mogelijk op hen af te stemmen. Of vraag je trouwe klanten simpelweg wat zij aan extra accessoires in jouw beauty salon zouden willen zien. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een poll op social media te starten. Zo genereer je, behalve draagvlak voor je product, gelijk wat extra online aandacht voor je salon!

2. Ga doelmatig te werk

Naast je specialisme is het belangrijk om voor jezelf helder te krijgen waarom je accessoires wilt verkopen in je salon. Is het om extra dienstverlening te geven aan je bestaande klantenkring of om nieuwe klanten naar je salon te trekken? Of is jouw salon simpelweg de ideale plek om jouw uit de hand gelopen hobby als sieradenontwerper met de wereld te delen? Pas als je jouw doel helder hebt, kun je zaken als de hoogte van je investering en je verwachte omzet bepalen. Door het vanaf het begin professioneel aan te pakken en onderdeel te maken van je gehele bedrijfsplan, kun je de verkoop van je accessoires beter evalueren en waar nodig bijsturen.

3. Doe marktonderzoek

Je kunt jouw accessoires afstemmen op de behoeftes en karakteristieken van je bestaande klantenkring (zie 1). Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien! Accessoires zijn een perfecte manier om jezelf te onderscheiden. Ben je gevestigd in een omgeving met veel concurrentie? Kijk dan bij hen naar binnen en zie welke accessoires zij hun klanten bieden. Zo krijg je inzicht in welke niche op jou ligt te wachten en voorkom je bovendien dat je dezelfde producten als de buren aanbiedt.

4. Check de regels

Wanneer je accessoires wilt verkopen in je beauty salon, is het belangrijk om je vergunning te controleren. Vooral wanneer je erover nadenkt om voedselwaren, zoals thee te verkopen, kan een aanvullende vergunning nodig zijn. Bovendien zitten er regels aan het inrichten van je beauty salon. Zo is in Nederland bepaald dat er per werknemer minstens acht vierkante meter aan vloeroppervlakte aanwezig moet zijn. Heb je in jouw salon wel genoeg ruimte om een gedeelte als ‘winkel’ in te richten. Zorg er bovendien voor dat je jouw algemene voorwaarden aanvult. Wat is bijvoorbeeld de garantietermijn op jouw producten? Mogen mensen producten retourneren? Dit zijn allemaal zaken die je goed geregeld moet hebben, voordat je begint met de verkoop.

Altijd al gedroomd van je eigen beauty salon? Schrijf je in voor een van onze Opleidingen Schoonheidszorg!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie