* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Altijd een bad hair day vanwege slag in het haar!

22 september 2016 | Haarverzorging
Altijd een bad hair day vanwege slag in het haar!

Mensen met krullen willen steil haar. Wie van nature steil haar heeft wil slag in het haar. En wie slag in het haar heeft wil juist weer krullen of steil haar! Het is ook nooit goed! Slag in het haar brengt net als elke haarsoort een aantal frustraties met zich mee. Mensen met slag in het haar hebben soms het idee dat ze altijd een bad hair day hebben. Heb je slag in je haar, dan herken je vast de volgende frustraties!

1. Je haren mooi vastzetten is onmogelijk

Jaloers kijk je naar de mooie opsteekkapsels, vlechten en knotten van andere dames die je tegenkomt. Waarom blijft hun kapsel wel perfect zitten? Wanneer jij eens creatief aan de slag wilt met je haren en ze vastzet met spelden, elastiekjes of donuts, dat heb je altijd eigenwijze pluizige plukjes die eruit steken. En met altijd bedoelen we ook écht altijd! In de weer met liters haarspray en schuifspeldjes leidt uiteindelijk niet tot het gewenste resultaat!

Niets mee aan te vangen; nu niet nooit niet! Niets mee aan te vangen; nu niet, nooit niet!

2. Je haar borstelen betekent pluizig of knetterend haar

Hoeveel soorten borstels heb je al uitgeprobeerd? Wanneer je slag in je haren hebt, is het verdraaid lastig om een geschikte borstel te vinden. Eerlijk gezegd; het lukt nooit om een geschikte borstel te vinden. Telkens wanneer je je haar borstelt, begint het te pluizen. Het lijkt wel of je met je vinger in het stopcontact hebt gezeten. In de winter is het helemaal een probleem; tijdens het borstelen begint je haar al te knetteren van de statische lading! Over nat weer nog maar niet te spreken, want na een regenbui is er helemaal niets meer met je haar aan te vangen!

Vandaag is het de regen, morgen de wind, dan de vrieskou. Atijd een bad hair day! Vandaag is het de regen, morgen de wind, dan de vrieskou. Atijd een bad hair day!

3. Je weet nooit hoe je haar ’s morgens zit

Het lijkt wel of je haar een eigen leven leidt. Wanneer jij ligt te slapen, gaat het zijn eigen weg en word je elke ochtend ‘verrast’ met een andere coupe. De ene dag lijkt het alsof je haar op je hoofd ontploft is, de volgende dag hangt het futloos langs je gezicht en de dag ernaar word je ineens wakker met vreemde krullen. Heel zelden, maar dan ook heel zelden, word je eens een keer aangenaam verrast en lijkt je haar mee te willen werken…

Hoe zit mijn haar vandaag? Hoe zit mijn haar vandaag?

4. De pony is helemaal ‘in’! Pas op: niet doen!

De pony is weer helemaal terug van weg geweest. Je ziet om je heen al je vriendinnen en collega’s naar het kapsalon rennen om naar buiten te komen met een hip kapsel met een pony. ‘Ja, dat wil ik ook,’ roep je enthousiast. Maar je hebt grote kans dat je flink spijt krijgt, als je straks het salon uitkomt en daadwerkelijk een pony hebt laten knippen. Met die onvoorspelbare slag in je haar, weet je nooit wat je pony gaat doen. Voor je het weet heb je er een vreemde krul in zitten waar je geen kant mee op kunt!

Weg met die pony! Weg met die pony!

5. Je hebt een overdaad aan haarproducten aangeschaft

Er zijn allerlei soorten haarproducten; voor steil haar, krullend haar, geverfd haar…. Maar zijn er eigenlijk ook speciale producten voor ‘slag in het haar’? Dat valt tegen, daarom koop je vandaag een product dat belooft om meer volume te geven, maar morgen heb je weer een product nodig tegen pluizen. Dan hebben we het nog niet gehad over de talloze haarsprays die je al hebt geprobeerd. Wat vandaag werkt, werkt morgen niet meer. Uiteindelijk zorgen al die producten er alleen maar voor dat de conditie van je haar verslechtert. Je had heel wat geld kunnen besparen of beter wat vaker naar een goede professionele kapper kunnen stappen! Of leer zelf korte metten maken met onhandelbaar haar door een Opleiding Hairstyliste of een Kappersopleiding te volgen!

Te veel van het goede? Te veel van het goede?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie