Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

ANBOS start met kwaliteitsregister schoonheidsspecialisten

21 februari 2020
ANBOS start met kwaliteitsregister schoonheidsspecialisten

Een van de unieke kenmerken van de schoonheidsbranche, is dat het een branche in beweging is. Zeker de laatste jaren zien we dat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van: behandelprocedures, producten en technologieën. Dit maakt het tot een zeer inspirerende branche. Het brengt echter ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Wat betekent dit voor de kwaliteit? ANBOS wil graag kwaliteit zichtbaarder maken middels een kwaliteitsregister schoonheidsspecialisten.

‘Kwaliteit moet beter zichtbaar worden’

Dat zijn de woorden van Jantine van ’t Klooster, voorzitter van ANBOS, tijdens de speciale ledenvergadering afgelopen maand. Ze benadrukte tijdens deze vergadering dat de beauty branche veel veranderingen doormaakt. Het doel van deze vergadering is om te praten over een kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten. De voorzitter legt uit dat een dergelijk register een onderdeel vormt van een trend binnen beroepen in en rond de zorg. De vergadering van ANBOS is bedoeld als de start voor de verdere uitwerking van dit plan. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat er veel ANBOS-leden achter dit plan staan.

Er is grote behoefte aan een kwaliteitsregister schoonheidsspecialisten

Hoe komt het dat er momenteel zo’n grote behoefte bestaat aan een kwaliteitsregister in de branche? Dat komt onder meer vanwege een sterke tendens op dit vlak binnen verschillende beroepsgroepen in en rond de zorg. Deze behoefte breidt zich nu ook uit naar de beauty branche. Dit komt ook doordat verzekeringsmaatschappijen en de overheid meer helderheid eisen over wat ‘kwaliteit’ is. Om aan deze wens gehoor te kunnen geven, moet eerst bepaald worden welke criteria hiervoor gaan gelden. Dat is waar ANBOS nu samen met haar leden aan gaat werken.

Hoe gaat het kwaliteitsregister schoonheidsspecialisten eruitzien?

Volgens ANBOS is het belangrijk dat in het kwaliteitsregister de schoonheidsspecialisten met hun eigen naam worden vermeld. Het verschil met een ANBOS-lidmaatschap, is dat deze vermelding alleen gebaseerd is op het salon. Door de persoonlijke vermelding kunnen cliënten straks online in het kwaliteitsregister opzoeken of hun specifieke schoonheidsspecialist hierin vermeld staat. Schoonheidsspecialisten moeten volgens de brancheorganisatie op diverse onderdelen beoordeeld worden, waaronder op opleiding, ervaring en de manier waarop de schoonheidsspecialiste zich als professional verder ontwikkelt.

Samen de kwaliteit binnen de branche verbeteren en uitdragen

Bij de ontwikkeling van het kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten ligt sterk de nadruk op samen de kwaliteit binnen de branche bewaken en verbeteren, maar daarnaast is het ook belangrijk om de vertaalslag te maken naar de klant. Oftewel, het is essentieel om de kwaliteit uit te dragen en zichtbaar te maken. Tijdens de ANBOS vergadering ging men in op de hoofdlijnen van het register. Daarna gingen de leden in kleine werkgroepen meepraten over de concrete invulling hiervan. Wat is echt belangrijk? Welke kosten en tijdsinvestering zijn realistisch? In de komende maanden zal ANBOS alle verkregen informatie gaan verwerken om tot een concreet eindresultaat te komen. ANBOS wil graag in de zomer van 2020 een aanvang maken met het registreren van de eerste schoonheidsspecialisten.

Is de beauty branche een branche naar jouw hart?

Lijkt het je ook heerlijk om in de beauty branche werkzaam te zijn en als goed opgeleide professional hoogwaardige diensten aan te bieden? Bekijk dan hier de Opleiding Schoonheidsspecialiste van Wellness Academie. We bieden je ook talloze Beauty Cursussen en Opleidingen aan, waarmee je je door de jaren heen kunt bijscholen en specialiseren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie