Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Anti-aging make-up tips en trucs

16 januari 2014
Anti-aging make-up tips en trucs

Iedere visagiste krijgt weleens de vraag van een klant om haar te helpen om er jonger uit te zien. Met make-up is heel veel mogelijk, waaronder ook mensen er jonger uit laten zien. We hebben hier de beste anti-aging make-up tips en trucs voor je verzameld, zodat je straks nog beter op de wensen van je klanten kunt inspelen.

Donkere kringen en ouderdomsvlekken wegwerken

Vooral donkere kringen en ouderdomsvlekken zorgen ervoor dat iemand er al snel ouder uitziet. Misschien wel de belangrijkste tip om iemand er jonger uit te laten zien is om subtiel te werk te gaan met make-up. Overdrijven met make-up is uit den boze, want hiermee bereik je al heel snel een averechts effect. Om donkere kringen onder de ogen weg te werken breng je een klein beetje concealer in de binnenhoek onder de ogen aan. Ook op de ouderdomsvlekken kun je een beetje concealer aanbrengen. Veel visagistes hebben de neiging om dit soort imperfecties helemaal weg te stoppen onder de make-up, maar dit kun je beter niet doen. Hoe meer je van de natuurlijke huid ziet, hoe beter. De huid moet er dan natuurlijk wel fris, goed gehydrateerd en goed verzorgd uitzien. Hoe je daar voor zorgt, leer je tijdens de Cursus Gelaatsverzorging!

Anti-aging make-up: licht de oudere huid op

Voor de oudere huid die al wat lijntjes vertoont, kun je het beste een lichtgekleurde dagcrème gebruiken met oplichtende deeltjes of een lichte vloeibare foundation. Gebruik liever geen poederfoundation, omdat de poeder gemakkelijk kan samenklonteren in lijntjes of rimpels, waardoor deze juist de nadruk krijgen. Een lichtreflecterende crème wekt de illusie van een warme stralende teint en doet daardoor jonger lijken. Breng de lichtreflecterende crème aan met een vochtige spons of een foundation brush. Tips voor goed lichtreflecterende crèmes zijn: de Chanel Vitalumière Aqua Ultra-Light Skin Perfecting Make-up en de Jouer Luminzing Moisture Tint SPF 20.

Zwarte mascara, wimperkruller en glimmende oogschaduw

Een zo zwart mogelijke mascara en een wimperkruller mogen niet in je make-up koffer ontbreken wanneer je iemand een jongere uitstraling wilt geven. Het geheim van de zwarte mascara is dat het wit van de ogen er hierdoor helderder en witter uit gaat zien. De wimperkruller zorgt er daarnaast voor dat de ogen groter lijken. Wil je een nog flitsender resultaat, breng dan ook een licht glimmende oogschaduw aan. Kortom, deze drie make-up trucs samen zorgen voor een op en top verjongende uitwerking op de ogen. Leer alle make-up trucs in onze Cursus Visagie!

Anti-aging make-up tip: imitatie sproeten aanbrengen

Tot slot hebben we aandacht voor een wel heel bijzondere truc om iemand er jonger uit te laten zien, namelijk het aanbrengen van imitatie sproeten ter hoogte van de jukbeenderen. Het geeft het gezicht een vrolijke en speelse uitstraling die jonger doet lijken. Dit is wel een truc die heel zorgvuldig moet gebeuren, zodat de sproeten niet van echt te onderscheiden zijn. Je brengt de sproeten aan nadat je de concealer en foundation hebt aangebracht. Dit doe je met een bruin oogpotlood. Let erop dat de kleur van het oogpotlood en de grootte van de sproeten goed zijn afgestemd op de tint van de huid van je klant. Na het aanbrengen van de sproeten breng je hierover nog wat blush aan. Heb je zelf nog leuke tips? We horen ze graag!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie