Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Beauty blogger stelt schoonheidsideaal ter discussie

29 juli 2015
Beauty blogger stelt schoonheidsideaal ter discussie

‘Je ziet er walgelijk uit.’ Dit is de titel van een filmpje van de Britse beauty blogger Em Ford, die erg last heeft van acne. Binnen de huidige schoonheidsidealen past een door acne geteisterde huid niet. Voorheen plaatste Em alleen maar foto’s van zichzelf online met make-up, totdat ze enkele maanden geleden het besluit nam ook foto’s van zichzelf zonder make-up op haar blog en op de social media te plaatsen om het huidige schoonheidsideaal ter discussie te stellen. De reacties op haar foto’s zonder make-up waren schokkend!

Talloze negatieve en gemene reacties

Toen Em alleen maar foto’s met make-up op haar blog My Pale Skin en op de social media plaatste kreeg ze veel lovende reacties: ‘Je bent zo mooi,’, Wat ben je geweldig’, ‘Wat zie je er schattig uit’. Toen Em haar gezicht toonde zonder make-up werd ze ineens overspoeld met negatieve en zelfs zeer gemene reacties: ‘Haar gezicht is zo lelijk’, ‘Wat is er mis met haar gezicht?’, ‘Weerzinwekkend’, ‘Heeft ze haar gezicht wel ooit gewassen?’. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was werd er zelfs gezegd: ‘Je ziet er walgelijk uit’.

We leven in een wereld van valse beelden

Deze schokkende reacties inspireerde Em Ford om een filmpje te maken om aan te tonen hoe de social media onrealistische verwachtingen kunnen wekken voor zowel mannen en vrouwen. Binnen de huidige maatschappij worden we overweldigd met valse beelden waarin alles draait om perfectie. De social media spelen hier een grote rol in. Mensen gaan zichzelf met deze perfecte beelden en een onrealistische schoonheidsideaal vergelijken. Het gevaar dat hierin schuilt, is volgens Em Ford dat mensen een belangrijk ding vergeten: ‘Jij bent mooi.’ Het filmpje werd op 1 juli van deze maand op YouTube gepubliceerd en is ondertussen al door ruim 13 miljoen mensen bekeken!

https://youtu.be/WWTRwj9t-vU

Huidproblemen en pesten

Mensen met huidproblemen hebben vaak meer last van de reacties van hun omgeving, dan van de symptomen van huidproblemen als acne. Dit kan hen ernstig belemmeren in hun dagelijks functioneren, omdat het hun eigenwaarde en zelfvertrouwen diep aantast. Uit een kleinschalig onderzoek uit 2009 van de British Skin Foundation onder 256 mensen met een huidziekte bleek dat 23% hier weleens mee gepest is en dat 18% hier regelmatig mee werd gepest. Ook kwam uit dit onderzoek naar voren dat 43% te kampen heeft met angst en stress vanwege zijn of haar huidproblemen.

Mensen met huidproblemen helpen

Wil je leren hoe je mensen met huidproblemen als acne kunt helpen? Volg dan een Opleiding schoonheidsspecialiste. Je leert hier alles over de factoren die een rol kunnen spelen bij acne. Je leert om behandelingen uit te voeren om de probleemhuid te verzorgen én te verbeteren. Als schoonheidsspecialiste heb je ook een adviserende rol, zodat je je klanten ook kunt adviseren over hoe ze thuis hun huid het beste kunnen verzorgen. Daarnaast leer je eveneens hoe je imperfecties in het gelaat met make-up kunt camoufleren. Hoewel dit geen permanente oplossing is, kan dit wel tijdelijk uitkomst bieden, bijvoorbeeld tijdens speciale gelegenheden. Mensen met huidproblemen helpen is een zeer dankbaar onderdeel van het vak van schoonheidsspecialiste! Schrijf je hier in voor de Opleiding Schoonheidsspecialisteen ontdek hier ook onze Opleiding Skin Expert! Iets voor jou?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie