• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Beauty producten online kopen: waarop letten?

19 augustus 2019 | Overige
Beauty producten online kopen: waarop letten?

Het is ontzettend handig om thuis je favoriete beauty producten te bestellen bij een webshop. Je komt misschien wel aantrekkelijke aanbiedingen tegen. Maar wacht eens even? Weet je wel wat je koopt? Zijn de producten authentiek? Dat blijkt helaas niet altijd het geval te zijn. Er worden op sommige websites namaakproducten verkocht of de producten staan al jaren op de plank! Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan waar je op moet letten bij beauty producten online kopen!

Controleer de productiecode van het product

Is het lastig om jouw lievelingsproducten te vinden? Dan spring je een gat in de lucht als je ze toch op een website tegenkomt. Denk aan websites als Amazon en eBay. Twijfel je aan de echtheid, dan is het een aanrader om bij de verkopende partij te informeren naar de productcode (batchcode). Je kunt dan bij de fabrikant verifiëren of dit product daadwerkelijk bij hem gefabriceerd is en wanneer. Het is een omslachtige wijze, maar zo kun je wel zekerheid krijgen. Vooral wanneer je hele dure producten wilt kopen, is het aan bevolen om niet zomaar te vertrouwen op een spotgoedkope aanbieding. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo!

Barcode en batchcode

Een product dient voorzien te zijn van een barcode (streepjescode) en een batchcode. Maar wat is het verschil? De barcode is een combinatie van zwarte streepjes en witte ruimten met vaak een nummer eronder. Dit wordt bij het afrekenen afgelezen met een scanner om het product te identificeren. Wanneer je wilt checken of een product authentiek is, dan heb je de batchcode nodig. Dit is vaak een reeks cijfers, soms in combinatie met letters. Deze code geeft weer waar het product is gemaakt, door wie en wanneer. Deze code kan gebruikt worden door de fabrikant om te onderzoeken of het product in orde is. Ook als er een probleem is met een product kan dit nummer geraadpleegd worden. Andere producten die op dezelfde dag zijn gemaakt kunnen dan uit de handel worden gehaald.

Perfecte fake-producten

Bij sommige producten is het overduidelijk dat het fake-producten zijn. Je ziet het aan de verpakking en ook de geur en textuur van het product zijn van mindere kwaliteit. Er zijn echter ook bijna perfecte fake-producten, die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Prima toch, als je deze dan goedkoper op de kop kunt tikken? Of toch niet? Bij cosmetica is dit zeker een probleem, want het gaat om producten die je op je lichaam smeert! Wat zit er echt in die crème of lotion? Is het mogelijk schadelijk voor je huid? Zitten er misschien ingrediënten in waar je allergisch voor bent en die niet in de ingrediëntenlijst worden genoemd?

Wil je zekerheid? Bestel bij de fabrikant!

Wil je er zeker van zijn dat je een origineel beauty product online aanschaft, dan is de beste oplossing nog altijd om het gewoon bij het merk zelf te bestellen. Daarnaast zijn er mogelijk ook nog allerlei bekende en gerenommeerde ketens die jouw lievelingsmerk vertegenwoordigen. Blijf ook in deze gevallen opletten of je te maken hebt met de officiële website. Beschikt de website over de nodige certificaten voor veilige webwinkels? Worden er duidelijke adres- en contactgegevens vermeld? En het allerbelangrijkste; kloppen die ook? Bij twijfel kun je contact opnemen en vragen stellen. Krijg je iemand aan de lijn en worden je vragen deskundig beantwoord?

En hoe zit het met de fysieke winkels?

Uiteraard moet je ook dan alert blijven. Er verrijzen steeds meer prijzenknallerketens in de winkelstraten. Deze zaken kopen vaak goedkope partijen op van bekende merken. Ben kritisch tegenover de kwaliteit van deze producten. Zijn de producten misschien over de datum? Is het mogelijk om dat te controleren? Check ook of het product vers ruikt en of de textuur in orde is. Vertrouw je het product niet? Ga er dan mee terug naar de winkel of neem contact op met de fabrikant.

Wil je een eigen salon beginnen?

Run je een eigen salon of wil je in de toekomst een eigen beauty salon starten? Dan is het extra belangrijk dat je werkt met veilige producten. De gezondheid van je klant staat altijd voorop! Daarom besteden we in onze Opleiding Schoonheidsspecialist(e) veel aandacht aan productenleer, met aandacht voor: ingrediënten, actieve bestanddelen, opbouw van stoffen, samenstelling van cosmetica en het analyseren van etiketten. Ook krijg je van je docent(e) meer informatie over het werken met leveranciers en waar je op moet letten bij het kiezen van een productlijn. Kortom, blijf altijd alert en speel op safe!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
  • 18 - 26 dagen
  • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie