Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Beauty tips voor een glimmende huid

19 november 2019 | Visagie
Beauty tips voor een glimmende huid

Heb je snel last van een vette huid? Dan brengt dat enkele beauty uitdagingen met zich mee! Hoe zorg je ervoor dat je halverwege de dag niet met een glimmend gezicht rondloopt? Of hoe voorkom je dat de make-up van je gelaat drijft of gaat vlekken? We geven hier informatie over hoe je een vette huid het beste kunt verzorgen. Daarnaast gaan we ook in op diverse handige beauty tips voor een glimmende huid.

Huidsoorten: een vette huid

Je huidsoort is niet een vast gegeven. Had je vorige week nog een normale huid, dan kan je nu alsnog last hebben van een vette huid. Allerlei factoren beïnvloeden je huid, zoals weersomstandigheden, voeding, medicijnen, hormonen, verzorgingsproducten, etc. Heb je ineens last van een vette huid, dan is het slim om eens deze factoren te bekijken; is hier iets in veranderd? Een vette huid maakt te veel talg aan. Talg biedt je huid een natuurlijke beschermlaag, maar te veel talg kan ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken en er irritaties en puistjes ontstaan. Kortom, tijd om actie te ondernemen!

Hoe reinig je een vette huid?

De neiging is groot, om al dat vet van je huid weg te boenen. Dat zal echter een averechts effect hebben. Een beetje talg op je huid is namelijk belangrijk voor het beschermen van je huid tegen invloeden van buiten af en om de vochtbalans op peil te houden. Verwijder je bovendien al het vet, dan zal je huid droog en trekkerig aanvoelen. Voor je lichaam is dat het signaal om nog meer talg aan te maken. Je vergroot hiermee dus het probleem. Een vette huid is gebaat bij een milde aanpak. Wil je meer weten over de huid en huidverzorging? Bekijk dan hier onze Cursus Gelaatsverzorging of onze Opleiding Uiterlijke Verzorging

Gebruik een milde cleanser

Het blijft echter wel belangrijk om een vette huid goed te reinigen om te voorkomen dat poriën verstopt raken. Twee maal daags reinigen, ’s ochtends en ’s avonds, met een milde cleanser is voldoende. Gebruik hierbij lauw water, want te warm water kan juist de aanmaak van talg extra stimuleren. Laat je eens adviseren door een schoonheidsspecialiste over welke cleanser geschikt is voor jouw huid. Wil je zelf alles leren over huidanalyse en huidverzorging, mis dan niet onze Opleiding Skin Expert, waarin je onder meer leert werken met een huidanalyse apparaat.

Moet ik een vette, glimmende huid hydrateren?

Het antwoord op deze vraag is heel duidelijk: ‘Ja’! Het lijkt tegenstrijdig om op een vette huid crème te smeren. ‘Daar wordt de huid toch nog vetter van?’ Niet als je kiest voor een hydraterende crème op waterbasis. Er bestaan crèmes die speciaal ontwikkeld zijn voor de vette huid. Op die manier help je de huid om een evenwichtige vochtbalans te behouden en zal je huid geen extra talg aanmaken. Het is eveneens een aanrader om de huid eens per week te exfoliëren. Met een milde peeling verwijder je dode huidcellen en vuil, waardoor poriën minder snel verstopt raken en de huid verzorgende producten beter opneemt. Je kunt ook wekelijks een kleimasker aanbrengen. Het masker kalmeert de huid en de klei absorbeert overtollige talg.

Make-up tips voor een glimmende huid

Heb je een glimmende huid, dan moet je bij je make-up erop letten dat je producten gebruikt die dit compenseren. Ga op zoek naar producten met benamingen als: ‘matterend’, ‘long lasting’, ‘voor de vette huid’. Hieronder geven we enkele cruciale tips, die ervoor zorgen dat je ook als je een vette huid hebt prachtig voor de dag kunt komen met make-up.

1. Primer is de sleutel tot succes

Dit is een make-up product dat nog steeds vaak wordt vergeten. Heb je een glimmende huid, dan is dit altijd de basis voor je make-up. Kies voor een matterende primer en breng deze aan na je dagcrème. Je hebt er maar een beetje van nodig. Een primer zorgt ervoor dat je make-up beter hecht. Het voorkomt dat je make-up door te veel talg van je gezicht afdrijft.

2. Foundation met lichte textuur

Er bestaan speciale foundations voor de vette huid. Dit zijn vaak poederfoundations met een lichte textuur en een matterend effect. Hiermee zul je het probleem van een glimmende huid al vlot mee onder controle hebben.

3. Transparante fixerende poeder

Met deze poeder, die geen dekking biedt, fixeer je de make-up op je gezicht. De poeder zal bovendien overmatige talg absorberen. Op deze manier ondersteunt de poeder het matterende effect van je make-up voor een nog mooier en langduriger resultaat. De basis van de make-up is gelegd. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie (Basis).

4. Oog- en lipmake-up

Vervolgens kun je naar eigen inzicht je make-up perfectioneren met de oog- en lipmake-up die je wenst. Let op dat je ook onder je oogschaduw een primer aanbrengt, om dezelfde reden als hierboven. Bij oogschaduw zorgt primer er ook voor dat de kleur beter tot zijn recht komt. In onze Cursus Visagie voor gevorderden leer je alle technieken om onder meer fantastische oogmake-up looks te creëren als een pro!

5. Ga voor een poederblush

Een poeder- of crèmeblush? De keuze is snel gemaakt. Ga voor een poederblush, die het matterende effect dat je wilt bereiken ondersteunt. Vermijd ook liever glanzende blush en blush met glitters, omdat die je huid vetter kunnen doen lijken.

6. ‘Must haves’ tegen een glimmende huid: setting spray en blotting paper

Nadat je met bovenstaande tips een mooie make-up look hebt gecreëerd, is het een goed idee om een setting spray over je make-up te sprayen. Deze spray zorgt dat je make-up perfect blijft zitten. Daarnaast is het een aanrader om altijd blotting paper bij je te hebben. Dit zijn vloeipapiertjes waarmee je gedurende de dag je huid kunt deppen als je gelaat onverhoopt toch wat begint te glimmen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie