Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Begin niet vermoeid aan je vakantie!

1 augustus 2018 | Massage & Therapieën
Begin niet vermoeid aan je vakantie!

Dat is gemakkelijker gezegd, dan gedaan! Voor je je koffers in de auto kan laden en weg kan rijden voor een welverdiende vakantie moet er nog heel wat gebeuren. Wie kent het niet, die extra stress voor de vakantie? Toch is het heel belangrijk om niet moe aan je vakantie te beginnen, zeker wanneer je achter het stuur kruipt voor een autovakantie! Veilig Verkeer Nederland waarschuwt dat mensen die niet uitgerust aan hun vakantie beginnen tot 8 keer meer kans hebben op een ongeluk! Hoe zorg je ervoor dat je ontspannen en uitgerust aan je vakantie begint?

Vermoeid achter het stuur net zo gevaarlijk als alcohol!

Wist je dat één slapeloze nacht al gelijk staat aan het effect van 0.9 – 1.0 promille alcohol in het bloed? Dit is 2 keer zoveel als wettelijk toegestaan voor ervaren automobilisten en wel 5 keer zoveel als wettelijk toegestaan voor beginnende automobilisten. Als je moe achter het stuur kruipt, handel je minder nauwkeurig, je reactievermogen is trager en het is lastiger om koers te houden. Het is ook bekend dat vermoeide bestuurders hun autospiegels minder gebruiken en daardoor minder overzicht hebben op de verkeerssituaties. Volgens Veilig Verkeer Nederland kan dit ernstige consequenties hebben, namelijk 3 tot 8 keer meer kans op een verkeersongeval met letsel. Zorg dus liever dat je goed uitgerust bent!

Hoe voorkom je dat je vermoeid op vakantie gaat?

Op het moment dat je op je werk de deur uitloopt en je vakantie is begonnen is de neiging misschien groot om meteen eropuit te trekken. Je wilt elke minuut van je vakantie zo goed mogelijk benutten. Dat zal echter niet lukken als je vermoeid vertrekt.

1. Neem eerst de tijd om uit te rusten

Hoe graag je ook naar je vakantiebestemming wilt afreizen, het is een aanrader om eerst enkele dagen aan je vakantieritme te wennen en eens goed uit te slapen. Word je tijdens het rijden overvallen door vermoeidheid, negeer dit signaal dan niet. Veel mensen hebben de neiging om hun raampje open te zetten, een kop koffie of een energiedrankje te drinken of de radio harder te zetten. Dit zijn geen goede manieren om vermoeidheid tegen te gaan. De enige manier is toegeven aan de vermoeidheid en een ‘powernap’ doen! Een kwartiertje tot maximaal 20 minuten de ogen sluiten kan wonderen doen. Langer slapen tijdens de reis kan juist een averechts effect hebben; je wordt duffer wakker. Een andere goede optie is afwisselen met meerdere bestuurders.

2. Voorkom stress en vermoeidheid door te plannen

Begin al enkele weken voor je vakantie met het maken van een goede planning, zodat je niet alle voorbereidingen voor je vakantie op het laatste moment hoeft te doen. Denk aan de inkopen die je wilt doen voor de vakantie en de verplichtingen die je nog hebt. Durf ook eens ‘nee’ te zeggen als je merkt dat de periode voor je vakantie te vol gepland dreigt te raken. Denk verder ook aan voorbereidingen als het inplannen van een ontharingsbehandeling, een manicure of een kappersbezoek. Wil je tijdens je vakantie geen tijd kwijt zijn met make-up, laat dan wimperextensions zetten of laat een wimperlift uitvoeren! Je kunt het ook zelf leren in onze Cursus Wimperextensions en onze Cursus Lash Lift!

3. Plan voor je vakantie enkele relaxmomenten in

Dit is eigenlijk een tip die jaarrond geldt! Leer je eigen grenzen kennen en speel in op signalen van je lichaam die duiden op vermoeidheid en stress. Het is geen overbodige luxe om met regelmaat een ontspannende massage te ondergaan. Je geeft lichaam en geest hiermee de mogelijkheid om te herstellen en in balans te komen. Je kunt zo veel gezondheidsklachten voorkomen. Een klassieke ontspanningsmassage, zoals je die kunt leren in onze Cursus Ontspanningsmassage, is hiervoor ideaal. Wil je een keer eens wat anders, dan zijn ook een ayurvedische massage, een lomi lomi samudra massage of een kruidenstempelmassage een aanrader. Door het jaar heen kan ook een regelmatige stoelmassage op de werkvloer een goed idee zijn om in balans te blijven! Meer weten? Bekijk hier al onze Massage Opleidingen.

Ga werken binnen een ontspannen branche!

Merk je dat je steeds veel te gespannen bent door je werk, misschien is het dan tijd voor een carrièreswitch? Waarom kies je niet voor een baan binnen een ontspannende branche, zoals de wellness en beauty branche? Bekijk hier het uitgebreide aanbod aan Wellness en Beauty Opleidingen van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie