• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Behandelen en voorkomen van gespleten nagels

21 juni 2016
Behandelen en voorkomen van gespleten nagels

Met een gespleten nagel bedoelen we een nagel waar je aan de bovenkant losgeraakte laagjes ziet in horizontale richting. Het maakt de nagels zwakker en je blijft er snel ergens mee achter haken. De oorzaak is meestal uitdroging. De middelste laag van de nagels, die we ook wel de keratinelaag noemen houdt in dat geval geen vet en vocht meer vast. Dit probleem kan ontstaan door het gebruik van schoonmaakmiddelen, het gebruik van nagellakremover met aceton of door het gebruik van nagellak die de nagels uitdroogt.

Vijl de nagels kort

De gespleten nagels zijn op de plek waar ze gesleten zij niet te herstellen, je zult ze dus altijd kort moeten vijlen tot aan de plek waar de nagels niet meer splijten. Vijlen is beter voor de nagels dan knippen. Bij het knippen van de nagels zal je te veel druk uitoefenen op de beschadigde nagels, waardoor je je ze nog verder kunt beschadigen. Vijl nooit heen en weer, maar altijd in één richting. In onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure leren we je graag alles over het correct verzorgen van nagels.

Behandel de nagels met een buffervijl

Met een buffervijl kun je als het ware de nagels scrubben, zodat je de bovenste, oude cellen van de nagels verwijdert. De nagels worden zo iets dunner, maar dit heeft als voordeel dat de keratinelaag beter vocht kan opnemen. De keratinelaag wordt ook wel de sponslaag genoemd. Na het behandelen van de nagels met de buffervijl zien de nagels er bovendien mooi glanzend uit.

Gebruik een herstellende nagelcrème

Heb je de nagels mooi kort gevijld en behandeld met de buffervijl, breng dan een hydraterende en herstellende nagelcrème of -balsem aan, bijvoorbeeld met ingrediënten als kamille, amandelolie of arganolie. Masseer de nagels bij voorkeur drie keer per dag in met de crème. Voor het verzorgen van de nagelriemen kun je een speciale nagelriemolie gebruiken. Gebruik deze producten niet alleen als je last hebt van gespleten nagels, maar maak er een gewoonte van om regelmatig je nagels hiermee te verzorgen om nagelproblemen te voorkomen.

Kick even af van de nagellak

Geef je nagels minimaal een week rust door geen nagellak aan te brengen. Blijf de nagels in deze week goed verzorgen met nagelcrème. Als je nagels mooi hersteld zijn kun je weer gewoon nagellak gaan gebruiken. Breng altijd eerst een basecoat aan met hydraterende eigenschappen. Misschien voelen je nagels nog wat zwak, breng dan een nagelverharder aan, maar zonder het uitdrogende en schadelijke ingrediënt formaldehyde! Vind je het leuk om creatief aan de slag te gaan met nagelstyling, neem dan eens een kijkje bij onze Opleiding Nagelstyliste.

Eet je nagels mooi!

Naast een goede nagelverzorging van buitenaf, kun je je nagels ook van binnenuit voeden. Je nagels hebben onder andere voldoende calcium nodig. Om calcium goed in het lichaam op te nemen, heb je bovendien voldoende vitamine D nodig. Verder zijn ook foliumzuur en vitamine A belangrijk voor de opbouw van de nagels, evenals zink en ijzer. Vitamine B8, dat ook wel biotine wordt genoemd, is eveneens essentieel. Meer weten over vitaminen en mineralen, bekijk dan hier de Vitaminewijzer van het Voedingscentrum.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt9 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie