• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Belgische Beauty Federatie is gelanceerd!

9 november 2016 | Schoonheidszorg
Belgische Beauty Federatie is gelanceerd!

Afgelopen maand is de Belgische Beauty Federatie gelanceerd! Deze federatie is de officiële vertegenwoordiger van beauty professionals in België. Het is een initiatief door en voor de sector. Een belangrijke ontwikkeling waar je ook als student of afgestudeerde van Wellness Academie veel belang bij hebt. Via deze beroepsfederatie krijg ook jij de mogelijkheid om van je te laten horen. Je kunt je aanmelden als professional, problemen aan de kaak stellen en meehelpen zoeken naar oplossingen.

Wie is de Belgische Beauty Federatie?

De Belgische Beauty Federatie (BBF) wordt gerund door vrijwilligers die zich in hun vrije tijd inzetten om de toekomst van de beauty sector te verbeteren. De voorzitter van de federatie is Mario Blokken. Daarbij is de federatie eveneens de vertegenwoordiger en spreekbuis van de sector naar de pers en de overheid. De BBF zetelt in de Hoge Raad voor zelfstandigen en de KMO (FOD Economie). Hierdoor is de federatie in staat om direct de problemen binnen de sector aan te kaarten bij de juiste overheidsdiensten.

Waarom een beroepsfederatie?

Er sluimerde binnen de schoonheidssector al een hele tijd de behoefte aan een beroepsvereniging; een centrale organisatie waarin men zich samen sterk maakt voor een betere toekomst voor de branche. Waar kon je voorheen terecht met vragen, problemen en klachten? En hoe kunnen al die afzonderlijke beauty professionals zonder een daadkrachtige samenwerking problemen binnen de branche aanpakken? Daar is een centraal platform voor nodig! Dat is wat de Belgische Beauty Federatie wil bieden.

Deze sluimerende behoefte werd ineens urgent, toen in Nederland Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de orde bracht dat ze IPL/Laser wil gaan verbieden voor schoonheidsspecialisten. Dit bracht de branche in beroering en de Nederlandse beroepsvereniging sprong op de bres. Hoe zouden wij in België op een dergelijke boodschap reageren zonder een sterke beroepsfederatie? Daar zijn we niet op voorbereid. Mario Blokken stelt: “Dit heeft ons wakker geschud. Het is vandaag dat we ons moeten organiseren om klaar te staan voor de uitdagingen van morgen. In de onderhandelingen met diverse overheidsinstanties merken we dat het ook in België vijf voor twaalf is!” 

Voor wie is de Belgische Beauty Federatie?

De Belgische Beauty Federatie is voor iedereen die werkzaam is binnen de sector. De federatie richt zich niet enkel op schoonheidsspecialisten, maar ook op pedicuren, nagelstylisten, haarstylisten en visagisten. Via de BBF krijgt iedereen een stem en een platform om problemen aan te kaarten en oplossingen aan te dragen. Om je als professional bij de federatie aan te sluiten, dien je te voldoen aan enkele aansluitingsvoorwaarden. Je kunt je hier aanmelden als lid! Je lidmaatschap van de BBF dient voor jouw klanten als een belangrijke kwaliteitsgarantie. Het helpt je om je te onderscheiden en om vertrouwen te wekken bij je klanten. Op de website van de BBF kunnen consumenten online op zoek naar goed opgeleide professionals in hun omgeving.

Wat gaat de BBF op korte termijn doen voor de sector?

De Belgische Beauty Federatie is gelanceerd, nu is het zaak om direct de schouders te zetten onder dit initiatief. De BBF gaat dit doen door diverse werkgroepen te starten met als doel om de problemen in de deelsectoren in kaart te brengen met behulp van de inbreng van professionals binnen deze deelsector. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? Wat gaat er nog mis? En hoe kunnen we dit oplossen? De adviezen die uit deze werkgroepen naar voren komen, zullen voor de BBF als leidraad dienen voor het ondernemen van actie. Er zullen vier werkgroepen opgestart worden:

 • Werkgroep Schoonheidsverzorging
 • Werkgroep Pedicure
 • Werkgroep Nagelstyling
 • Werkgroep Visagie

Werkgroep Schoonheidsverzorging 17 november in Antwerpen!

Op 17 november 2016 vindt de eerste bijeenkomst plaats van de Werkgroep Schoonheidsverzorging in Antwerpen. Iedereen die werkzaam is binnen deze sector is welkom. Dus niet alleen schoonheidsspecialisten, maar eveneens leveranciers, vertegenwoordigers en opleidingsinstituten. Tijdens deze bijeenkomst zullen we samen de pijnpunten binnen de sector in kaart brengen. Het kan gaan om zowel globale problemen als kleinere problemen waar je als professional regelmatig mee te maken hebt. Je kunt je per e-mail voor deze werkgroep aanmelden: info@beautyfed.be.

We hopen dat ook de studenten en afgestudeerden van Wellness Academie willen meedenken en hun stem willen laten horen door zich aan te sluiten bij de BBF en deel te nemen aan de werkgroepen. Je hebt van harte welkom!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie